Blog
Agent Orange: Cannabis Strain Review & Informatie
2 min

Agent Orange: Cannabis Strain Review & Informatie

2 min

Agent Orange is een kruising met een levendige high en ze barst van de citrusaroma's. Ontdek hier alles wat je moet weten over Agent Orange.

Agent Orange is een gebalanceerde kruising. Ze dankt haar naam aan de smaken van sinaasappels en zure citrusvruchten. Ze genereert opbeurende effecten en is daarmee onder veel liefhebbers van cannabis een gewilde soort voor overdag.

Gerelateerd artikel

Top 10 Hybride Cannabis Soorten

KENMERKEN VAN AGENT ORANGE

Agent Orange is zelfs op sombere dagen het zonnetje in huis. Dit komt vanwege de vrolijke effecten en de fruitige smaken. Deze klassieke strain past goed bij een fruitige cocktail of een kopje koffie in de morgen.

Genen 50% Sativa / 50% Indica
Ouders Orange Skunk, Jack's Cleaner en Space Queen
THC 15-20%+
CBD Laag
Smaak Sinaasappel, Citroen, Zuur
Effect Motiverend, Inspirerend, Actief

Agent Orange is een sativa/indica kruising. Ze is ontstaan uit Orange Skunk, Jack's Cleaner en Space Queen. De Orange in haar naam dankt ze aan haar smaakprofiel, bestaande uit intense sinaasappel- en zure citroen.

Hoewel ze samengesteld is uit zowel sativa als indica-genen, kenmerkt deze gemiddeld sterke strain zich vooral door een spiritueel effect. Dit effect is energiek en soms zelfs bijna psychedelisch. Ze is bijzonder geschikt voor gebruik overdag. Variaties van Agent Orange die sterker overhellen naar de sativa-kant (75%) versterken deze cerebrale effecten.

HOE KWEEK JE AGENT ORANGE?

HOE KWEEK JE AGENT ORANGE?

Agent Orange is gemiddeld lastig te kweken. Ze is daarom beter geschikt voor kwekers met wat ervaring. Deze strain laat zich onderverdelen in twee belangrijke fenotypes. De een blijft laag en struikachtig, terwijl de ander groter en meer harsachtig is.

Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Presteert het best binnen / buiten
Klimaat warm, zonnig
Soort feminized
Hoogte binnen groot (tot 300cm)
Hoogte buiten groot (tot 300cm)
Bloei 55-65 dagen
Oogst (buiten) half oktober
Opbrengst binnen 450g/m²
Opbrengst buiten 540g/plant

Zoals vermeld, is Agent Orange beter geschikt voor de ervaren kweker. Het kost nogal wat moeite om de best resultaten te behalen. Allereerst komt dat door het indrukkende formaat. Binnen bereikt ze met gemak een hoogte van 300cm, mits je dit toestaat. Zonder toppen of andere trainingstechnieken groeit ze al snel de tent uit. Agent Orange is daarentegen gezegend met een krachtige groei en een goede weerstand tegen de meeste ziekten.

Het is verstandig haar vroeg in de vegetatieve fase te toppen als je binnen kweekt. Na een aangenaam korte bloeiperiode van zo'n 60 dagen, mag je een oogst verwachten van ongeveer 450g/m².

Gerelateerd artikel

De Beste Outdoor Cannabiszaden Per Klimaat In Europa

Buiten tiert Agent Orange welig in warme en zonnige klimaatstreken. Dit maakt haar minder geschikt voor de koudere, noordelijke regio's, tenzij je over de luxe van een grote kas beschikt. Als ze haar volledige potentie bereikt, ligt eind oktober een oogst van wel 540g/plant (of meer) binnen handbereik.

Als de nachttemperaturen dalen, ontwikkelt ze donkerrode en paarse tinten. Dit contrasteert op prachtige wijze met de ronde, groene toppen en oranje stampers.

AGENT ORANGE: SMAKEN & EFFECTEN

AGENT ORANGE: SMAKEN & EFFECTEN

De toppen van Agent Orange stralen een aroma uit dat doet denken aan sinaasappelschillen. De geur is licht zurig, maar aangenaam voor je neus. Tijdens het roken, bemerk je intens zoete en zure citrussmaken, die absoluut in de smaak vallen bij de liefhebber.

De effecten van Agent Orange worden wel aangeduid als een old-school "stoner high". De euforische effecten slaan bijna onmiddellijk in. Deze vrolijke en opbeurende high is urenlang de inspiratie voor positieve energie. Daarna is Agent Orange goed gezelschap tijdens creatieve activiteiten. Ze is ook ideaal voor een wake & bake sessie om de dag mee te beginnen.

Die cerebrale high verschuift na een tijdje richting je lijf. Stapsgewijs laten de ontspannen, meer lichamelijke effecten van Agent Orange van zich horen. In tegenstelling tot andere indica-zware soorten wekt ze geen lusteloos gevoel op. Ook de gevreesde couch-lock blijft je bespaard. Hoewel haar ontspannende effecten innerlijke onrust helpen verdrijven, is ze minder geschikt om de slaap op te wekken.

EIND OORDEEL: AGENT ORANGE GENEREERT POSITIEVE VIBES

Agent Orange is een uitmuntende indica-/sativa-kruising die op alle vlakken scoort. Als je zoekt naar een inspirerende soort voor overdag, word je op je wenken bediend. Hetzelfde geldt voor liefhebbers van frisse en fruitige smaken. Ze is niet de eenvoudigste soort om te kweken. Toch zullen ervaren kwekers graag de extra moeite nemen om een puike oogst te genereren. Ze weten tenslotte dat de extra inzet de moeite dubbel en dwars waard is.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken