Blog
VS: New York City Council ondersteunt officieel cannabis leg
1 min

VS: New York City Council ondersteunt officieel cannabis leg

1 min
In een poging de legalisatie beweging nog verder te ondersteunen, heeft de City Council in New York een officiële steunbetuiging geuit voor gereguleerde en belaste marihuana.

In de stroomversnelling van de legalisatie, heeft de City Council in New York een officieel verzoek ingediend om de staatswetgeving aan te passen, waardoor marihuana kan worden belast en gereguleerd. Dit is groot nieuws en een enorme steunbetuiging voor de pro-legalisatie beweging, afkomstig van een enorm politiek orgaan.

DETAILS

De Council heeft haar steun uitgesproken voor twee toekomstige wetsvoorstellen: The Fairness and Equality Act en de Marijuana Regulation and Taxation Act.

De eerste heeft tot doel alle raciale vooroordelen te elimineren, die zo veelvoorkomend lijken te zijn in Amerikaanse, marihuana gerelateerde arrestaties. Dit zal worden bereikt door het bezitten of delen van een kleine hoeveelheid marihuana niet langer meer als strafbaar feit te bestempelen.

Het tweede, meer ingrijpende wetsvoorstel, beëindigt effectief het verbod in de staat door het implementeren van een systeem om de verkoop van marihuana te reguleren en te belasten. Dit wordt op ongeveer dezelfde manier gedaan als de regulatie en belasting van alcohol. Niet alleen maakt dit New York een veel veiligere stad, maar het zou ook nog miljoenen aan belasting opleveren, besparen op politiekosten en helpt de raciale vooroordelen, die hand in hand gaan met het cannabis verbod, te elimineren.

In een verklaring over het nieuws, had Alyssa Aguilera, Political Director van VOCAL-NY, het volgende te zeggen: "De publieke steun van de Council voor de legalisatie van marihuana is precies het progressieve en gedurfde leiderschap dat we nodig hebben om de gefaalde oorlog tegen drugs te stoppen en ons kapotte strafrechtsysteem te hervormen. Met deze politieke verklaring, heeft de Council aangetoond dat ze begrijpen dat het onrechtvaardig en oneerlijk is om voornamelijk gekleurde New Yorkers strafbaar te stellen voor een activiteit die de openbare veiligheid niet bedreigt en voorkomt in alle hoeken en gaten van de stad. Ik hoop dat Albany zal luisteren naar de oproep van de Council en deze twee wetsvoorstellen zal goedkeuren, zodat we naar een drugsbeleid kunnen werken die haar oorsprong vindt in openbare veiligheid en gezondheid, in plaats van dure, bevooroordeelde opsluiting."

IS NEW YORK DE VOLGENDE LEGALE STAAT?

We hebben al aangegeven, dat dit een behoorlijk belangrijke ontwikkeling is. Tot nu toe, hebben voornamelijk initiatieven van het volk geleid tot legalisatie, wat betekent dat er genoeg publieke steun is om een referendum over het onderwerp te rechtvaardigen. Er zijn maar weinig politieke figuren naar voren gekomen die hebben gezegd: "Dit willen wij ook, laten we zorgen dat het gebeurt." Natuurlijk zijn er nu senators en andere politici die het einde van het verbod openbaar steunen, maar dit was een direct gevolg van de ommezwaai in de publieke opinie en het toont de kracht aan die het verspreiden van kennis en wetenschap kan hebben. Het politieke marihuana landschap is aan het veranderen. Kan het verbod nog langer duren?

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken