Blog
BoardThing — Duurzaam Je Wiet Grinden
2 min

BoardThing — Duurzaam Je Wiet Grinden

2 min

Wat heb je nou aan oude skateboards? Blijkbaar best veel! Scroll naar beneden en maak kennis met BoardThing, een uniek Pools bedrijf dat cannabis grinders en accessoires van gebruikte houten skateboards maakt.

Al sinds 1958 hebben skaters en wietliefhebbers zich verenigd, toen Bill Richards het eerste skateboard uitvond door skatewielen aan een houten plank te bevestigen, waardoor surfers met hun sport de straat op konden. Maar helaas hebben skateboards een veel kortere levensduur dan surfboards en belanden er elk jaar miljoenen gebruikte exemplaren op de vuilnisbelt.

Gelukkig helpen merken als BoardThing niet alleen de skate- en wietcultuur nog dichter bij elkaar te brengen, maar verminderen ze tegelijkertijd de impact op het milieu door nieuwe toepassingsmogelijkheden voor oude, kapotte skateboards te vinden. Scroll naar beneden voor meer informatie over BoardThing, een uniek Europees merk dat stijlvolle rookaccessoires van oude skateboards maakt!

BoardThing — Dit is het moment om de aarde te beschermen

BoardThing — Dit is het moment om de aarde te beschermen

Volgens de International Association of Skateboard Companies komen er elke maand naar schatting 100.000 nieuwe professionele skateboards bij. De meeste skaters gaan in ongeveer twee weken tot zes maanden door een skateboard heen, afhankelijk van hoe en hoe vaak ze skaten. Peter en Sebastian, de oprichters van het Poolse merk BoardThing, hebben het tot hun missie gemaakt te voorkomen dat deze gebruikte skateboards, die zijn gemaakt van eersteklas Canadese esdoorn, op de vuilnishoop belanden.

"Niet veel mensen buiten de skateboard cultuur realiseren zich dat de levensduur van een skateboard bij professioneel gebruik vrij kort is", aldus de oprichters. En dat terwijl esdoornhout van hoge kwaliteit is en bekendstaat om zijn hardheid, consistente nerf en uitstraling. "Wij zijn een groep vrienden die verbonden zijn door onze liefde voor kunst, recycling en skatecultuur. Het hergebruiken van grondstoffen die over het algemeen als afval worden beschouwd, dat inspireert ons."

BoardThing verzamelt gebruikte skateboards die anders op stortplaatsen in Europa zouden belanden en maakt er prachtige handgemaakte accessoires van met de natuurlijke kenmerken van esdoorn. Het idee is deels geïnspireerd op Haroshi, een Japanse kunstenaar die sculpturen maakt van oude skateboards, waarbij de unieke gekleurde lagen worden geaccentueerd. Op dit moment bestaat de catalogus van BoardThing uit drie producten: ringen, sleutelhangers en, onze favoriet, houten grinders.

Gerelateerd artikel

Top 10 Beste Wiet Grinders

Maar naast hun prachtige producten (die we hieronder zullen toelichten), onderscheidt BoardThing zich ook van andere skatemerken met zijn ecologische missie:

"Vandaag is het moment om verantwoordelijkheid te nemen voor de toestand van ons thuis. Zowel voor het gezin waarmee we wakker worden en waar we mee eten, maar ook, en vooral, voor ons aardse thuis, dat we niet alleen delen met onze dierbaren, maar ook met talloze planten en dieren", staat op de website van het bedrijf.

Naast het minimaliseren van houtafval van skateboards, heeft BoardThing een nog grotere missie; het bewustzijn vergroten van de impact van ontbossing die tot op de dag van vandaag de planeet schaadt:

"Er zijn momenteel meer dan 7,6 miljard mensen in de wereld en ongeveer 3 biljoen bomen, wat betekent dat er zo'n 420 bomen per persoon zijn. Elk jaar worden er 5 miljard nieuwe bomen geplant, een indrukwekkend aantal, maar tegelijkertijd worden er 15 miljard bomen vernietigd!".

Door elke dag duizenden gebruikte skateboards te redden van de vuilnisbelt en er prachtige accessoires van te maken, hoopt BoardThing het bewustzijn van het belang van recycling te vergroten en ons bewuster te maken van de impact van onze koopgewoonten en levensstijl.

Grinders van BoardThing — Draag je steentje bij aan het milieu

Grinders van BoardThing — Draag je steentje bij aan het milieu

Verkrijgbaar in een zeshoekige en ronde vorm, hebben de BoardThing grinders een eigenzinnig, maar minimalistisch ontwerp, met de iconische gekleurde strepen van een skateboard. Elke grinder is met de hand gemaakt en geverfd, wat betekent dat geen twee producten hetzelfde zijn. Bovendien heeft elke grinder versterkte houten tanden die zelfs de dichtste toppen kunnen vermalen, een sterke magneet en een stevige constructie van 100% Canadese esdoorn.

Standaard cirkelvormige grinder

Houd je van de klassieke look en feel van een cirkelvormige grinder? De cirkelvormige grinders van BoardThing zijn 100% handgemaakt van Canadese esdoorn-skateboards en hebben een uniek gegraveerd ontwerp.

Zeshoekige grinder

Als je de voorkeur geeft aan de grip van een zeshoekige grinder, zoek dan niet verder. De zeshoekige grinders van BoardThing hebben een gestreept kleurontwerp en zijn 100% handgemaakt van gebruikte skateboards.

BoardThing — Wiet en skateboarden dichter bij elkaar brengen voor onze planeet

BoardThing — Wiet en skateboarden dichter bij elkaar brengen voor onze planeet

Als je op zoek bent naar een nieuwe grinder, doe jezelf en het milieu dan een plezier en bestel je wiet-grinder bij BoardThing. Deze grinders malen niet alleen je toppen fijn, maar helpen ook voorkomen dat houten skateboards tussen het afval terechtkomen!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken