Blog
Brekend: Chili haalt cannabis van lijst met harddrugs
1 min

Brekend: Chili haalt cannabis van lijst met harddrugs

1 min
Nieuws Wetgeving
Goed nieuws iedereen! De President van Chili, Michelle Bachelet, heeft formeel een besluit getekend om cannabis van de landelijke lijst van harddrugs te verwijderen!

Het nieuws wordt overal geprezen als een geweldige stap voorwaarts in het gevecht om het cannabis verbod te beëindigen en het is een mijlpaal voor het Chileense drugsbeleid. Onder de nieuwe wet valt cannabis niet langer in de slechtste drugsklasse en medicijnen met cannabis afgeleiden kunnen nu legaal worden verkocht.

Hoewel de documenten in kwestie nog moeten worden vrijgegeven (op het moment van schrijven), was de media in het land in staat een kopie van de aankondiging te bemachtigen nog voordat deze bekend werd gemaakt.

Hoewel dit nieuws natuurlijk fantastisch klinkt, is de strijd in Chili nog niet gestreden. Zoals zaken er nu voorstaan, is het nog steeds illegaal om cannabis te kweken, verkopen of transporteren en op zulke "misdaden" staat nog steeds een gevangenisstraf van 5 tot 10 jaar. Het is echter belangrijk dat deze nieuwe classificatie van cannabis de weg zal vrijmaken voor veel meer onderzoek naar cannabis in het land, waardoor mogelijke behandelingen kunnen worden ontdekt voor mensen die diverse aandoeningen hopen te verlichten.

Deze zet heeft ook ruimte gemaakt voor meer debat over legale cannabis in Chili en het Congres is van plan de legaliteit van de drug opnieuw te bespreken, voor zowel persoonlijk als medicinaal gebruik. Een gemeente heeft het medicinale gebruik van cannabis binnen hun grenzen al gelegaliseerd, als onderdeel van een door de overheid gesteund concept.

Het lijkt erop dat een hoeksteen uit de muur van het verbod is geramd en deze muur is langzaam aan het afbrokkelen in het land. Het kan zomaar zijn dat Chili binnenkort weer alle aandacht trekt vanwege hun progressieve kijk op cannabis!


Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken