Blog
Voorgeschreven Medicijnen Zijn Verantwoordelijk Voor De Meeste Sterfgevallen
2 min

Voorgeschreven Medicijnen Zijn Verantwoordelijk Voor De Meeste Sterfgevallen

2 min

De media wil je laten geloven dat illegale drugs verboden zijn omdat ze gevaarlijk zijn. De realiteit is echter dat voorgeschreven medicijnen jaarlijks voor meer sterfgevallen zorgen dan alle illegale drugs bij elkaar.

Het wordt je niet kwalijk genomen als je denkt dat illegale drugs de meeste sterfgevallen veroorzaken, maar in feite zijn voorgeschreven medicijnen hier verantwoordelijk voor en ze zijn hard op weg om oorzaak nummer een te worden voor vermijdbare sterfgevallen. De laatste paar jaren, sinds de Westerse afhankelijkheid aan farmaceutica om de dag door te komen steeds meer toeneemt, zijn het aantal recept-gerelateerde sterfgevallen hoger dan die door illegale stoffen.

Voorgeschreven medicatie: Vier keer meer dodelijker dan illegale drugs

Een onderzoek, uitgevoerd in Florida, ontdekte dat 76% van alle, aan een overdosis gerelateerde, sterfgevallen in 2009 werden veroorzaakt door voorgeschreven medicatie. Dit aantal lag vier keer hoger dan de sterfgevallen die werden veroorzaakt door illegale drugs. Dit zorgde ervoor dat onopzettelijke vergiftiging in de VS de hoofdoorzaak was voor overlijden door een ongeval in 2009, na auto-ongelukken en dit aantal zal vermoedelijk alleen maar toenemen. Niet alleen werden 76% van de totale overdosissen veroorzaakt door voorgeschreven medicatie, maar ook werd ontdekt dat het aantal mensen die een overdosis namen, tussen 2003 en 2009 groeide met 84%.

De farmaceutische industrie: Witte boorden drugsdealers

De "Oorlog tegen drugs," de biljoen dollar kruistocht tegen illegale stoffen, is een grote farce. Het is een, door de VS geleide, oorlog die de nadruk heeft gelegd op het gebruik en de smokkel van stoffen als marihuana, cocaïne en heroïne, terwijl een aantal van de machtigste drugsdealers ter wereld worden genegeerd: De farmaceutische industrie.

Wanneer het erop aankomt, is de farmaceutische industrie alleen maar geïnteresseerd in winst en velen van hen zijn grote aanhangers van de oorlog tegen drugs. Zoals recent is onthuld, sponsoren farmaceutische bedrijven de organisaties die betrokken zijn bij het strijden tegen de legalisatie van cannabis. Natuurlijk voelen deze bedrijven zich bedreigd door een plant die een veilig, goedkoop en natuurlijk alternatief is voor hun zeer winstgevende, synthetische producten.

Een groot aantal van deze farmaceutische receptgeneesmiddelen verschillen niet eens zoveel van de illegale drugs die je op straat kan vinden. Een goed voorbeeld is hydrocodone. Dit is een legaal voorgeschreven opiaat, die gebruikt wordt als pijnstiller. Het is een synthetische vorm van heroïne, waarvan de effecten door het lichaam en de hersenen niet te onderscheiden zijn van echte heroïne. Dit betekent dat iedereen, die lijdt aan verslaving aan dit receptgeneesmiddel, in werkelijkheid verslaafd is aan heroïne. Het is helaas iets wat velen niet beseffen, maar voorgeschreven medicijnen zijn vaak zeer verslavend en niet veiliger dan vele illegale drugs.

De cannabis dreiging

Cannabis vertegenwoordigt op vele manieren alles wat er fout is met het huidige drug systeem. Er zijn vele andere planten en stoffen die ten onrechte worden gecriminaliseerd, maar geen een vertegenwoordigt het onrecht beter dan cannabis. Het is een zeer medicinale plant, mogelijk het geneesmiddel voor kanker, en toch wordt het ingedeeld als stof zonder erkende, medische waarde. Het volledige negeren van de feitelijke, wetenschappelijke gegevens onthult wat de ware drijfveer is achter het verbod: Geld. De oorlog tegen drugs komt niet uit de lucht vallen. Het is in plaats daarvan een middel die degenen met de macht dient. Niet alleen zorgt het voor sociale controle, maar het beschermt ook de farmaceutische industrie. Goedkope en natuurlijke alternatieven hebben effect op de winst, plus het maakt mensen gezond. En gezonde mensen hebben geen medicijnen nodig. Ironisch genoeg is de medicinale kracht van cannabis en vele andere planten, juist de reden waarom ze verboden zijn.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken