E-sigaretten: Alles Wat Je Moet Weten

E-sigaretten: Alles Wat Je Moet Weten

Inhoudsopgave:

  1. Wat Zijn E-sigaretten?
  2. Onderdelen Van Een E-sigaret
  3. De E-vloeistof
  4. Voor- En Nadelen Van E-sigaretten
  5. Kunnen E-sigaretten Je Helpen Bij Het Stoppen Met Roken?

Wat Zijn E-sigaretten?

Een e-sigaret, ook bekend als elektronische sigaret of vaporizer sigaret, is een elektronisch apparaatje die gebruikt wordt om het roken van tabak na te bootsen. Ze zijn bedoeld voor rokers die hun nicotine kick willen hebben, maar zonder de geur, teer en giftige stoffen die hand in hand gaan met traditioneel roken. E-sigaretten werken op een batterij en verdampen een vloeibare nicotine oplossing, waardoor ze een veel veiligere damp geven, die uitsluitend de nicotine bevat.

E-sigaretten zijn ontworpen om zoveel mogelijk op een gewone sigaret te lijken. De meeste E-sigaretten zijn hervulbaar en komen met vervangbare of hervulbare cartridges. Wegwerpmodellen zijn ook verkrijgbaar, vaak in dezelfde smaken als herbruikbare cartridges.

Justfog Q16

Bekijk Justfog Q16

Onderdelen Van Een E-sigaret

De meeste e-sigaretten bestaan uit drie hoofdbestanddelen. Dit zijn de batterij, het hitte-element en het mondstuk/cartridge. De batterij zit aan het eind van de e-sigaret en soms zit er een rood LED-lampje aan de top om het gloeien van een echte sigaret te imiteren. De batterij is aan het hitte-element verbonden, in het midden van de e-sigaret.

Het warmt snel op zodra een trekje is genomen en de vloeibare nicotine wordt verdampt. Het hitte-element is verbonden aan de cartridge die de vloeibare nicotine bevat. Zodra de vloeibare nicotine door het hitte-element wordt verdampt, wordt het via de cartridge door het mondstuk getrokken naar de gebruiker.

De E-vloeistof

Smart Liquids

Vloeibare nicotine, ook wel e-vloeistof, e-liquid of e-juice genoemd, wordt over het algemeen gemaakt van propyleenglycol, wat vaak wordt gebruikt als een toevoeging in levensmiddelen en in astma-inhalers.

Omdat vloeibare nicotine wordt verdampt, is er geen noodzaak voor tabak. Dit betekent dat de damp op smaak kan worden gebracht met verschillende smaken voor nog meer genot. Dit alleen heeft al een hele schare volgelingen opgeleverd; het is nu mogelijk om nicotinevrije vloeistoffen te krijgen voor je e-sigaret. Velen gebruiken e-sigaretten als draagbare vaporizers, die uitsluitend worden gebruikt voor recreatieve doeleinden in plaats van het verkrijgen van een nicotine-kick.

Voor- En Nadelen Van E-sigaretten

De Voordelen

Voordelen Van E-sigaretten

1. Het is gezonder: Geen teer, giftige stoffen en tabak

Een van de voornaamste redenen dat rokers naar e-sigaretten grijpen is dat het een gezonder alternatief is voor het branden van tabak. E-sigaretten werken door het verdampen van een vloeistof gemaakt van nicotine, smaakstoffen en een trage drager. Dit betekent dat de damp, die via een e-sigaret wordt geïnhaleerd, geen teer, koolmonoxide of andere stoffen, die in een gewone sigaret worden gevonden, bevat. Hierdoor kunnen rokers genieten van een nicotine shot zonder de vele gezondheidsrisico's die kleven aan tabak.

Sommige gemelde gezondheidsvoordelen van het gebruik van een e-sigaret in plaats van tabak zijn:

  • Aanzienlijk minder hoesten
  • Verbeterde ademhaling
  • Meer energie
  • Lichamelijk meer fit voelen
  • Kleinere kans op longziekten

Gerelateerd artikel

Top 10 Alternatieven Voor Tabak In Joints

2. Geld besparen met e-sigaretten

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van het gebruik van een e-sigaret, in plaats van gewone tabak, is het financiële plaatje. Hoewel allereerst een behoorlijke investering moet worden gedaan om het gebruik van gewone sigaretten te vervangen, is het mogelijk om duizenden euro's te besparen met de e-sigaret. Dit komt omdat de vloeibare nicotine navullingen vrij goedkoop zijn en aanzienlijk langer meegaan dan hun tabaks-tegenhangers, wat weer inhoudt dat je minder hoeft uit te geven om hetzelfde effect te bereiken.

3. Meeroken is geen probleem meer

Een e-sigaret levert een nicotine damp, van meeroken is geen sprake. En de damp blijft niet hangen of ruikt zoals tabaksrook.

4. Het is schoner

Tabaksrook laat je kleren, persoonlijke bezittingen en woonruimte naar rook ruiken en daarnaast bezaaid met asbakken. Dit is geen probleem met e-sigaretten. Ze produceren geen as of aanhoudende geurtjes, waardoor je een frisse en schone levensstijl hebt… en beter zelfbeeld.

5. Superieur aan nicotine kauwgom en pleisters

Het grote probleem voor gebruikers van nicotinekauwgom en pleisters is het gebrek aan voldoening. Er zit een psychologisch element in roken dat ontspanning en plezier veroorzaakt door het letterlijk vasthouden van een sigaret en de rook uit te ademen. Het gebruik van een e-sigaret kan deze ervaring effectief simuleren en de behoeftes bevredigen.

De Nadelen

Nadelen Van E-sigaretten

1. Gezondheid

Hoewel e-sigaretten de voorkeur hebben ten opzichte van tabak, hebben zij hun eigen gezondheidsrisico's, maar gelukkig zijn deze niet zo groot. Het is echter een goed idee om te weten wat de risico's zijn. Een gebruikerservaring is dat e-sigaretten uitdroging kunnen veroorzaken. Daarom is het belangrijk om wat extra water te drinken als je ze gebruikt.

De hoofdingrediënten van de meeste vloeibare nicotine is propyleenglycol en plantaardige glycerine, die beiden vaak worden toegevoegd aan levensmiddelen. Hoewel zeldzaam, kunnen sommige mensen een allergische reactie hierop krijgen.

De risico's voor de gezondheid op korte termijn kunnen we minimaal noemen, maar opgemerkt moet worden dat de effecten op lange termijn onbekend zijn, omdat het een relatief nieuwe uitvinding is. Er is ook tegenstrijdige informatie of nicotine op zichzelf kankerverwekkend is.

2. Overheid en de wet

Op dit moment is de productie van e-sigaretten ongereguleerd. Dit betekent dat er weinig controle is op de fabrikanten van deze producten, waardoor het moeilijk is te kunnen garanderen dat e-vloeistoffen en sigaretten aan een bepaalde standaard voldoen.

Hoewel er nog niet veel regels zijn, kijken bestuursorganen met interesse naar de stijgende populariteit van e-sigaretten en velen willen graag meer regels introduceren. Aan de ene kant zou dit ervoor zorgen dat de markt voor e-vloeistoffen veiliger wordt, maar het kan er ook voor zorgen dat het beperkt wordt, op dezelfde manier zoals het nu met tabak gaat, en dat is iets wat veel gebruikers graag willen vermijden.

Kunnen E-sigaretten Je Helpen Bij Het Stoppen Met Roken?

Kunnen E-sigaretten Je Helpen Bij Het Stoppen Met Roken?

E-sigaretten zijn een zeer rendabel alternatief voor rokers, op zoek naar een alternatief voor de gezondheidsrisico's en de problemen die geassocieerd worden met het roken van traditionele sigaretten. E-sigaretten verbranden niet zoals traditionele sigaretten en ook bevatten zij niet de giftige mix van chemische stoffen. Dit betekent dat mensen die e-sigaretten gebruiken, alle teer, koolmonoxide en andere ellende vermijden die samenhangen met het roken van tabak.

Omdat e-sigaretten een bevredigende dosis nicotine leveren zonder giftige stoffen, zijn e-sigaretten werkelijk een optie voor diegenen die willen stoppen met roken. In dat geval kunnen e-sigaretten daadwerkelijk stoppen.

Jean-Francois Etter leidde een onderzoek aan de Universiteit van Genève in Zwitserland. Gedurende een periode van een jaar, werden tabaksgebruikers, die de overstap naar e-sigaretten hadden gemaakt, ondervraagd. Hij concludeerde: "Klinische tests, observatiestudies en bewijs komen overeen: de elektronische sigaret heeft een groot aantal rokers geholpen te stoppen met hun gewoonte… zelfs als de wil om dit te doen ontbreekt." En het lijkt veel veiliger te zijn dan het roken van tabak. Hij schrijft: "Met elektronische sigaretten, worden 99,9% van de gevaren die samenhangen met roken, uitgeschakeld."

Je bezoekt onze Nederlandse website.