Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Paddo Grow Kits Fresh Mushrooms

Magic Mushroom grow kit  

Hier zijn onze simpele en eenvoudige instructies voor het kweken van paddo’s met de Fresh Mushroom Grow Kit. Volg deze instructies exact.

Het kweken met een Fresh Mushroom Grow Kit is super eenvoudig. Dankzij een volledig gekoloniseerd substraat, zijn deze kits extreem onderhoudsarm. Je hoeft ze niet te weken om die eerste flush te krijgen. Je hebt uitsluitend de juiste kweekomstandigheden nodig en een beetje geduld!

Belangrijk: Deze kits zijn 100% klaar om te worden gekweekt. Week ze NIET! Sommige mensen gebruiken graag aluminiumfolie bij het kweken van paddo’s. NIET DOEN; het is bij deze kits niet nodig. Adem NIET in de zak. Was ALTIJD je handen voor je werkt met de kweekkit.


Lid Grow kit  

STAP 1

Haal de Fresh Mushroom box uit de kartonnen doos, maar gooi de doos nog niet weg! Verwijder het deksel van de plastic container. Was het onder stromend water en bewaar het. Je hebt het namelijk nog nodig voor de volgende flushes.


Magic Mushroom grow bag  

STAP 2

Zet de kweekset in de meegeleverde kweekzak. De zak moet rechtop staan, met de opening naar boven. Je moet er dagelijks gemakkelijk bij kunnen om de binnenste wanden te benevelen.


Paperclip Magic Mushroom grow kit  

STAP 3

Sluit de zak met de bijgeleverde paperclips. Hij heeft ingebouwde filters, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de luchtstroom of dat er vuil in kan komen.


Magic Mushroom placing  

STAP 4

Plaats het geheel in een gebied met voldoende daglicht en een temperatuur tussen 18°C-28°C. Plaats je kit NIET in direct zonlicht. Hoewel paddo’s bij deze temperaturen zullen groeien, is 23°C de ideale temperatuur die je moet behouden om een optimale oogst te krijgen. Een speciale hittemat voor je kweekset kan helpen deze temperatuur te bereiken, mocht je je in een koeler gebied bevinden. Paddo’s hebben indirect zonlicht nodig om te groeien.

Belangrijk: een hittemat kan het kweekproces ondersteunen. Zo'n mat compenseert echter niet de kamertemperatuur als die te laag is.


Spray Magic Mushroom grow kit  

STAP 5

Vanaf de dag dat je je kit in gebruik hebt genomen, moet je de binnenste wanden van de kweekzak eenmaal per dag benevelen met een plantenspuit. Spuit NIET direct op de kit. Staak dit zodra de eerste paddo's zichtbaar zijn. De eerste moeten na ongeveer een week verschijnen, mits de temperatuur goed is. Vanaf dit moment moet de zak een beetje open blijven, zodat overtollig vocht kan verdampen. Je eerste oogst vindt ongeveer een week later plaats. Zoals vermeld, moet je oogsten voordat sporen worden vrijgegeven.


Vruchtvorming

Fresh Mushroom Grow Kits zijn in staat hun eerste flush al snel te produceren. De eerste hoedjes verschijnen meestal na 1-3 weken. Zodra de hoedjes verschijnen, duurt het meestal 1 week voor de paddestoelen zich volledig hebben ontwikkeld.

Oogsten

Reinheid is essentieel als het gaat om het oogsten van je Fresh Mushroom Grow Kit. Zorg ervoor dat je je handen en onderarmen zorgvuldig wast met desinfecterende zeep en draag steriele handschoenen als het tijd is voor de oogst. Het is ontzettend belangrijk dat je je paddo's oogst voordat de sluiers onder de hoedjes scheuren. Als je dit niet doet, produceert de kit hoogstwaarschijnlijk geen flushes meer!

Pak de basis van de steel en draai en trek de paddestoel weg met een zachte beweging. Het is belangrijk dat je draait en niet simpelweg trekt, omdat je anders het mycelium kan beschadigen, wat mogelijk negatieve gevolgen heeft voor je volgende flush. Na het oogsten, kunnen de stelen een blauwachtige tint ontwikkelen. Dit fenomeen staat bekend als "kneuzen", maar je hoeft je hierover geen zorgen te maken. Het bewijst juist de kracht van het vlees van de goden!

Het bewaren van je kweekset

Dit is een vers product en daarom wordt sterk aangeraden direct te beginnen met kweken als je de kit ontvangen hebt. Het bewaren ervan wordt niet geadviseerd, tenzij je geen andere keuze hebt. De levensvatbaarheid van je kit kan worden behouden als je hem in de koelkast bewaart bij een temperatuur van 3-5°C. Je kunt de set dan maximaal 4 weken bewaren, maar garanties kunnen we niet bieden. Bewaar de kit in een afgesloten, schone, plastic zak om het risico op besmetting te verkleinen.


Additional Harvest  

STAP 6

Aanvullende oogsten

Deze kits produceren niet slechts een enkele oogst met paddo’s. Het is mogelijk meerdere flushes te verkrijgen. Om dit te doen, vul je de kuip met schoon kraanwater na je eerste oogst. Dit proces staat bekend als cold-shock en blaast nieuw leven in het mycelium. Plaats het deksel terug op de kuip (hopelijk heb je deze bewaard, zoals we eerder vermeldden). Laat de kuip 12 uur weken. Na 12 uur open je een hoekje van het deksel en laat je het overtollige water voorzichtig weglopen. Maak je geen zorgen als er bijna geen water meer is. Dit is een natuurlijk product en de hoeveelheid overtollig water kan per kit verschillen.

Vanaf dit moment kan je deze instructies weer volgen vanaf stap 2, zodat je weer snel op weg bent naar een nieuwe oogst met magische zaligheid! Dit proces kan meerdere keren worden herhaald.


Inbegrepen bij de kit

 

Ook heb je nodig


  • Fresh Mushroom Grow Kit met 1200ml mycelium gekoloniseerd substraat.
  • Een speciale kweekzak met ingebouwd luchtfilter.
  • Een paperclip.
 
  • Een spray- of nevelfles.
  • Schoon water.
  • Een lichte, warme plek, uit de buurt van direct zonlicht.
  • Een hittemat (optioneel)
  • Geduld

Magic Mushroom heat mat