Shiitake Liquid Culture Spuit (fufufungu)

Shiitake paddenstoelen smaken heerlijk en zijn bovendien makkelijk te kweken. Deze vloeibare culturen maken het kweken nog makkelijker dankzij een snelle en betrouwbare kolonisatie van het medium na inoculatie van levend mycelium.

flag US
Dit artikel is niet beschikbaar in jouw land
Het spijt ons, dit product is momenteel niet beschikbaar voor verzending naar jouw land. Kom later terug om te zien of het in de toekomst wel mogelijk is.
 • Meer informatie
 • Reviews (0)
 • Vragen (0)
 • Restricties
 • Video (0)
Meer informatie

Fufufungu - Shiitake Liquid Culture Spuit: kweek makkelijk je eigen shiitake paddenstoelen

De shiitake (Lentinula edodes) is een populaire paddenstoel met een vlezige structuur en een heerlijke smaak. Wereldwijd is de shiitake zelfs een van de populairste soorten van alle culinaire paddenstoelen!

En om het nog mooier te maken, is deze paddenstoel makkelijk te kweken, zelfs voor een beginner. De soort groeit snel en met deze vloeibare cultuur hoef je je geen zorgen te maken over kolonisatie. Het bevordert een snelle en volledige doorgroei van het medium met mycelium.

Het perfecte medium voor shiitake-mycelium is zaagsel van hardhout (het meest geschikt zijn: eik, beuk, berk, elzen, kastanje en pasania). In de natuur groeit de shiitake op bomen en daarom kun je de paddenstoel het beste kweken op hardhout. Als je shiitake binnen kweekt in een kweekzak, kun je het hardhout aanvullen met haver, tarwe, rijstzemelen of sojahullen om de opbrengst te verhogen. Doe wel voorzichtig als je het medium verrijkt, want een te grote hoeveelheid van deze toevoegingen kan leiden tot misvormde paddenstoelen.

Het kweken van heerlijke shiitake is simpel, maar met deze liquid culture spuit is het nog makkelijker.

Inhoud:

 • 1x 20ml vloeibare cultuur in een spuit
 • 2x alcoholdoekje
 • 1x steriele naald

Gebruiksaanwijzing

 • Binnen 2 maanden gebruiken. In de koelkast of op een andere koele, donkere plek bewaren. Beschermen tegen UV-licht.
 • 2–5ml per liter/pot gesteriliseerd graan.
 • Goed schudden voor gebruik. Dit maakt het mycelium los en zorgt voor een gelijkmatige verdeling wanneer je het op je substraat/broed toepast.
 • Na gebruik in de koelkast bewaren. Droog grondig af voordat je het beschermkapje terug plaatst om roestvorming op de naald te voorkomen.
 • Optioneel: verwarm de naald met een aansteker om restwater te verdampen, en laat de naald daarna afkoelen. Eenmaal afgekoeld, plaats het beschermkapje terug, stop de vloeibare cultuur in een ziplock zak en bewaar het in de koelkast.

Belangrijke overwegingen

 • Hoewel meer vloeibare cultuur over het algemeen leidt tot snellere kolonisatie, wordt het niet aanbevolen om meer dan 5ml per liter/pot te gebruiken.
 • Bij graan dat na hydratatie/sterilisatie nog steeds vochtig is, kun je beter wat minder toedienen. Teveel water kan namelijk leiden tot bacteriegroei.
Shiitake Liquid Culture Spuit (fufufungu) Product Informatie
Soort Paddestoel Niet-psychedelisch

Aanvullende informatie over dit product:

Reviews (0)
  Er zijn nog geen reviews geplaatst
  Je kunt geen review plaatsen omdat je dit product niet hebt gekocht
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
Verberg formulier
Beperkingen

Houd er rekening mee dat als je land niet op onze algemene verzendlijst staat, we er geen artikelen van onze website naar kunnen verzenden. Bekijk hier de lijst voor meer informatie: Bestellen & Verzenden

Video (0)
Er zijn nog geen video’s voor dit product.
Shiitake Liquid Culture Spuit (fufufungu)
Shiitake Liquid Culture Spuit (fufufungu)
Shiitake Liquid Culture Spuit (fufufungu)
Shiitake Liquid Culture Spuit (fufufungu)
Shiitake Liquid Culture Spuit (fufufungu)
Shiitake Liquid Culture Spuit (fufufungu)
Shiitake Liquid Culture Spuit (fufufungu)
Shiitake Liquid Culture Spuit (fufufungu)