Blog
Regular Autoflowering Cannabis
2 min

Regular Autoflowering Cannabiszaden

2 min

Autoflowering wietzaden bieden cannabis van hoge kwaliteit binnen een korte tijd zonder echt compromis wat recreatieve of therapeutische sterkte betreft. Volgroeide planten binnen negentig dagen.

WAT ZIJN REGULAR AUTOFLOWERING ZADEN?

Regular autoflowering zaden is een andere manier om te zeggen dat dit geen feminized wietzaden zijn. Bij regular wietzaden geldt net als bij alle gewassen die uit een zaadje groeien de kansfactor wat betreft het percentage mannelijke planten dat ertussen zit. Meestal is 50-75% van de totale hoeveelheid wietzaad van een bepaald gewas mannelijk. Wanneer je ervoor kiest om regular autoflowering zaden te kweken, dan moet je mannelijke planten scherp in de gaten houden.

De autoflowering kenmerken blijven hetzelfde. De planten zullen na een specifieke tijd bloeien en zijn niet afhankelijk van fotoperiode. Autoflowering planten neigen bovendien vaak naar een hoger CBD-gehalte. De ruderalis-afkomst die alle autoflowering strains gemeen hebben, is van nature rijk aan CBD.

VOORDELEN VAN REGULAR AUTOFLOWERING ZADEN

Het opvallendste kenmerk is de prijs. Regular autoflowering zaden zijn aanzienlijk goedkoper dan feminized zaden. Dit komt beginnende kwekers goed uit, aangezien het daardoor veel goedkoper is om fouten te maken tijdens het leren. Kwekers en andere gekke wetenschappers houden van regular zaden, omdat de mannelijke planten de mogelijkheid bieden om te kruisen en zo nieuwe strains te creëren.

Mannelijke planten bieden ook de mogelijkheid tot het in de oneindigheid lijnfokken van favoriete planten, wat kenmerken stabiliseert en pure strains versterkt. Aangezien ze niet afhankelijk zijn van fotoperiode, kunnen autoflowering oogsten planten van verschillende leeftijden bevatten. Door de mannelijke planten te verwijderen en te vervangen door verse planten, behoud je een goede opbrengst met gespreide oogsten.

NADELEN VAN REGULAR AUTOFLOWERING ZADEN

De mogelijkheid bestaat dat er mannelijke planten tussen de gewassen zitten. Wat voor sommigen een voordeel is, is voor anderen een nadeel. Als je niet geïnteresseerd bent in kweken en alleen een kastje vol sinsemilla wil, dan ben je misschien teleurgesteld. Mannelijke planten zijn niet onvermijdelijk maar wees goed voorbereid, want door ze in een vroeg stadium te ontdekken, kan je een hele kweek beschermen tegen bestuiving via de ventilator.

KLONEN VAN REGULAR AUTOFLOWERING CANNABIS?

Je kunt autoflowering planten klonen, maar het is een klus die steeds minder oplevert. Het is zeker niet mogelijk om een autoflowering moederplant te hebben.

Een plant van een goed getimede kloon kan groeien tot het ongeveer 80% van het formaat van de ouder heeft. De planten behouden dezelfde biologische leeftijd als de ouders, dus de klonen zullen een hele korte vegetatieve fase hebben. Autoflowering planten bloeien als reactie op hormonen in plaats van fotoperiode. Je kan de groeitijd verlengen door, wanneer het geslacht van de plant duidelijk is, een kloon van een lagere tak te nemen zodat je zeker weet dat je een vrouwelijke kloon hebt. Als je de ruimte hebt, kloon dan al je planten zo snel mogelijk van de lagere takken en verwijder de mannelijke planten zodra ze zich vertonen.

Snel klonen is een must en het klonen en het kweken van autoflowering cannabis zal zeker al je kweekvaardigheden testen. Gekloonde planten kunnen opnieuw gekloond worden, maar uiteindelijk haalt hun hormonale leeftijd ze in. Een derde generatie kloon zal in het kloonmedium al bloeien en niet al te veel voorstellen.

REGULAR AUTOFLOWERING-ZAADSELECTIE

Big Auto TopTao

Top Tao is een trots zaadbedrijf met 100% biologische marihuana dat producten produceert die vrij zijn van fungiciden, pesticiden en kunstmest. Met genoegen presenteert Zamnesia de Top Tao-selectie en biedt het de beste autoflowering cannabiszaden, regular zaden, zogenaamde “fast varieties” (of snelle soorten) en klassiekers.

 

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken