Hoe Kweek Je De Fresh Mushrooms Grow Kits

Fresh Mushrooms Grow Kit HEADER CMS

Hier zijn onze simpele en eenvoudige instructies voor het kweken van paddo’s met de Fresh Mushroom Grow Kit. Volg deze instructies exact.

Let op: Je bent momenteel op de instructiepagina van 'Fresh Mushrooms' kweeksets. Houd er rekening mee dat de 'Zamnesia', 'Supa Gro', en 'Copelandia' kweeksets allemaal hun eigen handleiding hebben.

Het kweken met een Fresh Mushroom Grow Kit is super eenvoudig. Dankzij een volledig gekoloniseerd substraat, zijn deze kits extreem onderhoudsarm. Je hoeft ze niet te weken of te besproeien om ze te laten groeien voor de eerste flush. Je hebt uitsluitend de juiste kweekomstandigheden nodig en een beetje geduld!

Belangrijk:

  • Deze kits zijn 100% klaar om te worden gekweekt. 

  • Week ze NIET en besproei ze ook NIET! Je kunt ze in de zak laten zonder die te openen.

  • Sommige mensen gebruiken aluminiumfolie bij het kweken van paddo’s. NIET DOEN; het is bij deze kits niet nodig.

  • Adem NIET in de zak.

  • Was ALTIJD je handen voor je werkt met de kweekkit.


Handleiding Paddo Grow Kits Fresh Mushrooms  

STAP 1

Haal de Fresh Mushroom box uit de kartonnen doos, maar gooi de doos nog niet weg! Verwijder het deksel van de plastic container. Was het onder stromend water en bewaar het. Je hebt het namelijk nog nodig voor de volgende flushes.


Handleiding Paddo Grow Kits Fresh Mushrooms  

STAP 2

Leg de kweekzak op een plat oppervlak en schuif de kweekset erin. Vouw de zak onder de kweekset. Zorg er daarbij voor dat de microperforatie naar boven is gericht en zich net boven de cake bevindt. Zet het geheel vervolgens in de originele kartonnen doos om licht van de zijkant te blokkeren. Door de zak onder de kweekset te vouwen, heb je deze in principe afgesloten. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over de luchtcirculatie.


User Instructions Fresh Mushrooms Grow Kit  

STAP 3

Plaats het geheel in een gebied met voldoende daglicht en een temperatuur tussen 18°C-28°C. Plaats je kit NIET in direct zonlicht. Hoewel paddo’s bij deze temperaturen zullen groeien, is 23°C de ideale temperatuur die je moet behouden om een optimale oogst te krijgen. Een speciale hittemat voor je kweekset kan helpen deze temperatuur te bereiken, mocht je je in een koeler gebied bevinden. Paddo’s hebben indirect zonlicht nodig om te groeien.

Belangrijk: een hittemat kan het kweekproces ondersteunen. Zo'n mat compenseert echter niet de kamertemperatuur als die te laag is.




User Instructions Fresh Mushrooms Grow Kit  

STAP 4

Zodra je de eerste kopjes ziet, kun je de positie van de kweekzak veranderen en hem rechtop zetten. Nogmaals, je hoeft niks te besproeien. De eerste paddo's komen na 1-3 weken tevoorschijn. 


Handleiding Paddo Grow Kits Fresh Mushrooms  

STAP 5

Zodra je de eerste hoedjes ziet, moet je de kweekzak iets openen zodat het opgehoopte vocht kan verdampen. Teveel vocht is nadelig voor je paddo's.

Fresh Mushroom Grow Kits zijn in staat hun eerste flush al snel te produceren. De eerste hoedjes verschijnen meestal na 1-3 weken. Zodra de hoedjes verschijnen, duurt het meestal 1 week voor de paddenstoelen zich volledig hebben ontwikkeld.

VP Fresh Mushrooms Grow KitBekijk Kweekset

Oogsten

Reinheid is essentieel als het gaat om het oogsten van je Fresh Mushroom Grow Kit. Zorg ervoor dat je je handen en onderarmen zorgvuldig wast met desinfecterende zeep en draag steriele handschoenen als het tijd is voor de oogst. Het is ontzettend belangrijk dat je je paddo's oogst voordat de sluiers onder de hoedjes scheuren. Als je dit niet doet, produceert de kit hoogstwaarschijnlijk geen flushes meer!

Pak de basis van de steel en draai en trek de paddenstoel weg met een zachte beweging. Het is belangrijk dat je draait en niet simpelweg trekt, omdat je anders het mycelium kan beschadigen, wat mogelijk negatieve gevolgen heeft voor je volgende flush. Na het oogsten, kunnen de stelen een blauwachtige tint ontwikkelen. Dit fenomeen staat bekend als "kneuzen", maar je hoeft je hierover geen zorgen te maken. Het bewijst juist de kracht van het vlees van de goden!

Het bewaren van je kweekset

Dit is een vers product en daarom wordt sterk aangeraden direct te beginnen met kweken als je de kit ontvangen hebt. Het bewaren ervan wordt niet geadviseerd, tenzij je geen andere keuze hebt. De levensvatbaarheid van je kit kan worden behouden als je hem in de koelkast bewaart bij een temperatuur van 3-5°C. Je kunt de set dan maximaal 4 weken bewaren, maar garanties kunnen we niet bieden. Bewaar de kit in een afgesloten, schone, plastic zak om het risico op besmetting te verkleinen.


Handleiding Paddo Grow Kits Fresh Mushrooms  

STAP 6

Aanvullende oogsten

Deze kits produceren niet slechts een enkele oogst met paddo’s. Het is mogelijk meerdere flushes te verkrijgen. Om dit te doen, vul je de kuip met schoon kraanwater na je eerste oogst. Dit proces staat bekend als cold-shock en blaast nieuw leven in het mycelium. Plaats het deksel terug op de kuip (hopelijk heb je deze bewaard, zoals we eerder vermeldden). Laat de kuip 12 uur weken. Na 12 uur open je een hoekje van het deksel en laat je het overtollige water voorzichtig weglopen. Maak je geen zorgen als er bijna geen water meer is. Dit is een natuurlijk product en de hoeveelheid overtollig water kan per kit verschillen.

Nu hoef je alleen nog maar het deksel te reinigen en te bewaren en vanaf stap 2 verder te gaan. Je kunt rekenen op een volle oogst aan magische verwennerij! Dit proces kan meerdere malen herhaald worden.

Paddo VerwarmingsmatBekijk Paddo Verwarmingsmat

Je bezoekt onze Nederlandse website.