De Beste Vapekruiden Om De Spijsvertering Te Stimuleren

VAPEKRUIDEN VOOR JE SPIJSVERTERING

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Bijgewerkt op:

Een goede gezondheid begint met een gezonde spijsvertering. Ontdek hoe je vapekruiden kunt gebruiken om het metabolisme te ondersteunen.

Een gezond spijsverteringsstelsel is essentieel voor het behoud van een goede algemene gezondheid. Er bestaan veel manieren om de spijsvertering te bevorderen. Traditionele kruiden behoren daarbij tot een van de oudste methoden. Probeer deze kruiden eens te vapen om je spijsvertering te stimuleren!

KRUIDEN EN DE SPIJSVERTERING

De spijsvertering zorgt ervoor dat het lichaam zich van afval en gifstoffen kan ontdoen. Om deze reden is het belangrijk dat je organen goed en optimaal functioneren. Een goede spijsvertering kan je algemene welzijn verhogen, omdat je lichaam zo niets binnenhoudt wat uiteindelijk een negatief effect op je gezondheid kan hebben.

Volgens traditionele kruidenkenners zijn veel kruiden nuttig voor het versnellen en ondersteunen van het spijsverteringsstelsel. Er bestaan ook verschillende carminatieve kruiden die het lichaam ondersteunen bij het verdrijven van gas.

DE BESTE VAPEKRUIDEN VOOR JE SPIJSVERTERING

Bij Zamnesia deinzen we er niet voor terug om je doeltreffende en natuurlijke alternatieven aan te bieden. Daarom hebben we hieronder een lijst met vapekruiden samengesteld die je kunt gebruiken ter ondersteuning van de spijsvertering.

CITROENMELISSE

CITROENMELISSE

Naast een heerlijke geur en smaak heeft citroenmelisse ook een ontspannend effect op de zenuwen en kan het de nachtrust bevorderen. Daarnaast bevat het vluchtige oliën die zorgen voor rustgevende effecten op de spieren in de blaas en de maag. Citroenmelisse is een choleretisch kruid. Dit betekent dat het de productie van gal stimuleert, een vloeistof die de lever aanmaakt en die de vertering van vetten bevordert. Bovendien heeft citroenmelisse een windafdrijvende werking. Windafdrijvende kruiden warmen het spijsverteringskanaal op, wat de snelheid en effectiviteit van de spijsvertering verbetert.

Gedroogde bladeren van citroenmelisse verdampen het beste bij een temperatuur van 142°C. Zorg ervoor dat je de blaadjes vermaalt of fijnstampt tot de grootte van vermalen wiettoppen.

TIJM

TIJM

Tijm is een kruid dat de meeste mensen wel kennen en dat veel gebruikt wordt om voedsel op smaak te brengen. Ook is het populair onder stoners, omdat het de effecten van wiet zou versterken. Bovendien denkt men dat tijm een gunstig effect heeft op de maagdarmfunctie. Een manier waarop de plant het spijsverteringsstelsel mogelijk ondersteunt, is door het verwijderen van slijm dat vastzit in het darmkanaal. 

Om optimaal te profiteren van het gunstige effect van gedroogde tijmbladeren, stel je je vaporizer in op 190°C.

GUNPOWDER-THEE

GUNPOWDER-THEE

Gunpowder-thee gebruiken mensen al jarenlang ter ondersteuning van de spijsvertering. Deze groene thee is rijk aan polyfenolen en cafeïne, waarmee de bladeren ervan een positief effect kunnen hebben als je ze vapet. De thee zit vol antioxidanten, vitaminen en mineralen, waarvan is aangetoond dat ze het spijsverteringsstelsel ondersteunen door de opname van cholesterol te remmen en bij te dragen aan het verwijderen van onnodig lichaamsvet. De positieve effecten op het maagdarmkanaal en de stimulerende werking van de cafeïne, maken deze groene thee zeer geschikt als je je gewicht in balans wilt houden.

Groene gunpowder-thee kun je het beste vapen op 178°C. Bij deze temperatuur is het effect van de cafeïne namelijk minder uitgesproken.

BASILICUM

BASILICUM

Basilicum is een populair kruid met een duidelijke en aangename smaak die we vaak terugvinden in mediterrane gerechten. Vanuit de aromatherapie wordt beweerd dat de verkwikkende geur ervan de stemming verbetert en zorgt voor een heldere geest en een verbeterde focus. Basilicum bevat het bestanddeel eugenol, wat spierontspannende eigenschappen heeft en daarom gunstig kan zijn voor de spijsvertering. Wanneer je dit kruid vapet, heeft het een zoete, bijna citrusachtige smaak door de aanwezigheid van de terpeen linalool. Dit is dezelfde aromatische stof die in veel cannabissoorten zit. Als je basilicum wilt vapen, adviseren we een lage temperatuur van 130°C.

PEPERMUNT

PEPERMUNT

Pepermunt is niet alleen een geweldig kruid voor het maken van verfrissende kruidenthee. Met zijn frisse aroma is deze plant ook ideaal om toe te voegen aan je vapemix. Vooral als je de smaak van wat minder smakelijke kruiden wilt verbloemen. In de aromatherapie wordt de verfrissende geur van pepermunt gebruikt om de focus en alertheid te verbeteren. Als het gaat om het ondersteunen van de spijsvertering, dankt pepermunt grotendeels haar kracht aan het bestanddeel menthol. Dit verlicht de spieren in het spijsverteringskanaal en zorgt ervoor dat je minder maagzuur aanmaakt. Stel bij het vapen van pepermuntbladeren je vaporizer in op een temperatuur van 160°C.

DE BESTE VAPEKRUIDEN VOOR DE SPIJSVERTERING: CONCLUSIE

Het vapen van natuurlijke kruiden kan een geweldige manier zijn om je spijsvertering en gezondheid te ondersteunen. Er is echter nog veel meer wat je kunt doen: sporten, vezelrijk voedsel eten, genoeg water drinken en proberen ee

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Je bezoekt onze Nederlandse website.