Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Paddo Grow Kits Fresh Mushrooms

Magic Mushroom grow kit  

Hier zijn onze simpele en eenvoudige instructies voor het kweken van paddo’s met de Fresh Mushroom Grow Kit. Volg deze instructies exact.

Het kweken met een Fresh Mushroom Grow Kit is super eenvoudig. Dankzij een volledig gekoloniseerd substraat, zijn deze kits extreem onderhoudsarm. Je hoeft ze niet te weken om die eerste flush te krijgen en dankzij de hoge mycelium inhoud, kan je wat flinke oogsten verwachten! Je hebt slechts wat geduld nodig en de bereidheid de kit dagelijks te benevelen.

Opmerking: Deze kits zijn 100% klaar om te worden gekweekt. Week ze NIET! Sommige mensen gebruiken graag aluminiumfolie bij het kweken van paddo’s. NIET DOEN; het is bij deze kits niet nodig. Was ALTIJD je handen voor je werkt met de kweekkit.


Lid Grow kit  

STAP 1

Verwijder al het verpakkingsmateriaal en haal dan het plastic deksel van de kuip. Was dit onder stromend water en zet opzij; je hebt het deksel nodig voor toekomstige flushes.


Magic Mushroom grow bag  

STAP 2

Plaats de kuip zonder deksel in de meegeleverde kweekzak. Zorg ervoor dat de zak rechtop staat en dat de opening zich bovenaan bevindt. Je moet dagelijks bij de zak kunnen.


Paperclip Magic Mushroom grow kit  

STAP 3

Sluit de zak met de bijgeleverde paperclip. De zak heeft ingebouwde filters, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de luchtcirculatie.


Magic Mushroom placing  

STAP 4

Plaats het geheel in een gebied met voldoende daglicht en een temperatuur tussen 18°C-28°C. Plaats je kit NIET in direct zonlicht. Hoewel paddo’s bij deze temperaturen zullen groeien, is 23°C de ideale temperatuur die je moet behouden om een optimale oogst te krijgen. Een speciale hittemat voor je kweekset kan helpen deze temperatuur te bereiken, mocht je je in een koeler gebied bevinden. Paddo’s hebben indirect zonlicht nodig om te groeien.


Spray Magic Mushroom grow kit  

STAP 5

Stop met water geven zodra de eerste paddenstoelen boven de grond verschijnen. Dat is na ongeveer een week. Vanaf dat moment moet je de zak een klein beetje open laten staan, zodat overtollig vocht kan verdampen. Ongeveer een week later kun je voor de eerste keer oogsten; zorg ervoor dat je oogst voordat de sporen vrijkomen.


Belangrijk

Adem NIET in de zak. Was ALTIJD je handen voordat je werkt met de kweekkit. Schimmelsporen kunnen zich overal bevinden en je wil het risico op besmetting niet verhogen. Omdat dit een vers product is, wordt het sterk aangeraden dat je direct begint met kweken na ontvangst van je kit. Het bewaren van je kit is niet aan te raden. Als je geen andere keus hebt, kan je de levensduur van je kit verlengen als je deze in de koelkast bewaart, op een temperatuur van 4°C-8°C. Op deze manier kan je de kit maximaal 4 weken bewaren, maar dit is geen garantie. Zorg ervoor dat je de kuip in een verzegelde, schone plastic zak bewaart om het risico op besmetting te minimaliseren.

Vruchtvorming

Fresh Mushroom Grow Kits zijn in staat hun eerste flush al snel te produceren. Na 5-16 dagen zijn meestal al speldekopjes te zien. Afhankelijk van de temperatuur, kan de eerste flush zich in ongeveer 4 weken ontwikkelen; lagere/hogere temperaturen vertragen dit proces. Zodra de hoedjes verschijnen, duurt het meestal 1 week voor de paddestoelen zich volledig hebben ontwikkeld.

Oogsten

Reinheid is essentieel als het gaat om het oogsten van je Fresh Mushroom Grow Kit. Zorg ervoor dat je je handen en onderarmen zorgvuldig wast met desinfecterende zeep en draag steriele handschoenen als het tijd is voor de oogst. Het optimale moment om je paddo’s te oogsten, is net voordat de sluiers scheuren op de shrooms. Pak de basis van de steel en draai en trek de paddestoel weg met een zachte beweging. Het is belangrijk dat je draait en niet simpelweg trekt, omdat je anders het mycelium kan beschadigen, wat mogelijk negatieve gevolgen heeft voor je volgende flush. Na het plukken, kunnen de stelen een blauwe tint krijgen. Dit is normaal.


Additional Harvest  

STAP 6

Aanvullende oogsten

Deze kits produceren niet slechts een enkele oogst met paddo’s. Het is mogelijk meerdere flushes te verkrijgen. Om dit te doen, vul je de kuip met schoon kraanwater na je eerste oogst. Dit proces staat bekend als cold-shock en blaast nieuw leven in het mycelium. Plaats het deksel terug op de kuip (hopelijk heb je deze bewaard, zoals we eerder vermeldden). Laat de kuip 12 uur weken. Na 12 uur open je een hoekje van het deksel en laat je het overtollige water voorzichtig weglopen. Vanaf dit moment kan je deze instructies weer volgen vanaf stap 1, zodat je weer snel op weg bent naar een nieuwe oogst met magische zaligheid! Dit proces kan meerdere keren worden herhaald.


Inbegrepen bij de kit

 

Ook heb je nodig


  • Fresh Mushroom Grow Kit met 1200ml mycelium gekoloniseerd substraat.
  • Een speciale kweekzak met ingebouwd luchtfilter.
  • Een paperclip.
 
  • Een spray- of nevelfles.
  • Schoon water.
  • Een lichte, warme plek, uit de buurt van direct zonlicht.
  • Een hittemat (optioneel)
  • Geduld

Magic Mushroom heat mat