Green Mormon Tea | Ephedra viridis Zaden

(2)

Green Mormon Tea (Ephedra viridis) is een struik die groeit in droge regio's van het westen van de Verenigde Staten. Je kunt van de stelen en andere delen van de plant een heilzame drank brouwen.

20 zaden

€ 5,95
€ 4,16 incl. Btw
Op voorraad

- +
 
De prijzen zijn exclusief verzendkosten omdat deze per land verschillen. Check de verzendkosten hier.
Discrete Verzending
Discrete
Verzending
Snelle Levering
Snelle
Levering
Veilig Betalen
Veilig
Betalen
Track & Trace
Track
&
Trace
 • Meer informatie
 • Reviews (2)
 • Vragen (0)
 • Restricties
 • Video (0)
Meer informatie

Green Mormon Tea: De Struik met een Verkwikkend Geheim

Ephedra viridis is beter bekend als Green Mormon Tea. De plant is inheems in westelijke gebieden van de Verenigde Staten, waaronder de Grand Canyon. De houtachtige struik gedijt goed in lichte, zanderige bodems en groeit tegen droge, rotsachtige hellingen aan. De plant is eetbaar. De zaden smaken bitter, terwijl de vrucht in rauwe vorm zoet smaakt. Interessant genoeg bevat Ephedra viridis de alkaloïde efedrine. Deze stimulerende stof vinden we in diverse recreatieve middelen.

Om een thee te maken van de Ephedra viridis plant, kun je zowel verse als gedroogde stengels gebruiken. Je kunt ze echter ook rauw eten. Hiervoor zijn de jongere stelen het meest geschikt. De oudere zijn beter voor het zetten van thee. Je kunt de stengels elk moment van het jaar oogsten. Wanneer je ze droogt, kun je ze lang bewaren.

HOE JE EPHEDRA VIRIDIS ZADEN KWEEKT

Deze groenblijvende struik wordt vaak als sier- of tuinplant gebruikt. Het ontwikkelt clusters met gele bloemen die de hele lente bloeien. De bloemen worden uiteindelijk kleine kegels, met elk twee zaden. Er zijn mannelijke en vrouwelijke planten. Beide zijn nodig om zaden te produceren.

Om de Ephedra viridis zaden te planten, wordt het aangeraden goed gedraineerde aarde gemengd met zand te gebruiken. Plant ze 0,5cm diep en zorg dat ze warm blijven. Ephedra viridis zaden ontkiemen niet altijd tegelijkertijd. Ze kunnen dus wat onregelmatig zijn. Gewoonlijk zouden ze echter binnen ongeveer twee weken moeten ontspruiten. Besef dat Ephedra viridis als woestijnplant niet bijzonder snel groeit. Het is dus belangrijk om geduldig te zijn. Als de scheuten opkomen, lijken ze op gras. Aangezien de plant van oorsprong voorkomt in de woestijn, moet je zorgen dat ze veel zonlicht krijgt. Je hoeft de grond niet per se droog te houden, maar zorg wel dat het water weg kan vloeien.

INHOUD

Green Mormon Tea (Ephedra viridis): 20 zaden

Green Mormon Tea | Ephedra viridis Zaden Product Informatie
Hoeveelheid 20 zaden
Reviews (2)
  (2)
  Bekijk alle reviews
  11/May/2023

  J'ai eu du mal, mais j'ai réussis
  Après plusieurs essays, j'ai enfin réussis a les faire pousser . Sur 20 grain,es 6 ont pris. Je les ais juste mis en terre (1cm environs) enrichie en azote et mélanger a du sable (20% de sable) humidifié et laisser 1 semaines au soleil, au chaud derriere une vitre et c'est partie ! on verras les effets plus tard !

  Q. I.
  21/Jun/2021

  Kiem krachtige zaden
  Kiem krachtige zaden na 2 weekjes kwamen er wortels aan, (methode natte makeup pad met zaden( katoen) in een zakje) ze doen het goed op moment

  D. H.
  Je kunt geen review plaatsen omdat je dit product niet hebt gekocht
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
0/1000
Verberg formulier
Beperkingen

Houd er rekening mee dat als je land niet op onze algemene verzendlijst staat, we er geen artikelen van onze website naar kunnen verzenden. Bekijk hier de lijst voor meer informatie: Bestellen & Verzenden

Video (0)
Er zijn nog geen video’s voor dit product.
Green Mormon Tea | Ephedra viridis Zaden
Green Mormon Tea | Ephedra viridis Zaden
Je bezoekt onze Nederlandse website.