Kratom: Alles Wat Je Moet Weten

Kratom Informatie

Verschillende Soorten Kratom: Dosering En Effecten

Verschillende Soorten Kratom: Dosering En Effecten

Kratom is een intrigerende plant die van nature voorkomt in Zuidoost-Azië. Ze staat bekend om haar bijzonder energieke, sociale en ontspannende effecten. De plant wordt over de hele wereld door veel individuen en groepen gebruikt. Laten we eens in de unieke en veelzijdige soorten kratom duiken.

Kratom Thai

Kratom Thai is een van de oudste soorten die geconsumeerd worden en heeft een paradoxaal effect. Hoewel ze in hogere doses prettig ontspannend kan zijn, is ze in lage doses erg energiek. Daardoor wordt de soort tegenwoordig vaak gebruikt als stimulerend middel. Dit product kan worden gegeten, gekauwd, of tot thee of brouwsel getrokken worden.Kratom Thai

Bekijk product

Kratom Thai: Dosering

Als je een beginnend gebruiker bent, kun je het best zo tussen de 2-5g kratom consumeren. Ben je ervaren, dan zou je 5-10g kunnen overwegen. Wat betreft onze Kratom Thai Hars, zijn onze verpakkingen van 5 gram goed voor 5 tot 10 doses. Voeg hiervan 0,75g toe aan 150ml kokend water en laat het een minuut of 10 trekken.

Kratom Bali

We bieden Kratom Bali aan in zowel versnipperde als poedervorm. Het poeder is meer geschikt als je van plan bent gelatine-capsules te maken. Deze vorm heeft een groter oppervlak. Daardoor wordt het sneller opgenomen. Versnipperde bladeren zijn zeer geschikt om warme drankjes mee te maken, thee bijvoorbeeld.Kratom Bali

Bekijk product

Kratom Bali: Dosering

De aanbevolen dosis voor de ervaren gebruiker is ongeveer 5-10g versnipperd blad. Ga je echter voor ons Kratom Bali 15x Extract, dan verandert de dosering. Gebruik je dit extract voor de eerste keer? Roer dan ongeveer een halve gram door kokend water of een sapje. Voel je je eenmaal vertrouwd met de ervaring? Dan kun je de dosis verdubbelen of verdrievoudigen.

Kratom Malaysia

Deze soort is afkomstig uit Thailand en, natuurlijk, Maleisië. Dit is een bijzonder sterke variant kratom. Kratom Malaysia zit tjokvol mitragynine en 7-hydroxymitragynine, tegelijkertijd haar belangrijkste alkaloïden. De soort is geliefd om haar opwekking van gelukkige en energieke gevoelens.Kratom Malaysia

Bekijk product

Kratom Malaysia: Dosering

Als je een beginnend gebruiker bent, gebruik dan niet meer dan 3g. Begin met 1,5g en verhoog de dosis stukje bij beetje. Heb je al ervaring met deze kratom soort? Dan bereik je de beste effecten als je tussen de 5-10g neemt.

Kratom Maeng Da

Als je in de veronderstelling bent dat Kratom Malaysia al sterk is, heb je Kratom Maeng Da nog nooit geprobeerd. Dit is de sterkste soort die er te krijgen is. Men vermoedt dat ze genetisch gemanipuleerd is om beter slechte weersomstandigheden het hoofd te kunnen bieden.Kratom Maeng Da

Bekijk product

Kratom Maeng Da: Dosering

Deze kratom soort is al bij inname van 1 gram te merken. Het gaat hier om een uitermate krachtige variant. Daarom raden we je aan ongeveer ⅕ minder te nemen dan je normale dosis. Ben je bijvoorbeeld gewend doorgaans 10g te nemen? Dan kun je het beste maximaal 8g gebruiken in het geval van Kratom Maeng Da. Zorg ervoor dat je helemaal zeker bent van je inname. De kratom soort kan namelijk tot wel 8 uur lang in je systeem blijven.

Nauw Aan Kratom Verwante Producten

Nauw Aan Kratom Verwante Producten

Mitragyna Javanica

Mitragyna javanica lijkt wat effecten betreft op kratom, maar dan iets minder intens. Daarom is het een prettig instapproduct voor mensen die wel eens kratom zouden willen gebruiken. Mitragyna javanica geeft je een idee van hoe een kratom ervaring aanvoelt. Maar dan zonder dat je overweldigd wordt. Toch zijn er enkele verschillen tussen kratom en Mitragyna javanica. Je kunt dan ook rekenen op natuurlijke variaties qua ervaring. We bevelen aan 10-20g door je thee te roeren. Je kunt gerust wat meer experimenteren met je dosis Mitragyna javanica dan met kratom. Het steekt hierbij namelijk niet zo nauw.

Kra Thum Khok

Kra Thum Khok werkt echter iets anders dan de andere substanties op deze lijst. Het is sterker dan Mitragyna javanica, maar niet zo sterk als kratom. De effecten zijn tegelijkertijd stimulerend en rustgevend, daarin lijkt het op kratom. Om het te consumeren, raden we je aan hete thee te zetten met 20g van ons kruid. Laat dat zo'n 30 minuten trekken. De effecten zijn vrij snel voelbaar en kunnen tot enkele uren aanhouden.

Het Kweken Van Kratom

Het Kweken Van Kratom

Kratom komt uit de warmere, vochtige, tropische delen van de wereld, zoals Thailand, en heeft om die reden een vergelijkbare kweek omgeving nodig om echt te floreren. Het wordt dus aangeraden dat je, als je Kratom kweekt, dit binnen of in een kas doet.

Kratom Kweken Vanaf Zaad

Kratom zaadjes staan erom bekend dat ze lastig verkrijgbaar zijn. Vanwege de aard van Kratom, zijn de zaden niet lang levensvatbaar na de oogst. Dit maakt het moeilijk om snel genoeg de Kratom zaadjes uit de tropen hierheen te halen. Het is ook belangrijk te vermelden dat Kratom zaadjes zeer klein zijn. Combineer dit met hun snel afnemende levensvatbaarheid en dan snap je dat je behoorlijk wat zaden nodig hebt om een plant op te kweken. Als je zaden op het internet koopt, let dan goed op verkopers die nep zaden verkopen. Onderzoek de verkoper goed voordat je hem je zuurverdiende centen overhandigt.

Kratom En Potgrootte

Hoewel Kratom het goed kan doen in kleine potten, zal de plant beter in staat zijn om tot haar volledige potentie te komen in een zo groot mogelijke pot; het wortelnetwerk zal uitstrekken en water en voedingsstoffen zullen veel sneller worden opgenomen. Het betekent ook dat je je Kratom niet zo vaak water hoeft te geven, omdat grotere potten meer vocht kunnen vasthouden.

De Beste Bodem Voor De Teelt Van Kratom

De Beste Bodem Voor De Teelt Van Kratom

De beste bodem om Kratom in te kweken is een rijke, natte teelaarde met een gemiddelde afwatering. De afwatering moet zo consistent zijn dat de bodem vocht vast houdt zonder volledig verzadigd te raken of te snel afvoert, waardoor de bodem uitdroogt. Als je moet kiezen, kies dan voor slechte drainage. Kratom kan omgaan met een moerasachtige, vochtige omgeving dus het kan beter omgaan met een overvloed aan water dan helemaal geen water. Het grote probleem waar je tegenaan loopt, met een omgeving die met water is verzadigd, is het verhoogde risico op schimmelinfecties.

Bij het kweken van Kratom is het van essentieel belang dat je een correcte pH van de bodem behoudt. Kratom zal het best presteren in een pH van 5,5-6,5. Alles daarbuiten zal het moeilijk maken voor Kratom om voedingsstoffen op te nemen en dit zal erger worden naarmate je verder van deze waardes verwijdert bent. De effecten variëren tussen een vertraagde groei tot de dood van je Kratom. Je kunt diverse pH test hulpmiddelen gebruiken om dit te controleren.

Kratom En Kunstmatige Verlichting

Veel mensen zullen je vertellen dat Kratom een HPS kweeklamp nodig heeft om een kans te hebben op overleving. Dit is niet helemaal waar, Kratom heeft geen HPS verlichting nodig om te groeien, maar Kratom kan er heel goed op gedijen als je het wel gebruikt. Simpele TL-verlichting kan worden gebruikt om standaard resultaten te behalen en zijn goedkoper in aanschaf en in gebruik. Zelfs kleine 18-watt lampen zijn met succes gebruikt op kleinere Kratom planten. Als je het kan betalen, krijg je de beste resultaten als je je Kratom blootstelt aan een 24-uurs lichtcyclus.

Temperatuur- En Vochtigheidsvereisten

Vanwege het gedeelte van de wereld waar Kratom haar oorsprong vindt, heeft ze hoge temperaturen nodig en een hoge luchtvochtigheidsgraad.

De aangeraden temperatuur om Kratom in te kweken ligt tussen 24-32 graden Celsius. Dit komt overeen met een Thaise winter, de laagste temperatuur die de plant in het wild zal tegenkomen. Dit houdt in dat je hogere temperaturen kan hebben, als je dat wenst, maar het hoeft niet. Kratom zal floreren in de aangegeven temperaturen. Alles eronder zal de groei van je Kratom vertragen, terwijl alles beneden 10 graden Celsius het einde van je Kratom betekent.

Luchtvochtigheid is ook een belangrijke factor bij het herscheppen van een omgeving waar Kratom natuurlijk in kan groeien. In de natuurlijke omgeving, wordt Kratom blootgesteld aan een luchtvochtigheid die varieert tussen 94% overdag en 53% in de avonden. Het is mogelijk dit in de kweekruimte na te bootsen door het gebruik van een luchtbevochtiger. Je kunt ook vrij goedkoop vochtmeters kopen om de relatieve luchtvochtigheid te meten van je kweekruimte. Als je een luchtvochtigheid van 90% kan behouden, zal je Kratom geen problemen ondervinden. Vanwege de aard van de plant, kan ze vrij goed omgaan met schommelingen, dus maak je geen zorgen als je luchtvochtigheid even daalt, zolang het maar van korte duur is!

Let Op Voor Schimmel

Vanwege de hoge luchtvochtigheid en vocht die vereist is om Kratom te kweken, moet je met arendsogen zoeken naar schimmels, zeker bovenop de bodem. Overweeg het gebruik van natuurlijke schimmelwerende middelen om een mogelijke uitbraak te beheersen.

De Chemie Van Kratom

De Chemie Van Kratom

Er zijn slechts een handvol Engelse, wetenschappelijke artikelen geschreven over kratom, de effecten ervan en zijn eeuwenlange gebruiksgeschiedenis.

We weten wel dat er inmiddels meer dan 25 alkaloïden van kratom geïsoleerd zijn, en tot voor kort dacht men nog dat met name mitragynine verantwoordelijk was voor de effecten van kratom, aangezien dit de meest voorkomende alkaloïde in de plant is. Maar toen kwam in 2002 een groep Japanse onderzoekers tot de ontdekking dat hydroxymitragynine het belangrijkste bestanddeel van de plant is. Hoewel de stof in veel kleinere hoeveelheden voorkomt, bleek deze kleine alkaloïde veel meer potentie te bezitten.

Later onderzoek wees uit dat beide alkaloïden zich gedragen als partiële opioïde receptor agonisten, die supraspinale mu- en delta-opioïde receptoren activeren. 

Toen bekend werd dat dit middel ook op een recreatieve manier gebruikt kon worden, viel de media er onvermijdelijk overheen en begon het demoniseren. Ondanks dat het publiek er weinig vanaf wist, raakte men er toch steeds meer in geïnteresseerd en dit zorgde er ook voor dat kratom onder de aandacht kwam bij serieuze onderzoekers.

Kratoms Vele Chemische Bestanddelen

Kratoms Vele Chemische Bestanddelen

Hoewel de alkaloïdenstructuur van Kratom in de verte een gelijkenis vertoont met die van andere psychedelische drugs zoals psilocybine of LSD, is er nog nooit melding gemaakt van psychedelische effecten na inname van Kratom. In tegendeel, Kratom veroorzaakt effecten die uiteenlopen van verhoogde focus en activiteit tot aan uitslaapgedrag. Maar er zijn zo veel onbekende gewenste bijwerkingen van Kratom … en er zijn veel meer chemicaliën bij betrokken dan de tot nog toe onderzochte actieve bestanddelen 7-hydroxymitragynine and mitragynine.

Tijdens ons onderzoek naar de ingrediënten van Kratom kwamen we deze chemicaliën tegen: ajmalicine, 7-acetoxymitragynine, corynantheidine, corynoxeine, corinoxine, 3-dehydromitragynine, (-)-epicatechine, 3-isocorynantheidine, 3-isopaynantheine, isomitraphylline, isospeciofoline, isospecionoxeine, mitraciliatine, mitrafoline, mitragynaline , mitraphyline, mitraspecine, mitraversine, paynantheine, speciociliatine, speciofoline, speciogynine, specionoxeine, speciogynine, speciofoline en stipulatine.

Kratom bevat in feite meer dan 40 chemicaliën, maar we beperken ons in onze excursie tot de meeste interessante bestanddelen 7-hydroxymitragynine, mitragynine and (-)-epicatechine.

7-Hydroxymitragynine

7-hydroxymitragynine is het hoofdbestanddeel van Kratomtincturen en heeft een opioïde agonistische activiteit. Recent onderzoek naar de actieve bestanddelen van Kratom hebben aangetoond dat zijn kracht 30 keer zo groot is als die van mitragynine en dit maakt 7-hydromitragynine het belangrijkste bestanddeel van Kratom en zet mitragynine, voorheen beschouwd als het belangrijkste bestanddeel, op de tweede plek.

7-hydromitragynine vertoont een wisselwerking met de drie grote opioïdereceptoren Kappa, Delta en Mu, maar bindt zich bij voorkeur aan Mu-receptoren.

Kratom_7-Hydroxymitragynine

Mitragynine

Mitragynine is een indole alkaloïde en werd al in 1907 voor het eerst geïsoleerd door D. Hooper, dus het duurde eigenlijk nog honderd jaar voordat men het op recreatieve wijze ging gebruiken. Men dacht eerst dat het het belangrijkste actieve bestanddeel in Kratom was, maar later bleek het slechts de meest voorkomende actieve alkaloïde te zijn (ongeveer 0,1 – 0,3%, afhankelijk van de plant).

Een kleine dosis mitragynine gedraagt zich als een stimulerend middel, omdat het aan de Delta-receptoren bindt, maar in een hogere dosering bindt het ook aan de Mu-receptoren. Hoewel de structuur van mitragynine gelijk is aan LSD of psilocybine, veroorzaakt het geen psychedelische effecten. Aangezien mitragynine verondersteld werd het belangrijkste actieve bestanddeel in Kratom te zijn, is er beter onderzoek naar gedaan dan naar 7-hydroxymitragynine.

Kratom_Mitragynine

(-)-Epicatechine

Epicatechine is met zijn veelzijdige voordelen en beschermt tegen vrije radicalen.

Kratom_Epicatechin

De Geschiedenis Van Kratom

De Geschiedenis Van Kratom

Het gebruik van Kratom is al millennia oud en is het duidelijk dat de gebruikers, verkopers en onderzoekers van Kratom nauwkeurige informatie moeten verspreiden om de werkelijke waarde van dit natuurlijke middel te verhelderen. Uit wat we tot nu toe gelezen hebben, blijken geen significante negatieve effecten, maar studies naar het langetermijneffect lopen nog.

Kratom heeft helaas geen geromantiseerde geschiedenis zoals cannabis, opium of LSD, maar het wordt in verband gebracht met het traditioneel gebruik als stimulerend middel voor boeren en arbeiders die het gebruikten om hun dagelijkse harde arbeid en magere bestaan aan te kunnen. Maar laten we teruggaan in de tijd en de geschiedenis van Kratom bekijken…

Vroege Beschrijvingen Van Kratom Als Vervanging Van Opiaten

Vroege Beschrijvingen Van Kratom Als Vervanging Van Opiaten

In de Westerse literatuur werd Kratom (naar verluidt) voor het eerst beschreven in het begin van de 19e eeuw door Pieter Willem Korthals, een Nederlandse botanicus die voor de Oost-Indische Compagnie werkte. Een andere bron heeft het over Low, die in 1836 de plant beschreef. Hij schreef dat de boeren en stadsarbeiders in Maleisië het gebruikten als substituut wanneer opium niet beschikbaar of niet betaalbaar was.

Opium werd volop verhandeld in Zuidoost-Azië en dit spekte de staatskas (dit zorgde ervoor dat het lot van Kratom in Thailand in de volgende eeuw was bezegeld). E.M. Holmes verwees ook naar het gebruik van Kratom als opiumsubstituut toen hij het in 1895 als Mitragyna speciosa identificeerde.

Disclaimer:
Wij proberen ons verre te houden van medische beweringen. Dit artikel is slechts bedoeld ter lering en gebaseerd op wetenschappelijke onderzoekspublicaties van andere externe bronnen.