Water Curing Van Cannabis: Wat Is Het En Hoe Moet Het?

Water Curing Van Cannabis: Wat Is Het En Hoe Het Moet

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Bijgewerkt op:

Spoelen - of 'flushing' - verwijdert onzuiverheden en kan je rookwaar een stuk soepeler en aangenamer maken. Dat wetende, ben je misschien verrast om te horen dat je dit principe ook kunt toepassen als het gaat om het rijpen van jouw toppen. Maak kennis met water curing.

Er is al veel geschreven over de 'rijping', ook wel het 'drogen en curen', van de geoogste wiet. Voorzichtig drogen op rekken, in speciale machines, met of zonder bladeren, etc, etc. Maar heb je weleens gehoord van 'water curen'? Het klinkt misschien als een vreemd concept, je toppen gedurende 3-7 dagen onder water houden, elke dag het water verversen en daarna een dag of twee laten drogen. Maar dat is het helemaal niet!

Water curen van wiet

Water curen van wiet

Als je enige ervaring hebt met het kweken van wiet, zul je wel al weten waarom water gunstig kan zijn om het beste uit onze planten te halen. Veel kwekers weten dat het doorspoelen van planten in de weken voor de oogst kan helpen met het wegwerken van een harde smaak. Spoelen verwijdert onzuiverheden en kan je rookwaar een stuk soepeler en aangenamer maken. Maar wist je dat je dit principe ook op het curen van je toppen kunt toepassen? In dat geval wordt het water curing genoemd.

Gerelateerd artikel

Ontdek Hoe En Wanneer Je Wietplanten Moet Spoelen

Water curing zal de tijd minimaliseren die nodig is voor het ontdoen van ongewenste stoffen zoals zouten, chlorofyl of insecticiden. Die stoffen kunnen zorgen voor een harde, onaangename smaak van zelfs de beste wiet.

Dankzij het osmoseproces (een proces waarbij oplosbare stoffen zich gelijkmatig verspreiden over een oplossing en waarbij uitwisseling via een semipermeabel membraan plaatsvindt - in dit geval het bladoppervlak), worden de stoffen die je NIET wilt roken opgelost. Dit omvat niet alleen externe stoffen op de plant, maar ook stofjes in de bladeren - stoffen die ervoor zorgen dat je moet hoesten tijdens het roken. De THC en andere gunstige stoffen lossen echter niet op in het water. Het resultaat: veel sterkere, zuiverdere wiet.

DE VOOR- EN NADELEN VAN WATER CURING

DE VOOR- EN NADELEN VAN WATER CURING

Water curing van marihuana met schoon water heeft voor- en nadelen die je van tevoren moet weten.

Het is allereerst de snelste methode om je toppen te laten rijpen, in vergelijking met traditionele curing. Water curing verwijdert ook veel meer ongewenste vaste stoffen, waardoor de rook uiteindelijk zeer zacht minder slecht zal zijn. Aangezien water curing meer ongewenste stoffen verwijdert, zal het ook voor een krachtiger eindproduct zorgen.

Het nadeel van water curing is dat het ook stoffen verwijdert die verantwoordelijk zijn voor de smaak en het aroma, wat betekent dat je een beetje geur en smaak van je wiet zult moeten opofferen voor zachtheid. Aan de andere kant kan water curing ideaal zijn voor soorten die bekendstaan om hun minder aangename of scherpe smaak, waarbij het verlies van smaak dus minder erg zou zijn.

HET WATER CURINGSPROCES - WAT JE NODIG HEBT

  • Zoet water (gebotteld water of gedestilleerd water werkt het beste)
  • Kom, bakje of pot (hangt af van de hoeveelheid toppen die je wilt curen)

WATER CURING - DE STAPPEN

WATER CURING- DE STAPPEN

  1. Begin met het trimmen van je toppen en verwijder stengels en bladeren. Als je later hasj wilt maken, kan het een goed idee zijn om je knoppen nog verder te trimmen, omdat dit zal resulteren in betere hasj.

  2. Doe je getrimde toppen in een pot of kom met water. De grootte van de pot zal afhangen van hoeveel toppen je wilt curen.

  3. Water curing werkt het best bij een watertemperatuur van 18-24 ℃. Probeer de temperatuur van het water binnen dit bereik te houden.

  4. Je toppen zullen naar boven willen drijven, dus je moet ze voorzichtig onder water houden. Als je een kom of een soortgelijk bakje gebruikt, kun je ze bedekken met een snijplank uit de keuken.

  5. Vervang het water elke dag door vers water. De gehele water curing kan variëren van 3-7 dagen en je zult het water dagelijks moeten vervangen gedurende deze tijd.

  6. Wanneer je na 3-7 dagen klaar bent met de water curing van je toppen, hang je ze op en droog je ze als normaal.

Je bezoekt onze Nederlandse website.