Blog
Top 10 cannabissoorten voor een avondje gamen
4 min

Top 10 cannabissoorten voor een avondje gamen

4 min
Seedshop Top Lists

Gamen en cannabis gaan hand in hand. De vraag is welke cannabissoort het meest geschikt is om te gamen. Het kiezen van de juiste stam is net zo belangrijk als het kiezen van het juiste spel.

Je vrienden zijn onderweg en de pizza is besteld. Nu moet je alleen nog de juiste stam kiezen voor de zware nacht gamen die voor je ligt. Je wilt niemand teleurstellen met een stamkeuze die ervoor zorgt dat jullie uiteindelijk op de bank gaan hangen en waardoor de energie en spanning van de avond teniet gedaan wordt. De juiste stam kiezen is dus net zo belangrijk als het juiste spel kiezen. Wij hebben daarom speciaal voor jou een top 10 samengesteld van stammen die gericht zijn op het verkrijgen van een oppeppend effect en die ervoor zorgen dat je gefocust blijft.

LEMON HAZE

Stop! Begin niet aan de snoepjes. Alles wat je vanavond nodig hebt is een smakelijk zoete Lemon Haze. Deze citrusachtige lekkernij is een hybride soort gekweekt van Lemon Skunk en Amnesia Haze die overheersend uit sativa bestaat. Wil je gefocust blijven? Dan is Lemon Haze een van de beste opties. Je krijgt er een enorme headrush van. Het is opwekkend, energiek en geeft je de scherpheid die je nodig hebt wanneer de concurrentie hevig is. Vergeet niet om adem te halen! Wellicht is het ook een goed idee om een flesje water naast je te zetten. Lemon Haze kan je namelijk een beetje een droge mond geven. Aangezien je nog een volle planning aan veroveringen in het vooruitzicht hebt, wil je er natuurlijk voor zorgen dat je voldoende vocht binnenkrijgt.

 

Lemon Haze

ACAPULCO GOLD

Acapulco Gold is een klassieke en legendarische stam die al bestond lang voordat er pixels of digitale strijders waren. Het is gekweekt van pure Mexicaanse sativas. Dit zorgt voor dikke, harige en plakkerige toppen. Acapulco Gold is vernoemd naar de gouden strengen om de bloemen die de stam kenmerken. Door het zeer lage CBD-gehalte, hoef je er niet bang voor te zijn dat je je focus verliest en op de bank gaat hangen. Je zult helderheid en focus ervaren die je virtueel niet anders kunt verkrijgen. Acapulco Gold is zo euforisch als het komt. Met een sterk aards aroma en een zoete boventoon bij het uitademen komt de uitstekende reputatie van Acapulco Gold volledig tot zijn recht.

  Acapulco Gold

DUTCH DRAGON

Zoals de naam al zegt is Dutch Dragon een mooie, elegante, maar bovenal krachtige stam. Net zoals Acapulco Gold, is Dutch Dragon gekweekt van pure sativa, in dit geval Afrikaanse sativa. Het krachtige sativa geeft een ongelooflijke headrush, waardoor je alle afleidingen vergeet en je digitaal lot met focus tegemoet kunt treden. Dutch Dragon geeft energie en werkt opwekkend. Hopelijk houd je je buren er niet mee uit hun slaap! Dutch Dragon is een zoete en fruitige stam, met sinaasappel- en citroenserpenen. Kies je voor Dutch Dragon, dan voel je je misschien alsof je zweeft. De combinatie van focus en euforie maakt dit een perfecte stam voor lange avonden gamen.

 

Dutch Dragon

CHOCOLOPE

Chocolope, waar zullen we beginnen? Als je op zoek bent naar een enorm krachtige en zware kweek van de sativaplant, dan hoef je niet verder te zoeken. De Chocolope is een mengsel van pure inheemse Mexicaanse en Thaise sativas. Het werkt niet alleen opwekkend en euforisch, maar volgens velen ook om je vrolijk en optimistisch te voelen. Dat kan nog wel eens van pas komen als je dreigt te verliezen. Wanneer je verwikkeld bent in een hevige strijd, dan kun je iedere meevaller gebruiken. Chocolope heeft alle karakteristieken om je er doorheen te slaan als de druk te voelen is. Oh ja, het smaakt ook nog eens fantastisch. Het is een zoete mix van prikkelende aardse smaken die je zeker zult waarderen in de uren voordat de pizzakoerier aanbelt.

  Chocolope (zambeza)

TUTANKHAMON

Om Tutankhamon te kunnen proeven hoef je gelukkig niet helemaal naar Egypte af te reizen. Uiteraard hebben we het niet over de oude farao, al kun je wellicht wel spreken van de farao onder de wiet. Zoals je misschien al in de gaten hebt, zijn de meeste stammen die geschikt zijn voor bij het gamen gekweekt van pure inheemse stammen. Tutankhamon kan de farao onder de stammen genoemd worden, omdat het een mix betreft van pure Mexicaanse, Thaise en Zuid-Amerikaanse sativas, gecombineerd met een tikkeltje Afghani Indica om het af te maken. Het resultaat is een zware hybride stam die met name bestaat uit sativa. Tutankhamon is krachtig en opwekkend en heeft een langdurig effect. Het is scherp en aards, met een tikkeltje zoetheid. Het effect van Tutankhamon zul je nog lang nadat de pizzakoerier weg is ervaren.

 

Tutankhamon

DEADHEAD OG

De naam ‘Deadhead OG’ komt van die dankbare band uit het westen van de Verenigde Staten. Deadhead OG is een skunkachtige stam die gekweekt is van Chemdawg 91. Het dennenaroma en de scherpe, kruidige en muskusachtige smaak heeft het behouden van zijn voorganger. Deadhead OG is een goede stam om gefocust te blijven. Er zit een beetje Kush genetisch materiaal in dat ervoor zorgt dat de scherpheid een beetje afneemt wanneer het spel iets te intens wordt. Ontspannen en oppeppend is de perfecte combinatie. Je hoeft je geen zorgen te maken over dat wat er ’s nachts rondspookt. Deadhog OG neemt alle angst weg van dat wat in donkere hoeken schuilt en zorgt er zo voor dat je je volledig kunt richten op je overwinning in het spel.

 

 

Deadhead OG

NYC DIESEL

Heb je nog nooit gehoord van NYC Diesel? Dan is het misschien tijd om je controller neer te leggen en wat vaker naar buiten te gaan. NYC Diesel is een krachtige hybride stam die met name uit sativa bestaat. De stam is bijna overal populair. NYC Diesel is een van de meest gevraagde stammen door de unieke combinatie van Sour Diesel met Hawaiiaanse sativa en Afghani Indica. Vanuit de grootste stad in de wereld heeft NYC Diesel over de grenzen heen de harten van vele consumenten wereldwijd gestolen. De kenmerkende dieselsmaak is onmiskenbaar. Het heeft een aards en scherp aroma met een vleugje citrus. Het gevoel wanneer je high bent is euforisch en opwekkend en zal je helpen om je mentaal fit te voelen.

 

Auto NYC Diesel

BLUE DREAM

Blue Dream wordt vaak genoemd als een van de beste en meest populaire stammen ter wereld. Velen zien Blue Dream zelfs als de gouden standaard in de wereld van cannabis. Blue Dream is een hybride stam die met name bestaat uit sativa. Door het roken van Blue Dream ervaar je de meest creatieve uitspattingen. Het lage CBD-gehalte zorgt ervoor dat je het high-gevoel met name in je hoofd hebt. Het geeft een overweldigend gevoel van welbevinden. Slechts een beetje Blue Dream geeft je al een scherpe focus op het spel en een onoverwinnelijk gevoel. Door de stimulans van creativiteit wordt je geholpen om je uit beknellende situaties te redden. Het euforische effect maakt het een spelbeleving om niet te vergeten.

 

Blue Dream Humboldt Seeds

VORTEX

Vortex is een minder bekende stam, maar laat je daardoor niet misleiden. Het is een krachtige 80/20 sativa-dominante hybride stam waarin alle opwekkende sativa-elementen behouden zijn. Vortex is een kruising van Apollo 13 en Space Queen en doet ook werkelijk haast buitenaards aan. ‘Fruitig’, ‘citrusachtig’ en ‘aards’ zijn de eerste woorden die te binnen schieten als je aan deze stam denkt. De heerlijke mengeling van terpenen zorgt ervoor dat het roken van Vortex een ware ervaring is om van te genieten. Met Vortex krijg je meer inzicht en scherpheid die je helpen om de juiste strategie toe te passen en je tegenstander in te maken.

 

Vortex TGA School

LA NIÑA

Je kunt niet veel anders over La Niña zeggen dan: WOW! Dit is een van de meest krachtige stammen in deze lijst door de kruising van een sativa-dominante White Widow met een traditionele Haze. La Niña is een samenspel van inheemse sativas wereldwijd, gecombineerd met een foefje South Indian Indica om het af te maken. Het staat bekend om zijn overweldigende gevoelens van blijdschap en welbevinden. Het is een goede stam om je sociale kant te laten zien en dat kan handig zijn als je buiten de deur gaat gamen. La Niña is zoet en aards met een pittige boventoon. Het gevoel van vrolijkheid en euforie, gepaard gaande met een beetje ontspanning maken La Niña een stam die ook voor de niet-alledaagse gamer geschikt is.

 

La Niña

 

         
  Cory  

Geschreven door: Cory
Gesitueerd in de Verenigde Staten is Cory, een ex-politieagent die nu in de cannabis-industrie werkt waardoor hij nu waardevol inzicht heeft op beide kanten van de scheidslijn.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken