Blog
Top 5 Cannabis Soorten Voor Late Growers
4 min

Top 5 Cannabis Soorten Voor Late Growers

4 min

Oké, je hebt niet veel tijd om buitenwiet van goede kwaliteit te oogsten; je woont op het noordelijk halfrond, bent laat begonnen en de winter rammelt aan je deur. Je kunt het. Hier vind je onze selectie met de beste cannabis soorten voor een laat project in het noorden.

Er was eens een kweker die in de herfst ontdekte dat zijn stash bijna op was en dat hij nog geen zaadje in de grond had gestopt. Hij was gedoemd. Echt, voorheen betekende dit scenario dat je maar beter een goed banksaldo kon hebben om de voorraad in "croptober" aan te vullen. Maar nu bestaan er feminized, autoflowering zaden, die de late, noordelijke kweker baanbrekende genetica in handen geven.

WAAROM JE OP HET NOORDELIJK HALFROND VOOR FEMINIZED AUTOFLOWERING ZADEN KIEST

De moderne autoflower lijkt in niets meer op haar bescheiden Cannabis ruderalis voorganger. Diverse generaties van hybridisering hebben ons op een punt gebracht waarop auto zaden niet langer uitsluitend betrouwbaar zijn. Ze zijn namelijk uitgegroeid tot echte rivalen van traditionele fotoperiode soorten. Voor de kwekers op het noordelijk halfrond die graag buiten cannabis willen kweken, heeft succes alles te maken met timing. Sneeuw en koude temperaturen zijn niet de enige dodelijke dreigingen voor cannabis.

Vaak krijgen zelfs vroeg bloeiende fotoperiode soorten in een natte septembermaand te maken met schimmels en verrotting. Het komt vaak voor dat de meeste, zo niet alle, grotere toppen verloren gaan door ziektes. 16+ weken van zaad tot oogst is niet snel genoeg voor de Noord-Europese buitenkweker. Tijdens het buitenkweek seizoen, van maart/april tot september/oktober, kan er gewoon te veel misgaan.

En daarom heb je taaie, krachtige cannabisplanten nodig die vanzelf bloeien als ze ouder worden en die niet gebonden zijn aan een verandering in de lichtcyclus. Er is net genoeg tijd om raketten te kweken die na de ontkieming in 55-70 dagen naar de oogst racen. Dat gezegd hebbende, wil je natuurlijk niet inleveren als het gaat om de kwantiteit of kwaliteit van je marihuana, dus een oude ruderalis voldoet niet.

Top 5 Cannabissoorten Voor De Herfst

Feminized auto's van de nieuwe generatie zijn het antwoord op je gebeden. Hier vind je een handjevol hoogwaardige autoflowering hybriden, in willekeurige volgorde. Deze stellen zelfs de meest kritische connaisseur op het noordelijk halfrond tevreden.

SWEET SKUNK AUTO (Sweet Seeds)

Sweet Skunk Auto (Sweet Seeds)

Sweet Skunk Auto geeft een nieuwe definitie aan snel bloeiende, hoogwaardige cannabis. Deze derde generatie autoflower is een mix van Critical Mass Auto en geselecteerde genetica van een fotoperiode Early Skunk. Ze pronkt met een gigantische toppen productie, razendsnelle bloei en een old school, kruidige Skunk geur. Sweet Skunk Auto kan al in 7,5 week na de ontkieming worden geoogst.

Kwekers van alle niveaus worden verrukt met deze supersnel bloeiende Skunk hybride. Op het moment van schrijven, is er geen enkele autoflower die sneller is en een grotere oogst produceert. Buiten kan een opbrengst van 35-150g/plant worden verwacht. Het is natuurlijk waarschijnlijk dat je oogst aan de lage kan uitvalt als je later in het seizoen begint, vooral als het al kouder is.

Een andere positieve eigenschap van Sweet Skunk Auto, die zeker interessant is voor balkonkwekers, is haar onopvallende profiel. Over het algemeen worden de planten 60-90cm hoog. Als je echt om tijd en ruimte verlegen zit, is deze gemiddeld krachtige, maar smakelijke Skunk je beste kans.

Sweet Skunk Auto (Sweet Seeds) feminized

(33)
Ouders: Early Skunk x Auto Critical Mass
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 7-8 weken van zaadje tot oogst
THC: 20%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Autoflowering

BLUEBERRY AUTOMATIC (Zamnesia Seeds)

Blueberry Automatic (Zamnesia Seeds)

Doe je voordeel met de koelere nachttemperaturen van een project laat in het seizoen en kweek Blueberry Automatic. Net als de klassieke Blueberry, kan deze auto hybride positief reageren en prachtige blauwe/paarse kleuren ontwikkelen in koudere omstandigheden.

Het combineren van de krachtige en smakelijke Blueberry met de taaie ruderalis zorgt voor een ideale, gourmet cannabis soort voor laat in het seizoen. Ook dit is een gedrongen en discrete hybride die nogal klein van stuk is; ze wordt namelijk niet hoger dan 75cm. De opbrengsten kunnen nog steeds heel fatsoenlijk zijn met gemiddeld 50-100g/plant. Geef haar een beetje aandacht, houd je in met de voedingsstoffen en dan kun je een beloning ophalen van bessenzoete, kleurrijke toppen in slechts acht tot negen weken na de ontkieming.

Blueberry Automatic (Zamnesia Seeds) feminized

(519)
Ouders: Blueberry x Ruderalis
Genetica: Indica dominante autoflower
Bloeitijd: 8-9 weken van zaadje tot oogst
THC: 15%
CBD: 3%
Bloei soort: Autoflowering

QUICK ONE (Royal Queen Seeds)

Quick One (Royal Queen Seeds)

Quick One heeft een reputatie opgebouwd als hoogproductieve autoflowering hybride en kwekers op het noordelijk halfrond zijn helemaal dol op haar. De genetica kunnen worden herleid naar Canada en de originele Lowryder autoflower. Het moet dus niet als verrassing komen dat Quick One hoog in aanzien staat bij cannabis kwekers die kampen met koudere temperaturen.

De gedrongen autoflower is ook een geweldige optie voor de discrete balkonkweker. Quick One bereikt een maximale hoogte van 60cm. Haar meest indrukwekkende eigenschap is haar overlevingsvermogen. Ze kan omgaan met koudere temperaturen en tolereert lichtvervuiling van straatverlichting. Ook bloeit ze nog steeds goed als ze weinig zonlicht ontvangt.

Quick One blaast je niet van de sokken met verwoestende kracht, maar wekt een milde, lichamelijke stone op. Ze is de moeite waard vanwege haar frisse, ietwat citroen-achtige aroma en zachte smaak. Onder optimale omstandigheden kan ze tot 150g/plant produceren. Maar kwekers in het noorden moeten een meer realistisch doel voor ogen houden van ongeveer 50g.

Quick One Automatic (Royal Queen Seeds) feminized

(125)
Ouders: Strong Indica x Ruderalis
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken van zaadje tot oogst
THC: 13%
CBD: Gemiddeld
Bloei soort: Autoflowering

APPLE FRITTER AUTOMATIC (ZAMNESIA SEEDS)

Apple Fritter Automatic (Zamnesia Seeds)

Apple Fritter Automatic is ideaal als je een strain zoekt die niet te lang op zich laat wachten bij het kweken. Daarnaast is ze ook nog eens ongelooflijk sterk en levert ze een aanzienlijke oogst op, bestaande uit verrukkelijke wiet.

De genen van Apple Fritter Automatic zijn geen toeval. Zamnesia Seeds bracht de twee uitmuntende en supersterke soorten Sour Apple en Animal Cookies samen om deze veerkrachtige en unieke autoflower te creëren. Apple Fritter Automatic heeft de beste eigenschappen van haar ouders meegekregen en biedt een beheersbare kweekervaring. Ideaal voor telers op het noordelijk halfrond, maar ook daarbuiten, ongeacht ervaring. Met een hoogte van maar 1m is ze geen dominante aanwezigheid. Toch levert ze een indrukwekkende oogst op die velen verrast!

Al na zeventig dagen vanaf het kiemen kunnen buitenkwekers, afhankelijk van de omstandigheden, 80–180g/plant verwachten. De wiet heeft daarbij een geweldige smaak die doet denken aan lekkere groene appels en gebak, en biedt een high die zowel rustgevend als euforisch is.

Apple Fritter Automatic (Zamnesia Seeds) feminized

(116)
Ouders: Sour Apple X Animal Cookies
Genetica: Indica dominante autoflower
Bloeitijd: 10-11 weken van zaadje tot oogst
THC: 23%
CBD: Laag
Bloei soort: Autoflowering

60 DAY LEMON AUTO (DNA Genetics)

60 Day Lemon Auto (DNA Genetics)

Zoete, citrus-achtige toppen zijn een genot om te roken. Nu heeft ook de late kweker in het noorden de kans om citroenwiet te kweken in slechts zestig dagen vanaf zaad. Laat ons je introduceren aan 60 Day Lemon Auto, de wonderwiet die verrukkelijk smaakt en waar je niet lang op hoeft te wachten.

De soort is het resultaat van de succesvolle hybridisering van de overheerlijke, fotoperiode Lemon Skunk en een taai ruderalis exemplaar. Ze blijft klein en produceert geen gigantische oogsten, maar als je laat begonnen bent en nog steeds stash wenst die je naar lekkerland stuurt met elk trekje, is deze voor jou. 28g+ van mini-citroenbomen van onder de 1m hoog is een fatsoenlijk resultaat voor de noordelijke kweker. Haar ontspannende, lichamelijke effecten maken haar zeer geschikt voor gebruik na een lange, zware dag.

Ga nu aan de slag met kweken

Ga Nu Aan De Slag Met Kweken

Zoals je ziet, kun je zelfs als je wat later begint met je thuiskweek nog steeds een uitstekende oogst binnenhalen. Dus wacht niet langer, koop wat zaden en begin met kweken! Met een beetje voorbereiding kun je al na zestig dagen vanaf het kiemen behoorlijk wat toppen oogsten!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken