Blog
Zamnesia's 10-Jarig Jubileum
2 min

Zamnesia's 10-Jarig Jubileum - Het Ongelofelijke Verhaal Van Zammi

2 min

Zamnesia viert tien jaar succes. Je leest het goed, je favoriete winkel heeft zojuist een enorme mijlpaal bereikt in het leveren van strains, paddo's en accessoires. Maar vergis je niet; het was geen decennium van decadentie! Ken je het verhaal achter ons succes al? En weet je hoe onze held en mascotte Zammi jaren geleden de beste online winkel ter wereld samenstelde? Nou, leun lekker achterover, rook je favoriete strain en lees het ongelooflijke waargebeurde verhaal van Zamnesia...

Als een echte psychonaut en verzamelaar van alles wat maar met psychedelica te maken heeft, wist Zammi altijd al dat hij de wereld iets unieks te bieden had. Net als bij een bescheiden cannabiszaadje begon er een kieming van ideeën plaats te vinden. Zammi verkende de diepste, donkerste uithoeken ter wereld en probeerde alle geneugten van Moeder Natuur uit, van psychoactief tot zeer psychoactief.

Hij begon een kleine verzameling bij te houden van alle dingen die hij tijdens zijn reizen ontdekte - van de robuuste en veerkrachtige ruderalis uit Centraal-Azië tot de mooiste Psilocybe cubensis uit Zuid-Amerika. Hij bezocht zelfs bijna alle Nederlandse coffeeshops om de krachtigste toppen te testen. Zammi reisde de hele wereld rond om de beste psychedelische artefacten samen te brengen die hij maar kon vinden.

Psilocybe cubensis

In 2012 had Zammi alles ontdekt wat er maar te weten viel over cannabisteelt, wist hij precies hoe je de perfecte psychedelische trip beleeft en hoe je ziet wie van je vrienden je Clipper aansteker heeft gestolen. Maar toch voelde het alsof er wat miste; wat kon hij met al deze spullen en kennis doen? Met dat in gedachten stofte Zammi zijn oude computer af en begon hij met het creëren van een plek om zijn ontdekkingen te delen. Dit was echter geen MySpace of Hyves. Nee, dit was een volwaardige online winkel, een shop waar Zammi al zijn producten met iedereen ter wereld kon delen - Zamnesia was geboren!

Eerst was de website nog een beetje oldschool. Maar Zammi werkte hard om Zamnesia van de grond af op te bouwen, waarbij hij allerlei hachelijke situaties het hoofd moest bieden. Van het zelf uitzoeken, inpakken en bezorgen van producten tot het aangaan van online discussies met eigenzinnige toetsenbord-strijders die dachten dat ze het beter wisten. Ondanks dat zette Zammi door om producten en diensten van hoge kwaliteit te leveren. En nog veel meer mensen zouden meer over Zamnesia te weten komen.

Magic Truffles

Zamnesia groeide in de jaren die volgden steeds meer en presenteerde voortdurend nieuwe en opwindende producten. Zammi schakelde zelfs een paar van zijn beste vrienden in om blogposts te schrijven.

In 2017 bereikte Zamnesia echter een wel heel belangrijke mijlpaal met de introductie van de indrukwekkende magic truffelsoort Valhalla. Gesmeed in het Noorse hiernamaals en geoogst door Thor met zijn hamer, kwam dit psychedelische cadeau in handen van Zammi, en werd het al snel een hit. Als echte kenner van magic truffels moest Zammi deze magic truffle natuurlijk ook zelf proberen. Maar hoeveel moest hij nemen? In 2018 schakelde Zammi gepassioneerde paddodeskundigen in om de paddo-doseringscalculator te maken. Dankzij deze uitvinding konden psychonauten voortaan hun perfecte dosis bepalen.

Zammi's oog voor talent groeide vanaf dit punt alleen nog maar. De eerste samenwerkingen tussen Zamnesia en andere bedrijven gingen in 2019 van start. Exclusieve soorten en accessoires werden hieruit geboren, waardoor klanten iets echt unieks konden kopen en kweken.

Hoewel de business booming was, ontbrak er nog wel iets: een mooie website. De Zamnesia website zag eruit als iets uit een slechte hackerfilm uit de jaren 90 en had echt een upgrade nodig! Het was wel duidelijk dat Zammi's programmeervaardigheden hun max bereikt hadden. Er kwam een nieuw design in april 2019. Met een uitgebreidere, gedurfdere en meer gestroomlijnde website tot zijn beschikking, vulde Zammi zijn winkel met nog meer mooie spullen, schatten en snuisterijen van zijn reizen om een steeds groter wordende fanbase te prikkelen.

Met zoveel soorten en zo weinig tijd, creëerde Zammi een Seedfinder die gebruikers in de richting van hun perfecte wietpartner zou wijzen. Het was meteen een schot in de roos. Net als bij een datingapp, werden klanten met hun perfecte strain gematcht. Echte liefde op het eerste gezicht, voor iedereen!

Zammi was echter nog niet helemaal tevreden. Hij richtte zich daarom ook op het opzetten van shops met hoogwaardige hete peperzaden en gezondheidssupplementen. En als een ware modegoeroe kwam Zammi ook nog met geweldige kleding aanzetten, speciaal voor fans en volgers die hun liefde voor hun favoriete winkel wilden tonen. Maar voor degenen die echt iets buitengewoons willen: Zammi introduceert binnenkort een VIP-systeem, met de beste en meest speciale items en diensten die hij te bieden heeft. Maar sst! Dat heb je niet van ons gehoord.

Hot Peppers

En waar gaat dit verhaal nu naartoe? Stopte Zammi toen hij eenmaal de top bereikt had en trok hij zich terug op een of ander eiland? Echt niet! Vastbesloten om de beste service en producten te bieden, vind je Zammi gewoon in onze kantoren in Nederland, helpend in het magazijn, of op een lokale cannabisbeurs bij jou in de buurt!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Nieuws Zamnesia
Zoeken in categorieën
of
Zoeken