Blog
Blue Monster vs White Monster
4 min

Blue Monster vs White Monster: De Battle Van De Eeuw

4 min

Het is tijd om je keuze te bepalen. Kies je voor kracht of finesse? Een dennen- of bessenaroma? Snelheid of oogstgewicht? Blue Monster Automatic en White Monster Automatic zijn beide hoogwaardige strains en hebben een eigen fanclub van kwekers en rokers.

De geschiedenis staat bol van de legendarische rivaliteiten. Nikola Tesla en Thomas Edison hadden onenigheid over de efficiëntste elektrische stroom. Tupac en The Notorious B.I.G. streden muzikaal met elkaar en voerden een rap-oorlog tussen de west- en oostkust. Ronaldo en Messi strijden constant om de titel beste voetbalspeler van de wereld.

Wij brengen je graag op de hoogte van een nieuwe rivaliteit - eentje die de cannabiswereld in tweeën splijt. Er hangt oorlog in de lucht tussen deze twee waanzinnige strains. Beide zijn genetisch van topkwaliteit, maar verschillen op een unieke manier van elkaar. De contrasterende eigenschappen maken ze aantrekkelijk voor twee verschillende partijen kwekers, veredelaars en rokers. Lees alles over de heroïsche strijd tussen Blue Monster Automatic en White Monster Automatic.

Het roken van een vette joint bevordert vrede in plaats van oorlog. Niemand haalt het in z'n hoofd een tweestrijd op te doen laaien als hij high is. Als je hersenen doorweekt zijn van de THC kies je voor eenheid, discussie en overeenkomsten. Er is echter altijd ruimte voor wat gezonde concurrentie. Onze veredelaars hebben beide strains ontwikkeld als een variatie op elkaar. De soorten zijn niet heel erg verschillend, maar wel behept met kenmerken waardoor de ene strain voor bepaalde kwekers net wat aantrekkelijker is dan de andere.

Laten we de genetische opbouw, effecten en smaken van beide kruisingen eens op een rijtje zetten. Ben je eenmaal bekend met deze twee rivaliserende strains, kies dan voor de variëteit die je graag wilt kweken!

MAAK KENNIS MET BLUE MONSTER AUTOMATIC

MAAK KENNIS MET BLUE MONSTER AUTOMATIC

Blue Monster Automatic is een dynamische kruising en een afstammelinge van prijswinnende strains. Onze meesterveredelaars hebben Blueberry Automatic en Cheese Automatic gekruist om deze THC-rijke variëteit te creëren. Beide ouderplanten zijn ontstaan dankzij veredelingsprojecten waarbij het beste genetisch materiaal van de wereld is gebruikt. Blueberry Automatic is een indica-dominante kruising, met een gemiddeld THC-gehalte en genereert indrukwekkende opbrengsten. Als opvolger van Blueberry maakt ze fruitige terpenen aan. De aromatisch kruising induceert een zachtzalvende high, naast diverse heilzame effecten. Blue Monster Automatic heeft bovendien de skunkachtige geuren en overvloedige harsproductie van Cheese Automatic geërfd, een lid van de veel bejubelde familie Cheese.

Blue Monster Automatic maakt toppen aan die je reukorgaan positief een beetje sarren. Elke kleverige top verspreidt de geuren van dennenbomen, bessen en skunk. De toppen zitten barstensvol kalmerend myrceen en het ontstekingsremmende bèta-caryofylleen - terpenen die zijn ingebracht door haar wereldberoemde ouders.

Blue Monster Automatic (Zamnesia Seeds) feminized

(104)
Ouders: Cheese x Blueberry x ruderalis
Genetica: Auto Hybrid
Bloeitijd: 9-10 weken van zaadje tot oogst
THC: 16%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Autoflowering

DE EFFECTEN VAN BLUE MONSTER AUTOMATIC

DE EFFECTEN VAN BLUE MONSTER AUTOMATIC

Blue Monster Automatic zag na dit baanbrekende veredelingsproject het levenslicht als indica-dominante autoflower. Ze bevat om precies te zijn 40% indica-, 35% sativa- en 25% ruderalis-genen. Deze harmonieuze balans zorgt ervoor dat ze niet uitsluitend kalmerende effecten teweegbrengt. Haar sativa-genen induceren een licht spiritueel effect en zorgen ervoor dat de indica-genen niet al te overheersend zijn.

Haar toppen zijn niet al te groot, maar wel enorm compact. Een betoverende laag glinsterende harsklieren gaat gepaard met witte en oranje bloeiharen die de toppen bedekken. De hars die deze toppen aanmaken, bevat een gemiddeld THC-gehalte van 16%. Dat is ruim voldoende om gebruikers te verwennen met een lang aanhoudende high die voor de meesten niet al te overrompelend is. Na een paar hijsjes voel je een rustgevende golf van ontspanning door je fysieke gestel borrelen. Pijntjes verdwijnen als sneeuw voor de zon, terwijl je gemoedstoestand en eetlust een fikse oppepper krijgen. Je wordt licht euforisch, maar je geest blijft helder en alert.

BLUE MONSTER AUTOMATIC: KWEEKINFO

BLUE MONSTER AUTOMATIC: KWEEKINFO

Blue Monster Automatic is een makkelijk te kweken variëteit. Ze stelt geen hoge eisen en is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde kwekers. Binnenplanten blijven met een hoogte van 40-60cm onopvallend, maar leveren toch een profitabele oogst van maximaal 375g/m² op. Buitenplanten worden met 100cm ietwat hoger en genereren een gemiddelde opbrengst van 100g/plant. Je hoeft niet lang te wachten voor deze toppen volledig afgerijpt zijn. Blue Monster Automatic is al 9-10 weken na het kiemproces te oogsten.

MAAK KENNIS MET WHITE MONSTER AUTOMATIC

MAAK KENNIS MET WHITE MONSTER AUTOMATIC

Je hebt zojuist kennisgemaakt met Blue Monster Automatic en je weet nu alles van deze strain wat je zou moeten weten. Laten we je daarom nu aan haar rivale voorstellen. White Monster Automatic is een dame om rekening mee te houden. Ze is niet zo krachtig als haar tegenpool, maar biedt geweldige opbrengsten en een bedwelmend terpenen-profiel. Ons veredelteam heeft de cannabiswereld deze strain geschonken door White Indica met een ruderalis-plant te kruisen. Dat heeft geresulteerd in een indica-dominante autoflower die langgerekte, maar smalle toppen aanmaakt. Deze toppen zien er werkelijk oogverblindend uit en lijken wel in de hars gedompeld te zijn.

White Monster Automatic heeft haar aroma's en smaken van aarde en dennenhout meegekregen van White Indica. Deze geuren danken we aan het terpeen pineen - een verbinding die de neveneffecten van THC wat afzwakt, zoals achtervolgingswaan.

White Monster Automatic (Zamnesia Seeds) feminized

(57)
Ouders: White Indica x Ruderalis
Genetica: Indica dominante autoflower
Bloeitijd: 8-9 weken van zaadje tot oogst
THC: 12%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Autoflowering

DE EFFECTEN VAN WHITE MONSTER AUTOMATIC

DE EFFECTEN VAN WHITE MONSTER AUTOMATIC

White Monster Automatic verwent je met goddelijk ontspannende effecten. Ze genereert een THC-gehalte van 12% en dat is ruim voldoende om beginners op een milde high te trakteren. Meer ervaren blowers zijn verzot op deze strain als ze trek hebben in iets lichts. De zalvende high ontspant de spieren en brengt je in het nu; angst en stress verdwijnen als sneeuw voor de zon. Rook haar gerust overdag, zonder de sterke effecten van THC. De toppen van White Monster Automatic hebben ook medicinale eigenschappen, zoals het stoppen van misselijkheid, verlichten van pijn en opwekken van de eetlust.

WHITE MONSTER AUTOMATIC: KWEEKINFO

WHITE MONSTER AUTOMATIC: KWEEKINFO

White Monster Automatic heeft ietwat kleinere toppen dan haar rivale, maar is gezegend met een kortere bloeiperiode van 8-9 weken. Binnenplanten blijven met een hoogte van 50-60cm lekker onopvallend en belonen je met een oogstgewicht van maximaal 325g/m². Kweek je de planten echter buiten, dan worden ze 110cm hoog en genereren ze 30-80g/plant.

AAN WELK MONSTER GEEF JIJ DE VOORKEUR?

Blue Monster vs White Monster


Nu je de belangrijkste verschillen kent tussen deze twee botanische rivalen, zou je je keuze moeten kunnen maken. Voor welke strain ben jij uiteindelijk gevallen? Ga je liever voor de hogere opbrengsten, fruitige smaken en opgeschroefde kracht van Blue Monster Automatic? Of ben je als een blok gevallen voor de chille effecten, gronderige aroma's en rappe bloeiperiode van White Monster Automatic? Ons maakt het verder niet uit; we zijn er sowieso van overtuigd dat je gek zult zijn op het eindresultaat. Blijf vooral kweken!

Welk monster komt in jouw team?

  Luke Sumpter
  Luke Sumpter
  Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
  Producten Seedshop
  Zoeken in categorieën
  of
  Zoeken