Blog
7 Cannabis Soorten Voor De 7 Hoofdzonden
3 min

7 Cannabis Soorten Voor De 7 Hoofdzonden

3 min

Voor elk van de 7 hoofdzonden, hebben we een bijpassende cannabis soort gevonden. Deze zonden hebben een slechte reputatie, maar pakken positief uit wanneer er een cannabis thema aan gekoppeld wordt!

Als het om klassieke thrillers gaat, mag de film "Se7en" niet ontbreken. In deze film, die je op het puntje van je stoel houdt, zien we een jonge Brad Pitt en de altijd geruststellende Morgan Freeman. Als je Se7en nog niet hebt gezien, stream de film dan zo snel als je kunt (uiteraard legaal). Een korte samenvatting: we volgen de klopjacht van de rechercheurs Mills en Somerset. Ze kammen de stad uit om een losgeslagen seriemoordenaar te pakken. Deze moordenaar werkt volgens een precieze methode: het plaats delict representeert een van de zeven hoofdzonden, waarbij het slachtoffer zich schuldig heeft gemaakt aan deze zonde. Klinkt freaky? Jazeker, vooral als je in de laatste minuten van de film zit.

En waarom duikt het getal 7 overal op? De zeven hoofdzonden, de zeven wonderen van de wereld, sneeuwwitje en de zeven dwergen, het mystieke getal 7; het staat symbool voor zowel geluk als pech. Als we het hebben over numerieke, mystieke symboliek, heb je ook nog met karma te maken. In de karmische numerologie, leert het cijfer zeven je om spiritualiteit te ontwikkelen. Ook leert het je de waarheid te zoeken zonder je te bekommeren om de meningen van anderen. Als je 7 als holistisch getal neemt, kan het een magische en spirituele betekenis hebben. Als je daarentegen verkeerd omgaat met het getal 7, kan dit levensbedreigend zijn! Dat lijkt dan weer mooi te passen bij het verhaal van de reeds genoemde film.

Maar we dwalen af! Zoals eerder vermeld, zijn er zeven hoofdzonden: lust, hebzucht, luiheid, gulzigheid, woede, afgunst en hoogmoed. De seriemoordenaar in Se7en gebruikt elke zonde als inspiratie voor een gruwelijk tafereel. Maar we vragen ons af; wat nu als de film Se7en niet over een seriemoordenaar zou gaan, maar over een cannabisdealer? In plaats van de "zondaar van de dag" af te slachten, sluipt hij naar binnen om bij de slachtoffers een bruine doos achter te laten met op hoofdzonden geïnspireerde wietzaden. Dat is toch niet vergezocht?

Laten we dus, zonder verdere omhaal, ontdekken welke soorten het beste passen bij de zeven hoofdzonden en uitvinden WAT ER IN DE DOOS ZIT!

ZAMNESIA'S LIJST MET 7 CANNABIS SOORTEN DIE PASSEN BIJ DE 7 HOOFDZONDEN

LUST

Lust

De haren in je nek staan overeind en je ogen scheel. Je mondhoeken trekken ondeugend omhoog terwijl je voelt dat een warme sensatie de overhand krijgt. Het gevoel van een warme energie die van de kruinchakra naar de stoute sacrale regio zweeft; dat kan lust zijn! Of het is Chocolate Haze van Royal Queen Seeds. Chocolade staat niet alleen bekend als afrodisiacum, maar deze sativa dominante soort is ook nog eens opwekkend en creatief. Daarnaast is ze zeer krachtig, dus gevoelens van intense euforie kunnen worden verwacht.

HEBZUCHT

Hebzucht

Als het jou om het geld te doen is, past deze soort bij je. Voor een opbrengst die "niet van deze wereld is", moet je Money Maker van Strain Hunters hebben. Met oogsten tot wel 1kg/m², bezit deze indica dominante soort de allerbeste Kush genen. Met een bloeiperiode van slechts acht weken word je vanzelf hebberig.

LUIHEID

Luiheid

Sommigen zijn hier heel goed in. Soms is helemaal niets doen het meest productieve wat je kunt doen. Praat met een creatieveling en hij vertelt je alles over het belang van uitstel tot een kunst verheffen. Het is het zaadje voor inspiratie. En bestaat er hiervoor een betere soort dan THC Bunker Buster van Zamnesia Seeds? Deze wiet is de beste vriend van je bankstel. Een super indica met super-indica krachten. Van deze kruising tussen Afghan, Skunk en Northern Lights gaat gegarandeerd het lichtje uit.

GULZIGHEID

Gulzigheid

Vrijwel alle soorten wiet wakkeren de eetlust aan, maar Wedding Cake van Zamnesia Seeds wekt echt regelrechte vraatzucht op! Deze indica-dominante soort bevat een fytochemische cocktail waar je maag enorm van gaat rammelen. Haar buitengewone THC-gehalte van 25% stimuleert cannabinoïdereceptoren in de hersenen en beïnvloedt zo zenuwbanen die bij de eetlust betrokken zijn. Een complex terpeen-profiel prikkelt je smaakpapillen daarbij met zoete smaken van bessen, wat je trek alleen maar verder aanwakkert. Zorg dus dat je koelkast gevuld is als je een bowl of blunt met deze wiet gaat roken. Geen enkele zoete snack is veilig!

WOEDE

Woede

Woede heeft een slechte reputatie, maar dit hoeft niet zo te zijn. Als je leert hoe je deze energie kunt benutten en er iets positiefs mee doet, ligt de wereld aan je voeten. Voor een onmiddellijke dosis energierijke stimuli, gaat er niets boven Green Crack van Fastbuds. Deze soort is een fantastisch voorbeeld van hoe een dominante indica niet altijd een verdovend en couch-lock effect opwekt. De plant heeft zelfs haar naam te danken aan de opwekkende eigenschappen en energie waar ze om bekend staat. Sommige mensen vergelijken haar dan ook met een ontzettend sterk energiedrankje.

AFGUNST

Afgunst

Afgunst is geen fijn gevoel en kost alleen maar energie. Dus waarom draai je dit niet om en maak je iedereen jaloers op jou? Hoe? Simpel! Plant Green Poison zaadjes van Sweet Seeds en grijns. Iedereen om je heen ziet groen van de jaloezie. De soort is niet alleen een absolute schoonheid, maar ook een snelbloeiende, hoogproductieve dame die ontzettend gemakkelijk te kweken is, zelfs in de meest barre klimaten. Als het oogstmoment gekomen is, staat iedereen in de rij om deze intense, zoete en fruitige wiet te proeven.

HOOGMOED

Hoogmoed

Sommigen zijn van mening dat hoogmoed geen zonde is. Waarom zou je een persoonlijke overwinning niet mogen vieren? Is dat niet het hele punt van de zoektocht naar succes? Om een onderliggende neiging te hebben je dromen te verwezenlijken? Wat doe je met al die energie nadat je je strijd gewonnen hebt? Waarom zou je geen gat in de lucht mogen springen als je jezelf overtroffen hebt? Stel je eens voor dat je Malawi van Ace Seeds, waarschijnlijk een van de lastigste soorten om te telen, succesvol hebt gekweekt. Dit zuivere sativa landras is ook nog eens buitengewoon krachtig. Uitsluitend geschikt voor de meest dappere kwekers en rokers. Als je dit voor elkaar krijgt, verdien je zeker een schouderklopje.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken