Kratom: Alles Wat Je Moet Weten

Kratom Informatie

 

Inhousopgave:

 

Verschillende Soorten Kratom: Dosering En Effecten

Verschillende Soorten Kratom: Dosering En Effecten

Kratom is een intrigerende plant die van nature voorkomt in Zuidoost-Azië. Ze staat bekend om haar bijzonder energieke, sociale en ontspannende effecten. De plant wordt over de hele wereld door veel individuen en groepen gebruikt. Ze wordt echter niet door westerse artsen voorgeschreven. De drug is niet volkomen onschuldig, maar is in de meeste landen gewoon legaal. Zoals met alle legale en illegale substanties, is maat houden erg belangrijk. Laten we eens in de unieke en veelzijdige soorten kratom duiken.

KRATOM THAI

Kratom Thai is een van de oudste soorten die geconsumeerd worden en heeft een paradoxaal effect. Hoewel ze in hogere doses prettig ontspannend kan zijn, is ze in lage doses erg energiek. Daardoor wordt de soort tegenwoordig vaak gebruikt als vervanger voor opiaten en als stimulerend middel. Dit product kan worden gegeten, gekauwd, of tot thee of brouwsel getrokken worden.Kratom Thai

Bekijk product

KRATOM THAI: EFFECTEN

 • In hoge doses ontspannend
 • In lage doses energiek
 • Zorgt voor focus

KRATOM THAI: DOSERING

Als je een beginnend gebruiker bent, kun je het best zo tussen de 2-5g kratom consumeren. Ben je ervaren, dan zou je 5-10g kunnen overwegen. Wat betreft onze Kratom Thai Hars, zijn onze verpakkingen van 5 gram goed voor 5 tot 10 doses. Voeg hiervan 0,75g toe aan 150ml kokend water en laat het een minuut of 10 trekken.

KRATOM BALI

We bieden Kratom Bali aan in zowel versnipperde als poedervorm. Het poeder is meer geschikt als je van plan bent gelatine-capsules te maken. Deze vorm heeft een groter oppervlak. Daardoor wordt het sneller opgenomen. Versnipperde bladeren zijn zeer geschikt om warme drankjes mee te maken, thee bijvoorbeeld.Kratom Bali

Bekijk product

KRATOM BALI: EFFECTEN

 • Bijzonder ontspannend
 • Vervanger voor opiaten en stimulerend middel
 • In lage doses energiek

KRATOM BALI: DOSERING

De aanbevolen dosis voor de ervaren gebruiker is ongeveer 5-10g versnipperd blad. Ga je echter voor ons Kratom Bali 15x Extract, dan verandert de dosering. Gebruik je dit extract voor de eerste keer? Roer dan ongeveer een halve gram door kokend water of een sapje. Voel je je eenmaal vertrouwd met de ervaring? Dan kun je de dosis verdubbelen of verdrievoudigen.

KRATOM MALAYSIA

Deze soort is afkomstig uit Thailand en, natuurlijk, Maleisië. Dit is een bijzonder sterke variant kratom. Kratom Malaysia zit tjokvol mitragynine en 7-hydroxymitragynine, tegelijkertijd haar belangrijkste alkaloïden. De soort is geliefd om haar opwekking van gelukkige en energieke gevoelens.Kratom Malaysia

Bekijk product

KRATOM MALAYSIA: EFFECTEN

 • Verlicht pijn
 • Energiek in lage doses
 • Kalmerend in hoge doses

KRATOM MALAYSIA: DOSERING

Als je een beginnend gebruiker bent, gebruik dan niet meer dan 3g. Begin met 1,5g en verhoog de dosis stukje bij beetje. Heb je al ervaring met deze kratom soort? Dan bereik je de beste effecten als je tussen de 5-10g neemt.

KRATOM MAENG DA

Als je in de veronderstelling bent dat Kratom Malaysia al sterk is, heb je Kratom Maeng Da nog nooit geprobeerd. Dit is de sterkste soort die er te krijgen is. Men vermoedt dat ze genetisch gemanipuleerd is om beter slechte weersomstandigheden het hoofd te kunnen bieden.Kratom Maeng Da

Bekijk product

KRATOM MAENG DA: EFFECTEN

 • Gelukzaligheid
 • Ontspanning
 • Verbetering van de cognitieve functies in lage doses

KRATOM MAENG DA: DOSERING

Deze kratom soort is al bij inname van 1 gram te merken. Het gaat hier om een uitermate krachtige variant. Daarom raden we je aan ongeveer ⅕ minder te nemen dan je normale dosis. Ben je bijvoorbeeld gewend doorgaans 10g te nemen? Dan kun je het beste maximaal 8g gebruiken in het geval van Kratom Maeng Da. Zorg ervoor dat je helemaal zeker bent van je inname. De kratom soort kan namelijk tot wel 8 uur lang in je systeem blijven.

NAUW AAN KRATOM VERWANTE PRODUCTEN

Nauw Aan Kratom Verwante Producten

Mitragyna Javanica

Mitragyna javanica lijkt wat effecten betreft op kratom, maar dan iets minder intens. Daarom is het een prettig instapproduct voor mensen die wel eens kratom zouden willen gebruiken. Mitragyna javanica geeft je een idee van hoe een kratom ervaring aanvoelt. Maar dan zonder dat je overweldigd wordt. Toch zijn er enkele verschillen tussen kratom en Mitragyna javanica. Je kunt dan ook rekenen op natuurlijke variaties qua ervaring. We bevelen aan 10-20g door je thee te roeren. Je kunt gerust wat meer experimenteren met je dosis Mitragyna javanica dan met kratom. Het steekt hierbij namelijk niet zo nauw.

Kra Thum Khok

Kra Thum Khok werkt echter iets anders dan de andere substanties op deze lijst. Het is sterker dan Mitragyna javanica, maar niet zo sterk als kratom. De effecten zijn tegelijkertijd stimulerend en kalmerend, daarin lijkt het op kratom. Om het te consumeren, raden we je aan hete thee te zetten met 20g van ons kruid. Laat dat zo'n 30 minuten trekken. De effecten zijn vrij snel voelbaar en kunnen tot enkele uren aanhouden.

Het Kweken Van Kratom

Het Kweken Van Kratom

Kratom komt uit de warmere, vochtige, tropische delen van de wereld, zoals Thailand, en heeft om die reden een vergelijkbare kweek omgeving nodig om echt te floreren. Het wordt dus aangeraden dat je, als je Kratom kweekt, dit binnen of in een kas doet.

Kratom Kweken Vanaf Zaad

Kratom zaadjes staan erom bekend dat ze lastig verkrijgbaar zijn. Vanwege de aard van Kratom, zijn de zaden niet lang levensvatbaar na de oogst. Dit maakt het moeilijk om snel genoeg de Kratom zaadjes uit de tropen hierheen te halen. Het is ook belangrijk te vermelden dat Kratom zaadjes zeer klein zijn. Combineer dit met hun snel afnemende levensvatbaarheid en dan snap je dat je behoorlijk wat zaden nodig hebt om een plant op te kweken. Als je zaden op het internet koopt, let dan goed op verkopers die nep zaden verkopen. Onderzoek de verkoper goed voordat je hem je zuurverdiende centen overhandigt.

Kratom En Potgrootte

Hoewel Kratom het goed kan doen in kleine potten, zal de plant beter in staat zijn om tot haar volledige potentie te komen in een zo groot mogelijke pot; het wortelnetwerk zal uitstrekken en water en voedingsstoffen zullen veel sneller worden opgenomen. Het betekent ook dat je je Kratom niet zo vaak water hoeft te geven, omdat grotere potten meer vocht kunnen vasthouden.

De Beste Bodem Voor De Teelt Van Kratom

De Beste Bodem Voor De Teelt Van Kratom

De beste bodem om Kratom in te kweken is een rijke, natte teelaarde met een gemiddelde afwatering. De afwatering moet zo consistent zijn dat de bodem vocht vast houdt zonder volledig verzadigd te raken of te snel afvoert, waardoor de bodem uitdroogt. Als je moet kiezen, kies dan voor slechte drainage. Kratom kan omgaan met een moerasachtige, vochtige omgeving dus het kan beter omgaan met een overvloed aan water dan helemaal geen water. Het grote probleem waar je tegenaan loopt, met een omgeving die met water is verzadigd, is het verhoogde risico op schimmelinfecties.

Bij het kweken van Kratom is het van essentieel belang dat je een correcte pH van de bodem behoudt. Kratom zal het best presteren in een pH van 5,5-6,5. Alles daarbuiten zal het moeilijk maken voor Kratom om voedingsstoffen op te nemen en dit zal erger worden naarmate je verder van deze waardes verwijdert bent. De effecten variëren tussen een vertraagde groei tot de dood van je Kratom. Je kunt diverse pH test hulpmiddelen gebruiken om dit te controleren.

Kratom en Kunstmatige Verlichting

Veel mensen zullen je vertellen dat Kratom een HPS kweeklamp nodig heeft om een kans te hebben op overleving. Dit is niet helemaal waar, Kratom heeft geen HPS verlichting nodig om te groeien, maar Kratom kan er heel goed op gedijen als je het wel gebruikt. Simpele TL-verlichting kan worden gebruikt om standaard resultaten te behalen en zijn goedkoper in aanschaf en in gebruik. Zelfs kleine 18-watt lampen zijn met succes gebruikt op kleinere Kratom planten. Als je het kan betalen, krijg je de beste resultaten als je je Kratom blootstelt aan een 24-uurs lichtcyclus.

Temperatuur- en Vochtigheidsvereisten

Vanwege het gedeelte van de wereld waar Kratom haar oorsprong vindt, heeft ze hoge temperaturen nodig en een hoge luchtvochtigheidsgraad.

De aangeraden temperatuur om Kratom in te kweken ligt tussen 24-32 graden Celsius. Dit komt overeen met een Thaise winter, de laagste temperatuur die de plant in het wild zal tegenkomen. Dit houdt in dat je hogere temperaturen kan hebben, als je dat wenst, maar het hoeft niet. Kratom zal floreren in de aangegeven temperaturen. Alles eronder zal de groei van je Kratom vertragen, terwijl alles beneden 10 graden Celsius het einde van je Kratom betekent.

Luchtvochtigheid is ook een belangrijke factor bij het herscheppen van een omgeving waar Kratom natuurlijk in kan groeien. In de natuurlijke omgeving, wordt Kratom blootgesteld aan een luchtvochtigheid die varieert tussen 94% overdag en 53% in de avonden. Het is mogelijk dit in de kweekruimte na te bootsen door het gebruik van een luchtbevochtiger. Je kunt ook vrij goedkoop vochtmeters kopen om de relatieve luchtvochtigheid te meten van je kweekruimte. Als je een luchtvochtigheid van 90% kan behouden, zal je Kratom geen problemen ondervinden. Vanwege de aard van de plant, kan ze vrij goed omgaan met schommelingen, dus maak je geen zorgen als je luchtvochtigheid even daalt, zolang het maar van korte duur is!

Let Op Voor Schimmel

Vanwege de hoge luchtvochtigheid en vocht die vereist is om Kratom te kweken, moet je met arendsogen zoeken naar schimmels, zeker bovenop de bodem. Overweeg het gebruik van natuurlijke schimmelwerende middelen om een mogelijke uitbraak te beheersen.

Related Story

De Beste 3 Manieren Om Kratom Bladeren Te Gebruiken

De Chemie Van Kratom

De Chemie Van Kratom

Farmaceutische Interesse In De Chemie Van Kratom

“Men heeft niet voldoende kennis van de manier waarop kratom door de geschiedenis heen gebruikt is, onder andere op het gebied van de klinische farmacologie en toxicologie”, merkt een van de experts van de plant, dr. Edward Boyer, op in het tijdschrift Addiction journal. Er zijn slechts een handvol Engelse, wetenschappelijke artikelen geschreven over kratom, de effecten ervan en zijn eeuwenlange gebruiksgeschiedenis.

We weten wel dat er inmiddels meer dan 25 alkaloïden van kratom geïsoleerd zijn, en tot voor kort dacht men nog dat met name mitragynine verantwoordelijk was voor de effecten van kratom, aangezien dit de meest voorkomende alkaloïde in de plant is. Maar toen kwam in 2002 een groep Japanse onderzoekers tot de ontdekking dat hydroxymitragynine het belangrijkste bestanddeel van de plant is. Hoewel de stof in veel kleinere hoeveelheden voorkomt, bleek deze kleine alkaloïde veel meer potentie te bezitten dan morfine.

De Japanse onderzoekers vroegen patenten aan op alle mogelijke medische toepassingen van mitragynine, in de hoop dat ze met behulp van kratomderivaten farmaceutische medicijnen konden ontwikkelen.

Later onderzoek wees uit dat beide alkaloïden zich gedragen als partiële opioïde receptor agonisten, die supraspinale mu- en delta-opioïde receptoren activeren. Dat verklaart de op morfine gelijkende effecten en het chronische gebruik van kratom door drugsgebruikers om de ontwenningsverschijnselen van opioïdegebruik te verminderen.

Dr. Boyer, een medisch toxicoloog aan een academisch ziekenhuis van de Harvard Medical School, raakte geïnteresseerd in kratom nadat hij erover gelezen had op verschillende websites, waar sommige van de 40 miljoen Amerikanen die zelf hun chronische pijn proberen te behandelen elkaar wederzijdse steun bieden.

Deze mensen kochten tot 2006 hun medicijnen online; toen begon de overheid internetapotheken te sluiten. Al deze mensen die voorheen zichzelf van medicijnen voorzagen, werden in de kou achtergelaten, en toen zij nieuwe manieren gingen zoeken om met hun ontwenningsverschijnselen van opioïdegebruik om te gaan, ontdekten ze kratom.

Om aan de vraag te kunnen voldoen, werd al gauw het aanbod vergroot. En toen bekend werd dat dit middel ook op een recreatieve manier gebruikt kon worden, viel de media er onvermijdelijk overheen en begon het demoniseren. Ondanks dat het publiek er weinig vanaf wist, raakte men er toch steeds meer in geïnteresseerd en dit zorgde er ook voor dat kratom onder de aandacht kwam bij serieuze onderzoekers.

Kratoms Vele Chemische Bestanddelen

Kratoms Vele Chemische Bestanddelen

Hoewel de alkaloïdenstructuur van Kratom in de verte een gelijkenis vertoont met die van andere psychedelische drugs zoals psilocybine of LSD, is er nog nooit melding gemaakt van psychedelische effecten na inname van Kratom. In tegendeel, Kratom veroorzaakt effecten die uiteenlopen van verhoogde focus en activiteit tot aan serieuze slaperigheid en langdurige slaap. Maar er zijn zo veel onbekende gewenste bijwerkingen van Kratom … en er zijn veel meer chemicaliën bij betrokken dan de tot nog toe onderzochte actieve bestanddelen 7-hydroxymitragynine and mitragynine.

Tijdens ons onderzoek naar de ingrediënten van Kratom kwamen we deze chemicaliën tegen: ajmalicine, 7-acetoxymitragynine, corynantheidine, corynoxeine, corinoxine, 3-dehydromitragynine, (-)-epicatechine, 3-isocorynantheidine, 3-isopaynantheine, isomitraphylline, isospeciofoline, isospecionoxeine, mitraciliatine, mitrafoline, mitragynaline , mitraphyline, mitraspecine, mitraversine, paynantheine, speciociliatine, speciofoline, speciogynine, specionoxeine, speciogynine, speciofoline en stipulatine.

Kratom bevat in feite meer dan 40 chemicaliën, maar we beperken ons in onze excursie tot de meeste interessante bestanddelen 7-hydroxymitragynine, mitragynine and (-)-epicatechine.

7-hydroxymitragynine

7-hydroxymitragynine is het hoofdbestanddeel van Kratomtincturen en heeft een opioïde agonistische activiteit. Recent onderzoek naar de actieve bestanddelen van Kratom hebben aangetoond dat zijn kracht 30 keer zo groot is als die van mitragynine en dit maakt 7-hydromitragynine het belangrijkste bestanddeel van Kratom en zet mitragynine, voorheen beschouwd als het belangrijkste bestanddeel, op de tweede plek.

7-hydromitragynine vertoont een wisselwerking met de drie grote opioïdereceptoren Kappa, Delta en Mu, maar bindt zich bij voorkeur aan Mu-receptoren; deze receptoren zijn verantwoordelijk voor de aangename effecten van opiaten, pijnstillers en lichamelijke afhankelijkheid.

Kratom_7-Hydroxymitragynine

Mitragynine

Mitragynine is een indole alkaloïde en werd al in 1907 voor het eerst geïsoleerd door D. Hooper, dus het duurde eigenlijk nog honderd jaar voordat men het op recreatieve wijze ging gebruiken. Men dacht eerst dat het het belangrijkste actieve bestanddeel in Kratom was, maar later bleek het slechts de meest voorkomende actieve alkaloïde te zijn (ongeveer 0,1 – 0,3%, afhankelijk van de plant).

Een kleine dosis mitragynine gedraagt zich als een stimulerend middel, omdat het aan de Delta-receptoren bindt, maar in een hogere dosering bindt het ook aan de Mu-receptoren en verlicht het pijn. Hoewel de structuur van mitragynine gelijk is aan LSD of psilocybine, veroorzaakt het geen psychedelische effecten. Aangezien mitragynine verondersteld werd het belangrijkste actieve bestanddeel in Kratom te zijn, is er beter onderzoek naar gedaan dan naar 7-hydroxymitragynine.

Kratom_Mitragynine

(-)-Epicatechine

Epicatechine is met zijn veelzijdige gezondheidsvoordelen een echte allrounder. Het vermindert de effecten van de vrije radicalen op het lichaam en verkleint zo het risico op kanker2 en helpt vetcellen te voorkomen dat ze oxideren en slagaders blokkeren3. Bovendien is het gunstig voor de bloedsuikerspiegel en behulpzaam voor diabetici4 omdat het endogene insuline nabootst.

Kratom_Epicatechin

Kratom: Medicinale Potentie En Controverse

Kratom: Medicinale Potentie En Controverse

Afgaande op de ervaringen van hedendaagse gebruikers en wat bekend is van het traditioneel gebruik, blijkt kratom een grote verscheidenheid aan mogelijke waardevolle eigenschappen in zich te dragen. Steeds meer wetenschappelijke artikelen bevestigen deze positieve eigenschappen en de effecten van kratom; het kan onder andere gebruikt worden als antidepressivum5, ontstekingsremmer6 en antibacterieel middel7. Deze anti-oxidant kan aangewend worden om diaree te behandelen8, en het zou pijnstillende effecten9 hebben. Kratom kan bovendien toegepast worden bij de behandeling van diabetici10.

Kratom werd aan het begin van de 19e eeuw voor het eerst beschreven als opiaatvervanger11 en veroorzaakte vanwege zijn potentie als een goedkoop en natuurlijk afkickmiddel voor heroïneverslaafden of mensen die verslaafd zijn aan opioïden (pijnstillers gebaseerd op stoffen afkomstig uit opium) zoals OxyContin, grote opwinding in medische kringen. Het afkicken of vervangen van honderden gevaarlijke, verslavende en zeer winstgevende drugs? Wat kan daar in vredesnaam mis mee zijn?

Nu de Amerikaanse Drug Inforcement Administration (DEA) de stof op de Drugs and Chemical of Concern list heeft gezet en er binnenkort een beslissing over gaat nemen, is het alles behalve zeker of kratom in de toekomst een legale status zal krijgen. Als gebeurt wat veel impulsieve politici voorstellen, zal het onderzoek naar de veelbelovende potentie van kratom tot stilstand komen.

De Controverse Rond Kratom

De Controverse Rond Kratom

Op basis van de gegevens die beschikbaar zijn over kratom, lijkt het erop dat de eigenlijke plant redelijk veilig te noemen is. In tegenstelling tot opiaten, is er nooit een enkel verslag gevonden over menselijke luchtweg depressie na een dosis kratom. Na het bestuderen van alle gevallen van ziekenhuisopname na gebruik van kratom is gebleken dat andere drugs, alcohol en op recept verkrijgbare medicatie hierbij waren betrokken.

Niettemin heeft de DEA slecht geïnformeerde verhalen over kratom verspreid sinds 2005, bijna volledig gebaseerd op een rapport uit 1975 van een Thaise onderzoeker, in dienst van de regering, die waarschuwde voor 'kratom psychose,' waar gebruikers werden geportretteerd als: steeds gevaarlijker, misleide gekken en handelend als moderne hashishin terroristen.

Nu heeft Thailand een beetje geschiedenis als het gaat om belasteren van de oorspronkelijke kratom. Zoals we weten, wordt het blad gebruikt in de Thaise volksgeneeskunde voor de behandeling van diarree en als een vervanger in geval van opium verslaving. Niets vreemds daar, zou je denken.

Maar toen de Thaise overheid begon met het heffen van invoerrechten en belastingen aan gebruikers en leveranciers in de opiumhandel, stegen de prijzen drastisch en gebruikers begonnen kratom te nemen om hun ontwenningsverschijnselen te beheren.

Toen de Tweede Wereldoorlog verspreidde naar Oost-Azië in 1942, dreven de dalende inkomsten uit de opiumhandel de Thaise overheid ertoe om de concurrentie te onderdrukken en kratom illegaal te maken. Ze besloten tot de Kratom Act in 1943, een verbod op de aanplant van nieuwe kratombomen en drongen aan dat de bestaande werden gekapt.

Het werkte niet en na de Tweede Wereldoorlog werd de wet nauwelijks afgedwongen. Kratom bomen werden nog steeds gekweekt en hun bladeren openlijk gekauwd. In 1979 werd kratom opgenomen onder Schedule 5 (het minst beperkend en bestraffend niveau) in de Thaise Narcotics Act.

Kratom & De Werkelijke Dreiging

Kratom & De Werkelijke Dreiging

Misschien kunnen we begrijpen waar een bepaalde institutionele afkeer van kratom in Thailand vandaan komt: de machtigen, de politici en generaals hadden een hekel aan winstverlies op hun drugs.

En in de VS is een soortgelijk proces aantoonbaar aan de gang. De farmaceutische bedrijven die miljarden per jaar verdienen aan de vele verslavende, lever beschadigende, opiaat pijnstillers van dure merken wensten geen concurrentie van een natuurlijke, relatief veilige en niet-verslavende rivaal. Vandaar de media drukte en onwetende politieke knieval als reactie hierop.

Natuurlijke alternatieven voor geneesmiddelen liggen over het algemeen onder vuur, of het nu gaat om medicinale cannabis of bekende legale kruidengeneesmiddelen. Dit is onderdeel van een bredere aanval op de volksgezondheid, maar dat is een heel ander verhaal voor op een ander moment (in de tussentijd Google even op Codex Alimentarius).

Maar laten we nu vooral niet moedeloos worden. Kratom is nog steeds legaal en overal verkrijgbaar voor recreatief gebruik. Eerlijke wetenschappers produceren meer bewijs van de veiligheid en mogelijk bruikbaarheid. Misschien dat een eerlijke beoordeling door de wetenschap en gezond verstand uiteindelijk zal winnen.

De Geschiedenis Van Kratom

De Geschiedenis Van Kratom

Kratom is nog maar net (het begon eind 2004 en het werd in april 2005 erg populair) onderwerp geworden van Westerse wetenschappelijke en medische onderzoeken. Studies over de mogelijke farmacologische toepassingen zijn nog steeds in gang, maar toch denken sommige landen al aan een verbod, zonder zelfs de voordelen (en nadelen, we willen niet bevooroordeeld zijn) in ogenschouw te nemen.

Daarom is de internationale wettelijke status van Kratom onzeker, ondanks de mogelijke voordelen boven dure voorgeschreven medicijnen met vervelende of ernstige bijwerkingen.

Related Story

De Beste Legale Kruiden Voor Je Vaporizer

Kratom Gebruik Is Al Heel Oud

Het gebruik van Kratom is al millennia oud en is het duidelijk dat de gebruikers, verkopers en onderzoekers van Kratom nauwkeurige informatie moeten verspreiden om de werkelijke waarde van dit natuurlijke middel te verhelderen, voordat een paar ongeschoolde domkoppen die geen idee hebben van Kratom een crimineel imago eraan geven en gebruikers hun natuurlijke vervanging van opiaten afnemen. Uit wat we tot nu toe gelezen hebben, blijken geen significante negatieve effecten, maar studies naar het langetermijneffect zijn nog bezig.

Kratom heeft helaas geen geromantiseerde geschiedenis zoals cannabis, opium of LSD, maar het wordt in verband gebracht met het traditioneel gebruik als stimulerend middel voor boeren en arbeiders die het gebruikten om hun dagelijkse harde arbeid en magere bestaan aan te kunnen. Maar laten we teruggaan in de tijd en de geschiedenis van Kratom bekijken…

Vroege Beschrijvingen Van Kratom Als Vervanging Van Opiaten

Vroege Beschrijvingen Van Kratom Als Vervanging Van Opiaten

In de Westerse literatuur werd Kratom (naar verluidt) voor het eerst beschreven in het begin van de 19e eeuw door Pieter Willem Korthals, een Nederlandse botanicus die voor de Oost-Indische Compagnie werkte. Een andere bron heeft het over Low, die in 1836 de plant beschreef. Hij schreef dat de boeren en stadsarbeiders in Maleisië het gebruikten als substituut wanneer opium niet beschikbaar of niet betaalbaar was.

Opium werd volop verhandeld in Zuidoost-Azië en dit spekte de staatskas (dit zorgde ervoor dat het lot van Kratom in Thailand in de volgende eeuw was bezegeld). E.M. Holmes verwees ook naar het gebruik van Kratom als opiumsubstituut toen hij het in 1895 als Mitragyna speciosa identificeerde. Twee jaar later schreef H. Ridley dat Kratom gebruikt werd om mensen van de opium en zijn extracten te laten afkicken.

Isolatie Van Alkaloïden Uit Kratom

L. Wray beschreef in 1907 de lokale methoden van het gebruik van Kratom, zoals het drinken ervan in de vorm van een brouwsel, roken en kauwen. Hopend op een medicinaal gebruik zond hij monsters van zowel Mitragyna speciosa en de aanverwante stof Mitragyna parvifolia naar de Universiteit van Edinburgh, waar Hooper de mitragynine alkaloïde uit Mitragyna speciosa isoleerde zonder het een naam te geven. Dit werd in 1921 rechtgezet toen Fray de procedure herhaalde en de alkaloïde zijn naam gaf – mitragynine. Hij isoleerde ook mitraversine uit de bladeren van Mitragyna parvofolia.

In 1930 bestudeerde I.H. Burkill het gebruik van Kratom als psychoactieve stof en beschreef ook het traditionele gebruik ervan als medicijn en vermeldde dat het gebruikt werd als middel tegen diarree en koorts en als wondpap en zalf. Dit werd in een Thaise studie12 uit 1975 door dr. Sangun Suwanlert bevestigd. In 1940 werden nog eens drie alkaloïden geïdentificeerd en het onderzoek werd voortgezet.

De Kratom Wet

Op 3 augustus 1943 nam de regering van Thailand de Kratomwet 2486 aan, die het bezit en de verkoop van Kratom illegaal maakte en zelfs het omhakken van bomen behelsde om zo de wet te handhaven. Dit was natuurlijke een losse flodder, want de plant komt van nature voor in Thailand het uitroeien van een bepaalde plant zou effect hebben op het hele omliggende milieu en schade toebrengen aan de regionale biodiversiteit.

Laat je niet voor de gek houden door onkundige verslagen die beweren dat het verboden werd vanwege de gezondheidsproblemen die Kratom veroorzaakte; de ware achtergrond is dat Kratom door opiumschuivers gebruikt werd als substituut, en dit verlaagde weer de belastinginkomsten van de Thaise overheid die profiteerde van de handel in opium. Het was een financiële beslissing zonder enige wetenschappelijke onderbouwing. Hoe absurd, het werd in dezelfde groep geclassificeerd als cocaïne en heroïne!

Kratom Gebruik Blijft Bestaan Ondanks Wetgeving

Kratom Gebruik Blijft Bestaan Ondanks Wetgeving

Op 28 januari 1993 verklaarde het Ministerie van Gezondheid in Myanmar (voorheen Birma) dat Mitragyna speciosa als narcotische drug onder sectie 30 (b) van de Wet op Narcotische Drugs en Psychotropische Middelen kwam te vallen. In 1994 vermeldde een studie die gepubliceerd werd door het Ministerie van Gezondheid dat veel mensen het gebruikt hadden om van de voorgeschreven opiaten, morfine of heroïne af te komen, hoewel ze na het afkicken wel doorgingen met Kratom te gebruiken.

De Thai Narcotics Control Board gaf aan dat in 2001 de één na meest gebruikte illegale drug in het land nog steeds Kratom was, vooral door de werkende klasse in de stedelijke en voorstedelijke gebieden. Er werd geschat dat 2 miljoen mensen nog steeds Kratom gebruikten en dat de politie in hetzelfde jaar 1270 kilo onderschepte; een helder bewijs dat het verbod tegen de houding van de mensen inging en dat de markt nu ondergronds was, en dat verhoogde de prijs en verlaagde de kwaliteit van het beschikbare product en zo werd de markt opengesteld voor ‘valse Kratom’. Deze Kratomvervanger is gemaakt van Mitragyna javanica en bevat de alkaloïde Mitrajavine, een chemische stof die nog farmacologisch getest moet worden.

Verdere Bestrijding Van Kratom En Gerelateerde Middelen

Verdere Bestrijding Van Kratom En Gerelateerde Middelen

In 2003 werd in Maleisië Mitragynine illegaal verklaard en in augustus 2004 werd het verbod uitgebreid tot de bladeren van Mitragynine speciosa. In datzelfde jaar organiseerden de autoriteiten een vierdaagse operatie die gericht was op de Kratommarkt in de staten Terengganu, Pahang en Kelantan. Dit resulteerde in 15 arrestaties en de inbeslagname van 245 kilo Mitragyna speciosa-bladeren en meer dan 800 liter geprepareerde Kratomthee (lokaal bekend als ‘air kratom’ – kratomwater). Andere operaties zouden nog bezig zijn.

In 2005 beschreef een Maleisisch dagblad ongebruikelijke methoden om Kratom te gebruiken. Een daarvan was ‘een niet erg smakelijk klinkend proces waarbij het (Kratom) vermengd wordt met gedroogde koeienmest en tabak en dan gerookt wordt in een soort van blunt’. Begin maart 2006 vaardigde de procureur-generaal instructies om het verbod uit te breiden en de consumptie van Kratom tevens tot een criminele daad te maken. In het jaar daarop werd Kratom opnieuw geclassificeerd en verplaatst van de lijst ‘giftige stoffen’ naar de lijst ‘gevaarlijke drugs’, en hierdoor werd het nog illegaler dan het al was.

Australië is een ander land dat onlangs Kratom heeft verboden. Tijdens de bijeenkomsten van de National Drugs and Poisons Schedule Committee in februari 2003 werd voorgesteld om Mitragyna speciosa toe te voegen aan de Schedule 9 van de Standard for the Uniform Scheduling of Drugs and Poisons, en in oktober 2003 en februari 2004 ging het comité akkoord. Stemmen uit het publiek die wezen op de veiligheid, onschadelijkheid en de medicinale en therapeutische waarde werden niet gehoord. Op 1 januari 2005 trad de wet in werking.

Huidige Status Van Kratom

Huidige Status Van Kratom

Bijna altijd wanneer Kratom in de media genoemd wordt, wordt het beschreven als een onveilige en uiterst verslavende stof zonder enige medicinale waarde, ondanks dat bekend is dat het al eeuwen lang bij verschillende aandoeningen wordt toegepast. Kratom wordt dikwijls in verband gebracht met andere stoffen waar het absoluut niets mee te maken heeft.

Het is nog steeds relatief nieuw in de Westerse wereld en dit lijkt bij te dragen aan enkele algemene misvattingen en vooroordelen. Als je de natuurlijke kruiden vergelijkt met opiaten, zoals sommige journalisten doen, of over het misbruik en het verslavingsgevaar praat, stigmatiseer je de gebruikers en maak je criminelen van mensen die aan pijn lijden en die geen dure voorgeschreven opiaten met ernstige bijwerkingen willen gebruiken.

Een recent verslag van het Transnationale Instituut en de Thai Narcotic control Board concludeert, dat Kratom deel uitmaakt van de zuidelijke Thaise cultuur en dat de criminalisering van Kratom niet alleen onnodig is, maar ook contraproductief gezien het eeuwenlange, probleemloze gebruik. Kratom is nog steeds een van Thailands meest gebruikte illegale drugs.

Attentie: de legaliteit van Kratom verschilt per land/staat. Controleer altijd eerst de lokale wetgeving alvorens tot aankoop of consumptie over te gaan.

Disclaimer:
Wij proberen ons verre te houden van medische beweringen. Dit artikel is slechts bedoeld ter lering en gebaseerd op wetenschappelijke onderzoekspublicaties van andere externe bronnen.