Blog
Top 10 Cannabis documentaires
2 min

Top 10 Cannabis documentaires

2 min
News Travel

Er zijn veel dingen gezegd en geschreven over cannabis, maar slechts een paar verdienen onze aandacht. Hier zijn de beste documentaires die het verhaal van cannabis vertellen – de geschiedenis, het verbod, medicinaal gebruik en handel.

10. Magic Weed – History of Marijuana (2007)

Magic Weed

Magic Weed ontkracht een van de wijdst verbreide mythen aangaande cannabis. Kom meer te weten over de Chinese afkomst van marihuana en hoe het door de geschiedenis heen voor veel verschillende doeleinden gebruikt werd. Verken marihuana als basis voor stoffen, veevoer, medicijn en recreatieve drug.

9. Cash Crop (2010)

Cash Crop

Prijswinnende muzikant en filmmaker Adam Ross gaat twee jaar lang undercover om Amerika’s nummer één marktgewas te ontdekken: marihuana. Adam reist door de bekende Emerald Driehoek in Californië om de industrie te verkennen die 35 miljard dollar per jaar oplevert en problemen heeft met vrijheid, handel, gierigheid en duurzaamheid.

8. Grass – The History of Marihuana (1999)

Grass

Grass gaat over de oorlog tegen marihuana die in de VS gevoerd wordt. De Canadese director Ron Mann volgt de geschiedenis van Amerikaanse federale politici en de sociale opvattingen over marihuana. Deze documentaire begint bij het begin van de twintigste eeuw en onderzoekt hoe marihuana illegaal werd en wie verantwoordelijk is voor de propaganda van marihuana.

7. In Pot We Trust (2007)

in Pot We Trust

Deze documentaire volgt vijf chronisch zieke gebruikers van medicinale marihuana. Hij verkent alle facetten van het marihuanadebat, met meningen uit de medicinale gemeenschap, tegenstanders, hervormingsgroepen, politici, critici van de oorlog tegen drugs en beroemdheden. Iedereen mag zijn zegje doen in deze educatieve film.

6. Sanjay Gupta’s Weed 1 en 2 (2013 en 2014)

Sanjay Gupta's Weed

Weed One en Weed Two zijn documentaires die gemaakt zijn door de hoofdcorrespondent voor zaken met betrekking tot geneeskunde dr. Sanjay Gupta, die politiek versus wetenschap onder de loep neemt. Beide documentaires bekijken het wetenschappelijke bewijs voor de voordelen van medicinale marihuana, waarom deze genegeerd werden en wie de openbare mening beïnvloedt. Gupta profileert verschillende gebruikers van medicinale marihuana die hun succes delen met de kijkers, om het publiek te onderwijzen en de openbare mening over de drug te veranderen.

5. Super High Me (2007)

Super High Me

Comediant Doug Benson doet de documentaire Super Size Me na met zijn documentaire over de gezondheidsrisico’s van het roken van wiet dertig dagen lang. Eerst ondergaat hij verschillende medicinale onderzoeken aangaande zijn mentale en fysieke gezondheid. Na 30 dagen doet hij dezelfde tests nog een keer om te kijken wat de invloed van cannabis is.

4. Run From The Cure (2008)

Run From The Cure

Dit is het verhaal van Rick Simpsom, die medicinale hennepolie gebruikte om zijn chronische gezondheidsklachten te behandelen. Na succesvol zijn kanker te hebben behandeld, begint hij kankerpatiënten en andere mensen met een chronische ziekte hennepolie aan te bieden. Toen het verhaal over zijn succes de ronde deed, kwam het gerecht achter hem aan. Duizenden mensen bleven onbehandeld achter en hij werd beschuldigd van het bezit van en het handelen in marihuana. Deze documentaire gaat over zijn succes en zijn gevecht met de wet.

3. When we grow, this is what we can do (2011)

When We Grow

Een documentaire over cannabis in de UK die de geschiedenis van de cannabisplant, het gebruik, feiten over cannabis en wetten ertegen verkent. Ontdek de waarheid over het cannabisverbod. Kom erachter wie ervan profiteert, waarom het bestaat en wie er last van heeft. De documentaire toont een cannabisactivist, een winkeleigenaar en een professor in de neuropsychofarmacologie, die zowel beleidsadviseur voor de overheid is als een gebruiker van medicinale marihuana.

2. Hashisch (2002)

Hashish

In het gebied van het Rifgebergte in Noord-Marokko ziet de overheid van alles door de vingers. Deze documentaire verkent hoe de hasjcultuur zich verspreid heeft vanuit een paar kleine boerderijen naar duizenden hectaren grond. Deze film biedt een zeldzaam inkijkje in een van de grootste cannabis kweekgebieden ter wereld.

1. The Union – The Business Behind Getting High (2007)

The Union

Deze documentaire van de Canadese filmmaker Brett Harvey duikt in de cannabiskweek, -verkoop en –handel. Hij neemt je mee naar de onderwereldmarkt en de politiek ervan, en onthult hoe de zaken floreren ondanks het verbod. Een uiterst fascinerende film die de kwestie van alle kanten bekijkt.


Read more about
News Travel
Zoeken in categorieën
of
Zoeken