Blog
Star Wars Animator Gebruikte LSD
1 min

Star Wars Animator Gebruikte LSD

1 min
Nieuws Onderzoek

LSD heeft de gave om creatievelingen te inspireren en het lijkt erop dat de animators van Star Wars niet immuun waren voor haar charme.

Als het gaat om psychedelica en de hedendaagse maatschappij, kan gesteld worden dat er sprake is van een diepgewortelde haat-liefde verhouding. Ze worden door het slijk gehaald en gemeden door het merendeel van de bevolking, maar ze zijn wel de inspiratie geweest van een aantal van de grootste culturele werken van onze tijd, terwijl ze ook technologische innovatie en de ontwikkeling van het bedrijfsleven hebben aangespoord. Daarom is het vast geen verrassing als je hoort dat de Oscar winnende animator Phil Tippet LSD gebruikte tijdens zijn werk voor Star Wars: Return of the Jedi.

Deze onthulling werd gedaan in een recente documentaire van Vice en zou kunnen bijdragen aan de uitleg van het bizarre ontwerp en de enorme vaardigheid waarmee de AT-AT's werden geanimeerd in The Empire Strikes Back, maar ook een aantal van de buitenaardse wezens in Jabba's paleis in Return of the Jedi; ze zijn zeker de animators meest iconische werken, maar zijn betrokkenheid bij het ontwerp van de Star Wars-films, en vele anderen, ging nog veel verder.

In het interview zei hij:

"Ik gebruikte LSD toen ik werkte aan 'Return of the Jedi', en het voelde prima. Het was, zo ongeveer, enorm kalmerend. Dus ik besloot weer aan de slag te gaan. Toen ik de blue-screen set opliep, riep ik 'Ahhh'. Ik had veel te veel gebruikt."

LSD heeft zich bewezen als geweldige inspiratiebron voor mensen over de hele wereld, in alle lagen van de samenleving. Gedacht wordt dat het van instrumenteel belang was bij de ontdekking van DNA, bij het maken van muzikale meesterwerken en het fungeerde ook als muze voor de eerste (en waarschijnlijk de huidige) ontwerpers van videospellen. We moeten onszelf afvragen hoeveel andere films te maken hebben gehad met een snufje LSD magie? Waarschijnlijk een heleboel!

Vice’s documentaire over het werk van Phil Tippett

 

         
  Josh  

Geschreven door: Josh
Schrijver, psychonaut en cannabis liefhebber Josh is Zamnesia's eigen expert. Hij besteedt zijn dagen ergens op het platteland, waar hij duikt in de verborgen diepten van alles wat psychoactief is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken