Blog
Cannabis En Animatie: Deze 6 Tekenfilms Zijn Zoveel Beter Als Je High Bent
4 min

Cannabis En Animatie: Deze 6 Tekenfilms Zijn Zoveel Beter Als Je High Bent

4 min

Animatiefilms en cannabis zijn beide hersenvoedsel voor de verbeelding. En het blijkt dat ze geweldig te combineren zijn. Dat gezegd hebbende, is het beter voorzichtig te beginnen als je nog nooit high tekenfilms hebt gekeken. We hebben een lijst samengesteld met geweldige films voor beginners en experts in de wereld van wiet en animatiefilms.

Elk goed idee begint met verbeelding. En elke geweldige fantasie begint met inspiratie. Er is niet veel wat meer inspireert dan zowel animatie als cannabis.

Met animatie betreedt de kijker een wereld die niet gebonden is aan regels, uiterlijk en de dagelijkse realiteit. Je wordt getransporteerd naar een ander rijk waar alles mogelijk is. Fysieke dimensies zijn soms schromelijk overdreven en menselijke waarheden worden tenietgedaan.

Cannabis heeft soms een soortgelijk effect. Het vervormt wat normaal is, versterkt het alledaagse en overdrijft bepaalde emoties. Zowel animatie als cannabis openen deuren naar vreemde nieuwe mogelijkheden. Ze inspireren, geven ongelooflijke inzichten en creativiteit. Dit brengt ons bij de volgende vraag: wat gebeurt er als je de twee combineert?

De Geschiedenis Van Animatie

Cannabis En Animatie: De Geschiedenis Van Animatie

Voordat we animatie combineren met cannabis, duiken we eerst wat dieper in de wereld van tekenfilms. Animatie is veel ouder dan filmtechnologie. Het gaat zelfs duizenden jaren terug. Vele oude beschavingen, waaronder de Egyptenaren, maakten geserialiseerde afbeeldingen van gebeurtenissen die zich opeenvolgend ontvouwden.

Animatie werd echt populair in de 20ste eeuw, met de opkomst van cinema. Het eerste werk was van de Franse artiest Émile Cohl: Fantasmagorie. Dit werd opgevolgd door een golf van animaties, voornamelijk geproduceerd als korte films voor bioscopen. De personages van toen zijn ook nu nog populair. Denk aan Superman, Felix de Kat en Popeye. Walt Disney Studios, de rijzende ster in deze gouden eeuw van animatie, introduceerde de iconische Mickey Mouse in 1920. De eerste lange tekenfilm van Disney kwam uit in 1937. Dit was Sneeuwwitje en de zeven dwergen.

Na de Tweede Wereldoorlog kreeg animatie voet aan de grond op televisie. Hanna-Barbera kwam naar voren als een belangrijke speler op dit gebied. De onderneming bracht ons hits als "De Huckleberry Hound Show" in 1958 en "The Flintstones" in 1960.

De volgende stap voorwaarts vond plaats in de jaren '90. Ondernemingen richtten zich op de lucratieve kindermarkt. Tekenfilms boden daarbij een geweldige advertentiemethode. De cartoonprogrammering voor kinderen explodeerde en hit na hit volgde. Mooie voorbeelden zijn "Ratjetoe", "Recess" en "Animaniacs".

Gerelateerd artikel

De 7 Beste Tekenfilms Voor Stoners

Ondertussen kwam een andere televisietrend tot bloei. Netwerken brachten cartoons voor volwassenen uit, met verfijnde humor, complexe plots en volwassen thema's. De meest beroemde en legendarische was natuurlijk "The Simpsons", een briljant geschreven, scherpe satire over het Amerikaanse leven.

Ondertussen bereikte animatie in film nieuwe hoogten, zowel verhalend als technologisch. Pixar produceerde films waarin traditionele animatie werd gecombineerd met nieuwe digitale technologieën. Kijkers genoten van de nieuwe look, vergezeld van fantasievolle verhalen die bij zowel kinderen als volwassenen in de smaak vielen. En we mogen de briljante Japanse filmmaker Hayao Miyazaki en Studio Ghibli niet vergeten. Ook zij zijn verantwoordelijk voor verschillende bekroonde titels, zoals Spirited Away en Prinses Mononoke. Deze films luidden een tijdperk in cinema in waarbij de grens tussen animatie en kunstfilm werd doorbroken.

Gerelateerd artikel

Top 15 Stoner Films

In de 21ste eeuw maakt animatie een nieuwe renaissance mee en dit lijkt niet af te nemen. De millennials, opgevoed met tekenfilms, lijken een eindeloze trek te hebben in animatiefilms. Animatie voor volwassenen is explosief toegenomen. Geanimeerde TV-series zijn daarbij meer duister en volwassen. Daarnaast gebruikt de filmindustrie animatie in zelfs de meest onwaarschijnlijke genres. Gelukkig komt deze renaissance in de volwassen animatie precies op tijd voor de heropleving van cannabis.

Marihuana Toevoegen Aan De Ervaring

Animatiefilms: Marihuana Toevoegen Aan De Ervaring

Cannabis is perfect gezelschap als je tekenfilms kijkt. Emoties zijn meer uitgesproken en je geniet meer van elk moment. Cannabis helpt vaak om een toestand van geluk en creativiteit te bereiken. Zo til je het kijken van animatiefilms naar een nog hoger niveau.

Kies Een Soort Met Sterke, Cerebrale Effecten

Weet je niet zo goed welke soort je zou moeten combineren met je tekenfilm? Kies er in elk geval een met sterke, cerebrale effecten. Je verpest je ervaring namelijk als je half bewusteloos op de bank ligt en het plot mist.

Girl Scout Cookies is altijd goed. Deze legendarische soort verbetert je stemming, ontspant en wekt de juiste mindset op voor een leuke en prachtige ervaring. Vergeet de echte koekjes niet voor het ultieme genot!

Girl Scout Cookies (Zamnesia Seeds) Feminized

(109)
Ouders: Durban Poison x OG Kush
Genetica: 80% Indica / 20% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 23%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

Ook de heerlijk stimulerende Blue Dream is een geweldige keuze. Als je een grappige film bekijkt, is deze dame ideaal. Ze wekt wel heftige munchies op, dus zorg dat je wat lekkers bij de hand hebt.

Goede Titels Om Bekend Te Raken Met Het Genre

Cannabis En Animatie: Goede Titels Om Bekend Te Raken Met Het Genre

Heb je nog niet eerder stoned tekenfilms gekeken? Dan is het slim om verontrustende of verwarrende films te vermijden. De volgende drie zijn recht voor hun raap en niet angstaanjagend, maar wel boeiend, leuk en ongelooflijk grappig.

Toy Story

Toy Story was de eerste animatiefilm van Pixar. Ook nu is de film nog net zo verfrissend als in 1995. Het uitgangspunt is origineel en werkelijk briljant. Het speelgoed van Andy maakt grote avonturen mee en we ontdekken wat er gebeurt als Woody, Andy's favoriete pop, wordt verdrongen door de flitsende Buzz Lightyear.

Toy Story richt zich zowel op volwassenen als kinderen, dus deze animatiefilm is ook leuk als je stoned bent. Deze baanbrekende film is een ongeëvenaarde buddy-comedy. Je ervaart alle gewenste emoties voor een heerlijke high.

My Neighbor Totoro

Hayao Miyazaki is een Japanse filmmaker en zijn films staan hoog in aanzien vanwege de originaliteit, ingewikkelde thema's en adembenemende beelden. Als je net komt kijken in de wereld van de animatie, begin dan met My Neighbor Totoro. De film richt zich op kinderen en volwassenen en is eerder curieus dan verontrustend. Dit kunnen we niet zeggen over een aantal van zijn andere films.

My Neighbor Totoro volgt het verhaal van twee meisjes die naar een nieuwe stad verhuizen. Ze ontmoeten daar verschillende magische wezens, terwijl ze omgaan met de problemen van het volwassen worden. De film is echt magisch. Als je jezelf vaak verliest in fictie als je high bent, is de wereld van Totoro een prachtige plek om in te verdwalen.

The Lion King

The Lion King is een verhaal voor alle leeftijden. De film is een modernisering van Hamlet van Shakespeare. We volgen een jonge leeuw die worstelt met de moord op zijn vader terwijl hij opgroeit. Velen beschouwen deze film als de allerbeste van Disney. Houd je van een warm, grappig en heilzaam verhaal als je stoned bent? Dan is The Lion King voor jou.

Maak Je Op Voor Zintuiglijke Avonturen

Ben je een doorgewinterde stoner en een liefhebber van tekenfilms? En houd je van meer intense films? Dan heb je geluk! We leven in een tijdperk waarin dit soort films bijna dagelijks uitkomen. Als je de volgende drie nog niet hebt gezien, plan dan snel een filmavondje.

Waking Life

Filosofische bui? Waking Life past precies in je straatje. We volgen een jonge man die hoogstwaarschijnlijk droomt. Hij ontmoet vreemde figuren met een bizarre kijk op de realiteit. Dit gebeurt terwijl de animatiestijl steeds verschuift en in beweging is. De film is een existentieel hersenspinsel, waar je nog dagen over peinst. Bekijk Waking Life met gelijkgestemde vrienden, waarna je erover discussieert onder het genot van een lekkere bowl.

Fantastic Planet

Fantastic Planet heeft de tand des tijds ruim doorstaan. Deze film uit 1973 speelt zich af op een buitenaardse planeet. Mensen zijn de huisdieren van gigantische, blauwe aliens. De film verwent je met surrealistische landschappen, bizarre beesten en ijzingwekkende scenario's. Deze zijn geanimeerd in een verbluffende stop-motion. Als je deze film stoned bekijkt, vraag je je af of je misschien bent neergestort op een buitenaardse planeet, waar niets is zoals het zou moeten zijn.

Anomalisa

Zoek je een rustiger tempo en meer emotionele diepgang? Anomalisa vertelt het verhaal van Michael. Hij werkt op een klantenservice en woont in een wereld waarin iedereen die hij ontmoet hetzelfde gezicht en dezelfde stem heeft. Hierdoor bevindt hij zich in een wanhopig eenzame toestand. Dan ontmoet hij Lisa. Zij sprankelt met haar unieke karakter en een liefdesverhaal volgt. Deze film is de enige animatiefilm van de legendarische regisseur Charlie Kaufman. Toch is het een van zijn beste films. Geniet stoned van deze film en laat de boodschap je in het hart raken. Je bent nog dagenlang emotioneel.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Bronnen
Nieuws Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken