Blog
Geld Cannabis Strains
2 min

Lastig Te Kweken, Enorm Lonende Cannabis Soorten

2 min

Hoewel het kweken van cannabis met de juiste planning niet enorm gecompliceerd is, zijn er bepaalde soorten waarmee succes wat lastiger te behalen is. Nog voor het kiezen van een soort om thuis te kweken, moeten kwekers hun kweekruimte, budget, ervaring en geduld zorgvuldig evalueren, want dit kan enorm veel verschil maken.

Het kweken van cannabis is een vrij duidelijk proces. Je hoeft er niet voor gestudeerd te hebben om de kunst onder de knie te krijgen. Onthoud echter wel dat niet alle cannabis op dezelfde manier wordt gecreëerd.

Commercieel gekweekte soorten vereisen minder verzorging en werk om te kunnen groeien. Als je echter probeert een zeldzame of landras variant te kweken, maak je dan klaar voor een iets grotere uitdaging.

Landras soorten zijn cannabis variëteiten die uit afgelegen delen van de wereld komen. Ze hebben zichzelf op natuurlijke wijze kunnen ontwikkelen. Dit betekent dat ze zich hebben aangepast aan hun natuurlijke omgeving. Als een gevolg hiervan, hebben ze meer aandacht nodig als ze buiten hun natuurlijke omgeving moeten floreren. Dit betekent dat ze langzaam bloeien. Ze hebben ook meer verzorging, voedingsstoffen en zelfs meer ruimte nodig.

Gerelateerd artikel

Cannabis Seedfinder: Vind De Beste Wietzaadjes

DURF JIJ DE UITDAGING AAN?

Durf Jij De Uitdaging Aan?

Sommige soorten hebben meer ruimte nodig of een hoger plafond. Anderen moeten zorgvuldiger en over een langere periode worden getrimd. Weer anderen hebben specifieke voedingsbehoeften, terwijl er ook soorten zijn met een extreem lange bloeiperiode. En dan zijn er nog soorten met een vreemde structuur van de toppen of een lagere productie.

Omdat deze soorten lastig te kweken zijn, worden ze vaak vermeden door commerciële kwekers. Het leren hoe je deze soorten moet kweken, levert echter twee voordelen op. Allereerst hoef je niet te betalen voor je voorraad. Het tweede voordeel is dat je toegang hebt tot een speciale cannabis soort die niet gemakkelijk verkrijgbaar is.

DR. GRINSPOON

Dr. Grinspoon (Barney's Farm) feminized

Deze landras sativa soort is vernoemd naar een professor van Harvard University en een groot voorstander van cannabis. De genetica zijn in bezit van Barney's Farm in Amsterdam. Dit is een zeer bekende, smakelijke soort die hoog in aanzien staat bij connaisseurs.

Het is best een uitdaging om Dr. Grinspoon te kweken vanwege de structuur van de toppen. Ook de bloeiperiode is lang. De toppen zijn luchtig en hebben tijd nodig om in gewicht toe te nemen. Ze hangen ook losjes aan breekbare, dunne stelen. Het bereiken van die ideale rijpheid is vaak het grootste struikelblok. Zorgvuldig onderhoud en trimmen is essentieel voor deze meer dan delicate soort.

SUPER LEMON HAZE

Super Lemon Haze (Greenhouse Seeds) feminized

Super Lemon Haze stelt twee eisen: Veel ruimte en een flinke voorraad voedingsstoffen. Om deze reden zijn deze planten enorm goede kandidaten voor hydro projecten. In de juiste kweekruimte, kunnen ze in ongeveer 10 weken een geweldige oogst produceren. Deze super sativa met haar citroenachtige smaak is daarom een populaire keuze voor thuiskwekers die de tijd en ruimte willen investeren.

BLUE DREAM

Blue Dream (Zamnesia Seeds) feminized

De blauwgrijze kleur van Blue Dream toppen is ongelooflijk herkenbaar. Deze krachtige sativa is ontzettend sterk. Dat gezegd hebbende, is de cerebrale high stimulerend en zacht. Omdat Blue Dream echter enorm gevoelig is voor omgevingsfactoren, kan deze dame beter binnen worden gekweekt onder een ervaren hand. Deze plant heeft veel liefde en aandacht nodig en het beheersen van de voedingsstoffen is essentieel bij deze soort.

Malawi

Malawi (Ace Seeds)

Malawi is een zuivere landras-sativa uit Centraal-Afrika. Ze houdt van stretchen en je kunt haar oogsten na een bloei van ongeveer 11-14 weken. Waarschijnlijk is deze strain iets te veeleisend voor onervaren telers of mensen die in een kleine tent of kweekruimte werken. Maar Malawi is ideaal als je veel ervaring hebt of je wiet buiten wilt telen, en je haar genoeg tijd en ruimte kunt geven. Als ze eenmaal rijp is, beloont ze je met grote, dichte toppen die een intense geur van hout en citroenolie uitstralen. Bovendien bevat de wiet tot wel 27% THC! Geniet met mate, want het intense effect houdt wel vier uur of langer aan!

TRAINWRECK

Trainwreck (Greenhouse Seeds) feminized

Trainwreck is een super bevredigende, krachtige en geurige cannabis soort. Omdat ze een sativa is, zal ze echter lang en slank worden. Kwekers moeten genoeg ruimte hebben om dit agrarische project aan te kunnen. Naast de behoefte aan ruimte, is dit verder best een gemakkelijk te verzorgen plant. Na een bloeiperiode van ongeveer 8 weken kunnen de planten worden geoogst.

Stroop je mouwen maar vast op

Wiet is een sterke plant die in principe bijna overal kan groeien. De bovenstaande soorten zijn echter allesbehalve gemakkelijk te kweken. Of het nu gaat om hun torenhoge lengte, lange bloeitijd of kwetsbaarheid voor ziekten en plagen, deze strains eisen alles van je... Bloed, zweet, tranen, liefde, vaardigheid en geduld. Maar als je klaar bent om de uitdaging aan te gaan, zullen ze je belonen met misschien wel de beste wiet die je ooit hebt geprobeerd!

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken