Water Curing Van Cannabis: Wat Is Het En Hoe Het Moet

Spoelen - of 'flushing' - verwijdert onzuiverheden en kan je smoke een stuk soepeler en aangenamer maken. Dat wetende, ben je misschien geïnteresseerd om te leren dat je hetzelfde principe kan toepassen als het gaat om het rijpen van jouw knoppen - met water curing.

Water Curing Van Cannabis: Wat Is Het En Hoe Het Moet

Er is al veel geschreven over de "rijping" van de geoogste wiet. Voorzichtig drogen op rekken, in speciale machines, met of zonder bladeren, etc, etc. Maar heb je ooit gehoord over "water curen"? Het klinkt als een vreemd concept, je toppen gedurende 3-7 dagen onder water houden, elke dag het water verversen en daarna in een dag of twee drogen. Vreemd? Helemaal niet!

Water Curen Van Wiet

Water curen van wiet

Als je enige ervaring hebt met het kweken van wiet, zul je wel al weten hoe water gunstig kan zijn om het beste uit onze gewassen te halen. Kwekers weten dat het doorspoelen van planten in de weken voor de oogst kan helpen met het wegwerken van een harde smaak. Spoelen verwijdert onzuiverheden en kan je smoke een stuk soepeler en aangenamer maken. Dat wetende, ben je misschien geïnteresseerd om te leren dat je hetzelfde principe kan toepassen als het gaat om het rijpen van jouw knoppen - met water curing.

Gerelateerd artikel

Wanneer En Hoe Flush Je Je Cannabisplanten?

Water curing zal de tijd minimaliseren die nodig is voor het ontdoen van ongewenste stoffen zoals zouten, chlorofyl of insecticiden. Die stoffen kunnen zorgen voor een harde, onaangename smoke van zelfs de beste wiet.

Dankzij de osmoseproces (dit is in feite het proces waarbij oplosbare stoffen zich gelijkmatig verspreiden over de gehele oplossing en uitwisseling via een semi-permeabel membraan - in dit geval het bladoppervlak), worden de stoffen die je NIET wilt roken opgelost. Dit omvat niet alleen externe stoffen op de plant, maar ook vanuit de bladeren - de stoffen die ervoor zorgen dat je hoest tijdens het roken. De THC enz. lost niet op in het water. Het resultaat: een veel sterkere, zuiverdere wiet.

De Voor- En Nadelen Van Water Curing

DE VOOR- EN NADELEN VAN WATER CURING

Water curing van marihuana met schoon water heeft voor- en nadelen die je van te voren moet weten.

Het is de snelste methode om je knoppen te rijpen in vergelijking met de traditionele wiet curing. Water curing verwijdert veel meer ongewenste vaste stoffen, waardoor de smoke zeer glad en daarom gezonder zal zijn. Aangezien water curing meer ongewenste stoffen verwijdert, zal het ook voor een krachtiger eindproduct zorgen.

Het nadeel van water curing is dat het ook stoffen verwijdert die verantwoordelijk zijn voor de smaak en het aroma, wat betekent dat je een beetje geur en smaak van je wiet zult opofferen voor meer potentie. Aan de andere kant kan water uitharding ideaal zijn voor die soorten die bekend staan voor een minder aangename of scherpe smaak, waarbij het verlies van smaak minder belangrijk zou zijn.

Advanced Techniques  Water Curing  VP The Water Curing Process What You Need  Glass Curing Jar

Bekijk Product

Het Water Curingsproces - Wat Je Nodig Hebt

 • Zoet water (gebotteld water of gedestilleerd water werkt het beste)
 • Kom, bad of pot (hangt af van de hoeveelheid knoppen die je wilt rijpen)

Water Curing- De Stappen

WATER CURING- DE STAPPEN

 1. Begin met het trimmen van jouw knoppen en verwijder stengels en bladeren. Als je later hasj wilt maken, kan het een goed idee zijn om je knoppen nog verder te trimmen, omdat dit zal resulteren in een betere kwaliteit van hasj.

 2. Plaats je getrimde knoppen in een pot of kom met water. De grootte van de pot zal afhangen van hoeveel knoppen je wilt rijpen.

 3. Water curing werkt het best bij een watertemperatuur van 18-24C. Zie dat je de temperatuur van het water binnen dit bereik houdt.

 4. Je knop zal naar boven willen drijven, dus je moet ze voorzichtig onder water houden. Als je rijpt in een kom of een soortgelijk bakje, kun je het bedekken met een snijplank uit de keuken.

 5. Verander het water elke dag met vers water. De gehele water curing kan variëren van 3-7 dagen, je zult het water dagelijks moeten veranderen gedurende deze tijd.

 6. Wanneer je na 3-7 dagen klaar bent met de water curing van je knop, hang je knop op en droog deze als normaal.

Toprot Kuur

Toprot kuur

Heb je last van toprot? Gooi de getroffen toppen niet weg! Dompel ze in water en behandelen ze op dezelfde wijze als hierboven beschreven. Het resultaat: een goede en krachtige wiet zonder vervelende nasmaak.