Blog
Strain Review: Shining Silver Haze van Royal Queen Seeds
2 min

Strain Review: Shining Silver Haze van Royal Queen Seeds

2 min

Shining Silver Haze van Royal Queen Seeds is een sativa dominante kruising met een fruitige maar toch kruidige smaak die een langdurige sativa body high produceert met een verheffende en euforische gemoedstoestand.

Maak een reis rond de wereld met Shining Silver Haze van Royal Queen Seeds. Silver Haze was één van de eerste variëteiten van de soort, gekweekt door de Haze broeders eind jaren ’60. De genetica traceert terug naar de jungle van Thailand en de tropen van Mexico en Colombia. Gekruist met een Skunk en Northern Lights mix, is Shining Silver Haze een sativa dominante kruising die hoge kwaliteit zal produceren in slechts negen tot tien weken.

KWEEK EIGENSCHAPPEN

Shining Silver Haze produceert zoete en kruidige toppen met een duidelijke sativa high. Energiek en euforisch, belichaamt deze populaire soort daadwerkelijk de kwaliteiten van zijn voorganger Silver Haze. De kruising met een Northern Lights skunk kruising bracht de oogsttijden omlaag tot minder dan tien weken. Een prestatie die wordt bereikt door een Haze. Je kunt een vaste opbrengst verwachten van 600-650 gram per vierkante meter binnen en ongeveer hetzelfde van een bloeiende plant buiten. Deze soort heeft veel zonlicht nodig, maar kan ook binnen gekweekt worden met slechts een 600 watt gloeilamp.

Je heeft geen expert te zijn om Shining Silver Haze te kweken. Voor het grootste deel valt het binnen het standaard bereik van cannabis kweekomstandigheden. Zijn oorsprong lag in tropische gebieden dicht bij de evenaar. Hij was gewend aan het absorberen van veel zonlicht en iets hogere luchtvochtigheid. De originele Silver Haze had de neiging om lang en slungelig te zijn met kleine cluster-toppen tot aan de top. Door het echter te kruisen met de skunk en Northern Light kruising, was het resultaat een beter beheersbare hoogte, dichtere toppen en een strakkere toppen-structuur.

Wanneer deze planten hun volledige potentieel bereiken kunnen ze oplopen tot twee meter in het zonlicht of ongeveer één meter binnenshuis. Je kunt rekenen op mooie dikke, dichte toppen met een fruitige bijna citrus-achtig aroma. De trichoom productie van Shining Silver Haze is uitzonderlijk met kristallen verspreid tussen de knoppen. De glinsterende trichomen op het oppervlak van de bloemen was verantwoordelijk voor de toevoeging van “shining” aan de naam. Deze toppen groeien lang en produceren bekroonde kwalitatieve cannabis. Dezelfde genetica won de High Times Cannabis Cup First Prize Award in 1997, 1998 en 1999.

Shining Silver Haze (Royal Queen Seeds) feminized

(24)
Ouders: Haze x (Skunk x Northern Light)
Genetica: 25% Indica / 75% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: 21%
CBD: Laag
Bloei soort: Fotoperiode

SMAAK

Met je eerste hit weet je al dat het een Haze is. Daar is geen twijfel over. De smoke kan beschreven worden als zoet in smaak met een kruidige en aardse ondertoon. Bij de uitademing krijg je een gevoel van citrus, die doet denken aan de fruitige geur die de planten afgeven in de tuin. De toevoeging van de Skunk en Northern Lights geeft deze Haze een smaak en aroma die rustgevend zijn en zal zeker iedereen behagen die probeert om het roken.

DE HIGH

Vanzelfsprekend geeft Shining Silver Haze je de langdurige body high waar traditionele Hazes legendarisch voor zijn. Als je graag je eigen medicijn wilt kweken, dan heeft Shining Silver Haze uitstekende medicinale kwaliteiten. Het wordt vaak aanbevolen voor pijn en een aantal kwalen als gevolg van kankerbehandelingen en chemotherapie. Vanwege de langdurige aard en intense body buzz, is het perfect voor de behandeling van een breed scala van chronische aandoeningen. Het is een prachtige soort voor het stimuleren van de eetlust en geeft je een algeheel gevoel van welzijn.

Met ongeveer 20-21% THC, zullen de sterke energetische effecten van de sativa je goed doen voelen voor twee tot drie uur. Hoewel de effecten duidelijk sativa zijn, werkt de 25% indica ook waardoor je je ontspannen en helder voelt. De kruising van de indica met Silver Haze hielp om de buzz in evenwicht te brengen, en maakte de pure sativa high minder sterk. Je zult niet prikkelbaar of paranoïde worden door het roken van Shining Silver Haze, in feite is het geweldig om sociaal te zijn en een verlichtend gesprek te houden.

CONCLUSIE

Al met al, is Shining Silver Haze van Royal Queen Seeds een uitzonderlijke sativa dominante kruising die bijna iedereen thuis kan kweken, in hun achtertuin of in hun kas. Je zult een solide opbrengst krijgen in minder tijd dan het duurt om een typische Haze te oogsten als gevolg van de Northern Lights en Skunk genetica. Shining Silver Haze is een verbetering ten opzichte van de meer traditionele Haze soorten aangezien de indica kruising resulteerde in krappere dichtere toppen en een gemakkelijkere plant om te onderhouden tijdens de kweek. Als je op zoek bent naar een sterke sativa die geweldig smaakt en extra geneeskrachtige eigenschappen heeft, dan is Shining Silver Haze je beste keuze.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken