Blog
Wiet nu legaal in Washington D.C.
1 min

Wiet nu legaal in Washington D.C.

1 min
Nieuws Wetgeving
En alweer een pijler van het verbod stort in, nu Washington D.C. het congres trotseert en cannabis legaliseert.

Op 26 februari 2015, werd het officieel legaal om cannabis te bezitten en te kweken voor persoonlijk gebruik in het kerngebied van de Oorlog tegen Drugs: Washington D.C, VS.

Ondanks de onderhandse pogingen om de legalisatie te blokkeren door het congres, die de mogelijkheid heeft de wetten van de hoofdstad van het land direct te beïnvloeden, weigeren districtsambtenaren te buigen onder de druk en hebben de wens van het volk doorgevoerd. Onder de nieuwe wet, is het nu legaal voor iedereen boven de 21 om 56 gram marihuana te bezitten, maar ook om tot zes planten te kweken op eigen privé terrein. Het blijft illegaal om marihuana te verkopen of in het openbaar te gebruiken.

Het is een fantastische stap voorwaarts voor de legalisatie beweging en een enorme, harde klap voor diegenen die de Oorlog tegen Drugs ondersteunen, die nu legaal wiet op de drempel hebben liggen. Hoewel een overwinning, is het niet de overwinning waar velen op hadden gehoopt. Het congres is dan wel getrotseerd, maar het kan niet worden genegeerd. Het initiatief om cannabis te legaliseren, te belasten en te reguleren, waar met 70% voor werd gestemd in een publieke stemming, werd door het congres geblokkeerd.

Je kan hier meer lezen over deze verwerpelijke actie van het congres.

Het congres dacht dat ze had gewonnen, maar niets is minder waar. Dankzij de toewijding van ambtenaren in D.C., die niets liever wilden dan de beslissing van haar inwoners doorvoeren, werd er een maas in de wet gevonden om het legaal gebruik en de kweek van wiet op een persoonlijk niveau toe te staan.

Je kan je wellicht indenken, dat het congres niet blij is en bepaalde republikeinse vertegenwoordigers dreigen met gerechtelijke stappen. Burgemeester Bowser, leider van de stad, heeft gereageerd en bevestigd dat ze een sterke zaak hebben en dat ze rechtmatig hebben gehandeld met de implementatie van legale cannabis. De tijd zal leren hoe dit uitpakt.

VERGEET ALASKA NIET!

Alaska volgt dezelfde lijnen, maar zonder bemoeienis van het congres. In Alaska is sinds februari ook het bezit en de kweek van cannabis gelegaliseerd. Deze nieuwe wet staat toe dat iedereen boven de 21 tot 28 gram cannabis mag bezitten en tot zes planten mag kweken op privé terrein. Net zoals in Washington D.C., is het ook in Alaska illegaal om marihuana te verkopen of in het openbaar te gebruiken. Op dit moment is er ook geen andere regelgeving, maar dat staat al wel in de steigers en de beleidsmakers verwachten de regulering en belasting van cannabis rond te hebben in de lente van 2016.

Als je het ons vraagt, vinden wij dit allemaal prachtig nieuws. Natuurlijk heeft Washington D.C. twee stappen terug moeten doen, maar ze hebben er ook weer een vooruit gezet. Rustig aan, dan breekt het lijntje niet. We komen er wel!


Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken