Blog
10 Redenen Waarom Cannabis Beter Voor Je Is Dan Alcohol
2 min

10 Redenen Waarom Cannabis Beter Voor Je Is Dan Alcohol

2 min
Facts Nieuws

In de strijd tussen wiet en drank, zal wiet elke keer winnen en we leggen hier uit waarom.

Als het om wiet gaat, hebben wij alleen maar lovende woorden. Cannabis is een extreem veelzijdige plant, die veel te bieden heeft. Hoewel de plant van oudsher te maken heeft met stigmatisering, scepsis en regelrechte vooroordelen, verandert de groeiende hoeveelheid onderzoek naar cannabis langzaam de publieke opinie. Een ontdekking, die veel media aandacht gekregen heeft, is dat cannabis beter voor je is dan alcohol.

Met dit in gedachte, bieden we je hier 10 redenen om liever een joint te roken dan aan de biertap te hangen:

10. Sex en cannabis gaan hand in hand

Alcohol verdooft niet alleen de zintuigen op prikkels (waaronder seksuele stimulatie); je zal ook ronddwalen in een niet-sexy verdoving. Cannabis daarentegen, versterkt de zintuigen, waardoor seks een veel intiemere en meer diepgaande ervaring wordt.

9. Dronkelappen nemen domme beslissingen, stoners niet

We weten allemaal dat alcohol ervoor kan zorgen dat we stomme "dronken" beslissingen nemen. Hierdoor nemen we veel meer risico, waardoor er een hoofdpijn achterblijft die verder gaat dan een simpele kater. Onderzoek heeft aangetoond dat dit met stoners geen probleem is. Natuurlijk zorgt de wiet ervoor dat het langer duurt om tot een beslissing te komen, maar die beslissing is vaak hetzelfde als men nuchter was geweest.

8. Alcohol remt de spierontwikkeling

Probeer je een sixpack te ontwikkelen? Nou, alcohol gaat dat veel lastiger voor je maken: Het verstoort je hormonen, je herstel en je testosteron niveau. Geen probleem voor personen die cannabis gebruiken.

7. Het een beschadigt de hersenen, de ander beschermt ze

Het is geen groot geheim dat regelmatig een avondje zwaar kroegtijgeren de hersenen kan beschadigen. Van cannabis is daarentegen recent aangetoond dat het de hersenen beschermt tegen, door alcohol veroorzaakte, schade en het zorgt zelfs voor neurogenesis, de aanmaak van nieuwe cellen!

6. Alcohol = Geweld

Alcoholgebruik kan sterk in verband worden gebracht met gewelddadig gedrag. De meesten van ons zijn hier al eens getuige van geweest: Je zit in de kroeg met vrienden, gewoon gezellig, en ineens wordt iemand in de bar gewelddadig. Dit zal je niet meemaken in een coffeeshop! Cannabis is in feite geassocieerd met verminderde kans op geweld!

5. Marihuana helpt kanker behandelen

Er zijn nu ontelbare onderzoeksverslagen online beschikbaar, waarin de anti-kankereigenschappen van cannabis op het lichaam worden behandeld. Het helpt zelfs bij het bestrijden van kanker die door alcohol wordt veroorzaakt, want jawel, alcohol is kankerverwekkend.

4. Er is er eentje dodelijk, raad eens welke…

De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat er jaarlijks 3,3 miljoen mensen overlijden aan de gevolgen van alcohol. Er is niet een overtuigende melding geweest van een, door marihuana veroorzaakt, sterfgeval, sinds dit wordt bijgehouden.

3. Een overdosis cannabis is niet mogelijk

Technisch gezien kan een teveel van iets je doden. Het drinken van 8 liter water achter elkaar zal een volwassen mens doden en anti-cannabis activisten zullen dit gebruiken in hun bizarre logica om jou te vertellen dat cannabis ook kan doden. Hoewel dit in theorie zou kunnen, zijn wetenschappers niet in staat geweest de LD-50 (dodelijke dosering) vast te stellen van marihuana, ongeacht hoe hard ze het hebben geprobeerd. Geschat wordt dat de LD-50 ergens tussen de 1:20.000 en 1:40.000 ligt, wat inhoudt dat je 680 kilo wiet moet eten binnen 15 minuten om te overlijden. Hoewel het risico te overlijden door alcohol dus reëel en gemakkelijk te doen is, kan dat niet met cannabis.

2. Alcohol is veel verslavender dan cannabis

In een interview met CNN, vertelde de voormalig Surgeon General dat cannabis lichamelijk niet verslavend is. Een cannabis verslaving heeft meestal te maken met psychologische afhankelijkheid, maar is EXTREEM zeldzaam en veel minder ernstig dan een alcohol- of nicotineverslaving. Alcohol daarentegen is extreem verslavend, zowel lichamelijk als psychologisch, waardoor het enorm veel schade veroorzaakt bij de persoon en ook de personen in de omgeving. En toch is dit om de een of andere reden legaal, terwijl cannabis dat niet is.

1. Cannabis heeft gerechtvaardigde, medische toepassingen

Het draait niet altijd om high worden (hoewel we dit zeker niet willen ontmoedigen!). Cannabis is nu erkend als waardevolle en nuttige behandeling bij diverse medische problemen, waaronder (maar niet uitsluitend) kanker, HIV, glaucoom, pijn, epilepsie en MS.

Zoals je hebt kunnen lezen, is cannabis zonder twijfel de meer veilige en waardevolle keuze als het gaat om de eigenschappen van de meest favoriete verdovende middelen ter wereld.


Read more about
Facts Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken