Het verschil: Synthetische vs. Natuurlijke meststof

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabisCannabis Kweken

Het verschil: Synthetische vs. Natuurlijke meststof


Synthetische versus biologische meststoffen zijn altijd punt van discussie als het gaat om het kweken van cannabis. Laten we dus eens kijken naar de voor- en nadelen van beiden.

Als het gaat om de keuze tussen biologische en synthetische meststof, kan het je planten niet veel schelen wat je kiest. Voor hen zijn voedingsstoffen gewoon voedingsstoffen. Maar deze fundamenteel verschillende meststoffen verschillen wel degelijk van elkaar.

BIOLOGISCHE MESTSTOFFEN

Allereerst is het heel belangrijk dat je weet dat het woord "biologisch" voor meststoffen niet hetzelfde betekent als voor voedsel. Biologische meststoffen zijn producten die hun voedingsstoffen in natuurlijke vorm bevatten, zoals plantaardig en dierlijk afval, die ook minimaal bewerkt zijn. Dit betekent vaak dat ze meer natuurlijk zijn en meer vergelijkbaar met wat cannabis van nature in de bodem zou vinden, vergeleken met de zwaar bewerkte en geraffineerde synthetische meststoffen, die vaak gemaakt zijn van petroleum.

VOORDELEN VAN BIOLOGISCHE MESTSTOFFEN

1. Een mogelijk beter eindproduct

Het allereerste grote voordeel van biologische meststof, als het gaat om cannabis, is het eindproduct. Alles wat je je cannabis voert zal uiteindelijk eindigen in de toppen, in de ene restvorm of de andere. En hoewel dit voor de cannabis zelf geen probleem is, kan dat misschien wel voor jou een probleem zijn. Het wordt vaak gedacht dat synthetische meststoffen de rook veel ruwer maken. Om deze reden wordt synthetisch bemeste cannabis vaak doorgespoeld voor de oogst, hoewel het onmogelijk is om alle "besmetting" te verwijderen. Dit is veel minder een zorg met biologische meststoffen, omdat ze geen chemische reststoffen achterlaten, wat volgens velen een zachtere smaak levert.

2. Verbeterde bodemkwaliteit

Biologische meststoffen voeden niet alleen je cannabis, maar voeden ook de grote hoeveelheid organismen in de bodem, waarbij de structuur en de interactie met de wortels van je cannabis wordt verbeterd.

3. Minder risico op overvoeren

Biologische meststoffen hebben de neiging hun voedingsstoffen enorm langzaam af te geven, waardoor het moeilijk je cannabis teveel voeding te geven.

4. Lager risico op opbouw van gifstoffen

Omdat biologische meststoffen meer natuurlijk zijn, laten ze niet vaak restzouten en zuren achter in de bodem, waarbij de opbouw van gifstoffen wordt voorkomen en de gezondheid wordt behouden.

5. Het is Groen

Biologische meststoffen zijn meer milieuvriendelijk dan andere opties en worden vaak beschouwd als een hernieuwbare bron.

NADELEN VAN BIOLOGISCHE MESTSTOFFEN

1. Ze zijn langzaam, soms te langzaam

De afgifte van voeding van een biologische meststof volgt de regels van de natuur en levert niet altijd zo snel als je het nodig hebt. Het is meer een lange termijn plan en zal zorgen voor een constante, trage afgifte.

2. Ze zijn zwakker

De voedingswaarde van biologische meststoffen is vaak niet bekend en het gemiddelde percentage voedingsstoffen lijkt veel lager te zijn dan bij synthetische meststoffen.

3. Ze kunnen duur zijn

In een winkel gekochte, biologische meststof kan op de lange termijn duurder zijn, omdat vaak meer nodig is om hetzelfde resultaat te behalen, vergeleken met een kleinere hoeveelheid synthetische meststof.

4. Het kan lastig zijn

Hoewel het mogelijk een soepelere rookervaring tot gevolg heeft, kan het kweken met biologische meststoffen een uitdaging zijn vanwege het gebrek aan specifieke controle.


SYNTHETISCHE MESTSTOFFEN

Synthetische meststoffen zijn door mensen gemaakte, zwaar bewerkte producten, die een specifieke en gecontroleerde inhoud bevatten. Ze worden vaak gemaakt van geëxtraheerde aardolie en natuurlijke gas bijproducten. Omdat ze zo specifiek van aard zijn, bieden ze vele voordelen, maar ook diverse nadelen.

VOORDELEN VAN SYNTHETISCHE MESTSTOFFEN

1. Sterk en specifiek

In tegenstelling tot biologische meststoffen, hebben synthetische meststoffen een sterke en specifieke inhoud, waardoor je precies weet wat je je cannabis plant voert als het gaat om voedingswaarde en hoeveelheid. Dit is een groot voordeel voor veteranenkwekers die de teelt tot in de puntjes willen controleren.

2. Voedingsstoffen zijn direct beschikbaar

Vanwege de samenstelling, zijn de voedingsstoffen in synthetische meststoffen onmiddellijk beschikbaar om te worden opgenomen, waardoor je zeker weet dat je planten op het juiste moment krijgen wat ze nodig hebben.

3. Goedkoop

Synthetische meststoffen zijn over het algemeen goedkoper, vergeleken met andere opties, waardoor je een goede prijs-kwaliteitverhouding hebt.

4. Eenvoudiger om een betere kwaliteit te verkrijgen

Dankzij het feit dat synthetische meststoffen meer controle bieden, is het vaak voor beginners eenvoudiger een betere kwaliteit te bereiken met hun teelt.

NADELEN VAN SYNTHETISCHE MESTSTOFFEN

1. Produceert mogelijk ruwere wiet

Zoals reeds eerder is vermeld, wordt geloofd dat synthetische meststoffen, op basis van chemicaliën, resten achterlaten in de cannabis planten. Bij het roken, zou dit een meer ruwere ervaring leveren, wat de kwaliteit niet ten goede komt.

2. Ze onderhouden de bodem niet

Hoewel ze alles leveren wat je cannabis nodig heeft, zijn synthetische meststoffen niet gemaakt om de gezondheid van de bodem te stimuleren, waarmee de fundering van je kweek wordt ondermijnd.

3. Risico op overbemesting

Omdat voedingsstoffen direct beschikbaar zijn, is het veel eenvoudiger een verbranding door voedingsstoffen te veroorzaken en je zou zelfs je planten kunnen doden.

4. Het laat gifstoffen achter in de bodem

Synthetische meststoffen zijn vaak ontzettend zuur en laten zoutresten achter in de bodem. Dit heeft veel invloed op de pH waarde en vaak is actief onderhoud nodig om de bodem veilig, gezond en vrij van zouten te houden. Indien een zoutoverschot niet behandeld wordt, kan de opname van voedingsstoffen worden beïnvloed, wat weer leidt tot ondervoeding.

5. Absoluut niet Groen

De productie van synthetische meststoffen wordt gezien als niet duurzaam en schadelijk voor het milieu.

HET MAKEN VAN DE JUISTE KEUS

Als het gaat om het nemen van een beslissing tussen de twee, is er geen goed of fout antwoord. Er wordt altijd zwaar gediscussieerd over het antwoord op de vraag welk type meststof het beste is. Het zal grotendeels neerkomen op welke type het beste past bij jouw behoeften. Wil je op een natuurlijke en meer milieuvriendelijke manier kweken? Of behoud je graag de volledige controle over de voeding van je cannabis? Uiteindelijk moet je zelf bepalen wat het beste bij jouw situatie past.