Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Voor- en nadelen van e-sigaretten

Voor en nadelen e-sigaretten

E-sigaretten werden als snel een rendabel alternatief voor het roken van gewone sigaretten met tabak. Omdat veel rokers steeds meer interesse tonen, hebben we een overzicht gemaakt met de voor- en nadelen die worden geassocieerd met het gebruik van een e-sigaret.

Neem een kijkje in onze E-cigshop hier.

De voordelen

Het is gezonder: Geen teer, giftige stoffen en tabak

gezonder dan rokenEen van de voornaamste redenen dat rokers naar e-sigaretten grijpen is dat het een gezonder alternatief is voor het branden van tabak. E-sigaretten werken door het verdampen van een vloeistof gemaakt van nicotine, smaakstoffen en een trage drager. Dit betekent dat de damp, die via een e-sigaret wordt geïnhaleerd, geen teer, koolmonoxide of andere stoffen, die in een gewone sigaret worden gevonden, bevat. Hierdoor kunnen rokers genieten van een nicotine shot zonder de vele gezondheidsrisico's die kleven aan tabak. De Boston University School of Public Health concludeerde dat "weinig, tot geen, chemische stoffen op het niveau, zoals gevonden wordt in elektronische sigaretten, zorgen voor gezondheidsbezwaren."

Sommige gemelde gezondheidsvoordelen van het gebruik van een e-sigaret in plaats van tabak zijn:

- Aanzienlijk minder hoesten
- Verbeterde ademhaling
- Meer energie
- Lichamelijk meer fit voelen
- Kleinere kans op longziekten

Geld besparen met e-sigaretten

Geld besparen e-sigarettenEen van de meest aantrekkelijke aspecten van het gebruik van een e-sigaret, in plaats van gewone tabak, is het financiële plaatje. Hoewel allereerst een behoorlijke investering moet worden gedaan om het gebruik van gewone sigaretten te vervangen, is het mogelijk om duizenden euro's te besparen met de e-sigaret. Dit komt omdat de vloeibare nicotine navullingen vrij goedkoop zijn en aanzienlijk langer meegaan dan hun tabaks-tegenhangers, wat weer inhoudt dat je minder hoeft uit te geven om hetzelfde effect te bereiken.

Zie hier onze E-Liquids

Meeroken is geen probleem meer

geen meerokenEen e-sigaret levert een nicotine damp, van meeroken is geen sprake. En de damp blijft niet hangen of ruikt zoals tabaksrook. Daarom is het vaak legaal om een e-sigaret te gebruiken op plekken waar het illegaal is om gewone sigaretten te roken.

Het is schoner

schoner dan rokenTabaksrook laat je kleren, persoonlijke bezittingen en woonruimte naar rook ruiken en daarnaast bezaaid met asbakken. Dit is geen probleem met e-sigaretten. Ze produceren geen as of aanhoudende geurtjes, waardoor je een frisse en schone levensstijl hebt… en beter zelfbeeld.

 

Superieur aan nicotine kauwgom en pleisters

Nicotine kauwgomHet grote probleem voor gebruikers van nicotinekauwgom en pleisters is het gebrek aan voldoening. Er zit een psychologisch element in roken dat ontspanning en plezier veroorzaakt door het letterlijk vasthouden van een sigaret en de rook uit te ademen. Het gebruik van een e-sigaret kan deze ervaring effectief simuleren en de behoeftes bevredigen.

De nadelen

Gezondheid

Hoewel e-sigaretten de voorkeur hebben ten opzichte van tabak, hebben zij hun eigen gezondheidsrisico's, maar gelukkig zijn deze niet zo groot. Het is echter een goed idee om te weten wat de risico's zijn. Een gebruikerservaring is dat e-sigaretten uitdroging kunnen veroorzaken. Daarom is het belangrijk om wat extra water te drinken als je ze gebruikt.

dehyrdatatie e-sigarettenDe hoofdingrediënten van de meeste vloeibare nicotine is propyleenglycol en plantaardige glycerine, die beiden vaak worden toegevoegd aan levensmiddelen. Hoewel zeldzaam, kunnen sommige mensen een allergische reactie hierop krijgen.

De risico's voor de gezondheid op korte termijn kunnen we minimaal noemen, maar opgemerkt moet worden dat de effecten op lange termijn onbekend zijn, omdat het een relatief nieuwe uitvinding is. Er is ook tegenstrijdige informatie of nicotine op zichzelf kankerverwekkend is.

Overheid en de wet

wet e-sigarettenOp dit moment is de productie van e-sigaretten ongereguleerd. Dit betekent dat er weinig controle is op de fabrikanten van deze producten, waardoor het moeilijk is te kunnen garanderen dat e-vloeistoffen en sigaretten aan een bepaalde standaard voldoen. Bij Zamnesia raden we het gebruik van een gerenommeerd merk aan zoals Stigx, omdat ze ingrediënten van de hoogste, farmaceutische kwaliteit, gebruiken.

Hoewel er nog niet veel regels zijn, kijken bestuursorganen met interesse naar de stijgende populariteit van e-sigaretten en velen willen graag meer regels introduceren. Aan de ene kant zou dit ervoor zorgen dat de markt voor e-vloeistoffen veiliger wordt, maar het kan er ook voor zorgen dat het beperkt wordt, op dezelfde manier zoals het nu met tabak gaat, en dat is iets wat veel gebruikers graag willen vermijden.

 

Zamnesia