Blog
Anna Bragga Rent Voor Cannabisolie
1 min

Anna Bragga Rent Voor Cannabisolie

1 min
Anna Bragga, 47 jaar oud en trots, was deze zondag (7 april) letterlijk koploper, want ze rende 16 km op een rond parcours door de straten van Sandy in Bedfordshire, UK.

Anna Bragga, 47 jaar oud en trots, was deze zondag (7 april) letterlijk koploper, want ze rende 16 km op een rond parcours door de straten van Sandy in Bedfordshire, UK.

Bragga begon aanvankelijk voor haar plezier met hardlopen, maar werd zich toen bewust van haar talent en begon vervolgens te rennen voor lokale inzamelacties. Ze raakte erin geïnteresseerd om met hardlopen geld in te zamelen voor lokale goede doelen en belangen, en dus begon ze te zoeken naar een organisatie die haar visie herkende.

Ze heeft veel gerend voor liefdadigheidsinstellingen die geld inzamelen voor kankeronderzoek of –behandeling. Toen begon ze echt te zoeken naar cannabisolie. Bragga had uit de eerste hand gehoord over de voordelen van deze olie. Ze wist van verschillende mensen met verschillende soorten en maten van ernst van kanker dat zij cannabisolie gebruikten en ze beschreef dat bij sommige mensen (waaronder iemand met een hersentumor) de tumoren of kankercellen “gewoon volledig verdwenen waren”. Ze realiseerde zich dat cannabisolie overduidelijk kankercellen kan herkennen en doden (waarschijnlijk door apoptose, het proces dat cellen doorlopen wanneer ze een fout in een chromosoom of ergens anders herkennen en dan zichzelf op een gezonde manier vernietigen).

Bragga is er heilig van overtuigd dat het medicinaal gebruik van cannabisolie gelegaliseerd zou moeten worden in de UK en wereldwijd. En toen ze de vele verslagen over het gebruik van cannabisolie onderzocht, raakte ze ervan overtuigd dat het medicijn de moeite waard was om je ervoor in te zetten.

De Dr. Hadwen Trust, een liefdadigheidsinstelling in de UK, sponsort wetenschappelijk onderzoek door geld in te zamelen ten behoeve van wetenschappelijke teams. Toen Bragga deze trust ontdekte, besloot ze zich voor hen in te zetten, want ze wist dat zij alleen wetenschappers sponsoren die zich aan hun richtlijnen houden, en deze richtlijnen verbieden het gebruik van proefdieren (behalve gewillige mensen). Ze bespraken de voordelen en de Dr. Hadwen Trust stemde ermee in een fondsenwerver op te richten en zelfs met hun eigen gelden het doel te steunen. Bragga was vastberaden.

Op zondag 7 april 2013 begonnen Bragga en honderden andere inwoners van Sandy te rennen op de wegen van Bedfordshire. De start was bij het Sandy Sportcentrum, waarna ze zich al zwoegend naar Everton Village begaven, vervolgens richting het zuiden 1,6 km door Potton heen, daarna terug naar Gamlingay Heath, en als laatste de eindsprint naar de finish, waar ze uiteindelijk een afstand van 16 km hadden afgelegd.

Bragga vond de race geweldig. Ze geniet van de ervaring mee te doen aan een race, “en het is allemaal voor een goed doel”. Ga naar www.drhadwentrust.org om de website van Dr. Hadwens Trust te bezoeken. Daar kun je ook een donatie doen aan Bragga’s cannabisolie-doel.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Celebrities Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken