Blog
Top 10 YouTube Kanalen
4 min

Top 10 YouTube-Kanalen Voor Stoners

4 min

Nadat je wat gerookt hebt en in de bank bent gezakt, heb je alleen nog een YouTube-filmpje nodig. Er is echter een probleem. Er komt niets in je op! Geen zorgen vriend, want we hebben de meest informatieve en vermakelijke YouTube-kanalen voor je verzameld om stoned te kijken.

Of je nu solo of met je vrienden chillt; wat doe je eerst na het blowen? Natuurlijk verzamel je wat snacks, maar wat nog meer? Als jij net zo denkt als wij, surf je vast naar YouTube in een zoektocht naar een lachwekkende, informatieve of ontspannende video. We weten zeker dat je af en toe door je favoriete kanalen heen bent. Dat lot wensen we niemand toe. Daarom schieten we te hulp met deze lijst! Hier zijn onze 10 favoriete YouTube-kanalen om te kijken als je high bent.

ONZE 10 FAVORIETE YOUTUBE-KANALEN OM HIGH TE BEKIJKEN

De keuze is reuze op YouTube tegenwoordig. Wil je meer leren over wiet? Je favoriete celebs beter leren kennen? Simpelweg lachen en genieten? In een oogwenk schiet je van een video over eersteklas wiet naar iemand die spelletjes speelt met Sims-personages. Dankzij de keuzevrijheid is het internet (soms) een prachtige plek. Het is dus hoog tijd om onze favoriete contentmakers aan je voor te stellen.

STRAINCENTRAL

Ben je een gepassioneerde stoner, die graag op de hoogte blijft van de wietwereld en ondertussen wil lachen? Dan is StrainCentral echt voor jou gemaakt. De ene keer rookt hij wiet in een stofzuiger en een volgende keer gaat hij diep in op drugssmokkel met onderzeeboten. Bovendien bespreekt hij de beste rookmethodes en de nieuwste producten. Dit kanaal biedt de ideale combinatie tussen informatie en entertainment. Soms bespreekt hij zelfs geestelijke gezondheid, zowel in verhouding tot zijn wietgebruik als los daarvan. Dankzij de verfrissende en eerlijke inzichten valt StrainCentral duidelijk op tussen jonge cannabis-gerelateerde contentmakers.

Video id: A8W4qts22FM&t=1s

RUFFHOUSE STUDIOS

Met een professionele set-up en prachtige video’s, is Ruffhouse Studios een geweldige bron van uitstekende wietvideo’s. Je leert hier echt van alles. Denk aan het kweken van cannabis, het maken van edibles of het persen van CBD-olie. Dit kanaal is een ware kennisbron. Ook de heldere verteltrant, waarbij elke zin belangrijk klinkt, is erg aantrekkelijk. Wat hen in onze opinie speciaal maakt, is hun nieuwe interpretatie van algemene onderwerpen. Bij hun content omtrent edibles verschaffen ze bijvoorbeeld recepten voor sous vide kip, lolly’s en zelfs queso dip. Dit is absoluut opwindender dan de standaard brownie en firecracker video’s (hoewel hun video’s over die recepten ook prachtig zijn).

Video id: nQYNIz5qIkY

GREEN HOUSE SEEDS

Op Green House Seeds vind je content uit verschillende bronnen. Daarmee biedt het kanaal interessante concurrentie binnen de cannabismarkt. In hun show 'Strain Hunters' bezoekt het team bijzondere locaties, zoals Swaziland, Marokko, Jamaica en India, om nieuwe en fascinerende soorten te zoeken. Er is zelfs een VICE-documentaire over hen gemaakt die inmiddels ruim 15 miljoen keer bekeken is. In 'Grow Sessions', hun andere show, mag de kijker meegenieten van het kweekproces van talloze geliefde soorten. Dit zijn ook niet zomaar korte overzichten. Veel van de video’s duren ongeveer 11 tot 14 minuten. Je kunt jezelf dus urenlang verliezen in deze serie.

VICE

Hoe 'hip' het ook moge zijn, VICE is een gigantisch mediaplatform. Inmiddels hebben ze een imperium opgebouwd, wat hun archief aan iconische alternatieve content nog fascinerender maakt. CNN of BBC zul je niet snel verslag zien doen over Libanese hasj en strain hunters; dat staat vast. Buiten hun wiet-gerelateerde content (die in overvloed aanwezig is), vind je schitterende documentaires over een breed scala aan onderwerpen. Wil je meer weten over politiek, economie, popcultuur, misdaad of psychologie? Je vindt het op VICE.

MUNCHIES

Munchies valt onder het VICE-imperium. Je vindt er boeiende content over eten. Het YouTube-kanaal biedt fascinerende video's over iconisch street food, het leven van mensen in de voedingsindustrie en het zelf bereiden van culinaire hoogstandjes. Veel video's zijn geschikt voor de hele familie. Maar bekijk 'Bong Appetit' uitsluitend als je een hele coole familie hebt. Deze 16-delige serie neemt je mee op een uitgebreide reis door de wereld van edibles. Een van de titels is 'Weed Grandma Shows Us How To 420 Braise It'. Dan weet je vast wel dat je goed zit.

CUT

Niet in de stemming om video’s over wiet te kijken? Wellicht wil je gewoon even lachen? Maak dan kennis met Cut! Dit kanaal is een van de opkomende sterren in het genre 'menselijk experiment' en het is gemakkelijk te zien waarom. Je vindt er innovatieve variaties op klassieke clichés. Een van de shows is 'Truth or Drink' (een variant van durven of de waarheid waarbij durven vervangen wordt met drinken). Een andere show is 'Fear Pong' (een variant op bierpong waarbij het drinken vervangen wordt met durven). In een andere hitserie, genaamd 'Lineup', worden aannames en veronderstellingen van mensen tegen het licht gehouden.

BREALTV

Heb je ooit willen hotboxen in een auto met Kevin Smith? Wij in elk geval wel en zo ook B-Real. Het verschil is dat B-Real dit werkelijk doet op BREALTV. Naast de acteur van Silent Bob, een van de meest iconische stonerpersonages aller tijden, hotboxt B-Real met verschillende boeiende mensen. Op de gastenlijst vind je onder andere Snoop Dogg, Wiz Khalifa, Mike Tyson, George Lopez en de andere leden van Cypress Hill. B-Real laat ons zien hoe je high wordt met, en tot, de sterren. Zijn kanaal bevat tevens strain reviews en zijn eigen muziek.

DAKOTA OF EARTH

Als je zelf nog niet op het vliegtuig kunt stappen om de wereld te verkennen, bestaat er gelukkig Dakota of Earth. Dakota tilt het leven van een reisblogger naar een hoger niveau. In zijn video’s trekt hij naar allerlei uithoeken. Denk aan India, Peru, Mexico, Palestina, Egypte en meer. Zijn publiek mag mee op deze unieke trektocht. Hij gaat in op de lokale keuken, de mensen en de geschiedenis, maar ook verborgen juweeltjes en lokale drugs. Jawel, zijn passie voor wiet, paddo’s en ayahuasca is groot. Maar laat je niet misleiden. Zijn grootste passie is verreweg de prachtige wereld die we allemaal delen.

YOIDI GANJAH ZONE

We vermoeden dat de Spaanstaligen onder ons vele uren kunnen doorbrengen op Yoidi Ganjah Zone. Yoidi combineert een authentieke presentatie met professionele, goed onderzochte inhoud. Daarmee is hij absoluut geen doorsnee, stoned WeedTuber. De meeste content filmt hij thuis, maar door zijn gedrag en de hoogwaardige videobewerking lijkt dit het werk van een studio met groot budget. Zelfs als hij zijn kweekproject laat zien in zijn kweekkast thuis, voelt de content professioneler dan die van bekende concurrenten. Dankzij zijn kennis, glimlach en zorgeloze persoonlijkheid is Yoidi een prettige, benaderbare online aanwezigheid.

ZAMNESIA OP YOUTUBE

Er rest nog één kanaal waar we over willen vertellen: ons eigen! Prefereer je een video boven het lezen van een prachtig artikel? Bezoek dan vooral ons kanaal. We vertellen je over de beste coffeeshops in Amsterdam en welke soorten je er moet proberen. Daarnaast leren we hoe je zelf een blunt draait en wat de beste shows zijn om te bekijken na het roken!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Business Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken