Blog
Cannabislegalisatie Populairder Dan Uber En Airbnb
2 min

Cannabislegalisatie Populairder Dan Uber En Airbnb

2 min
Nieuws Wetgeving
We zeggen vaak dat de cannabislegalisatie momenteel een van de populairste onderwerpen is in de VS, en nu lijkt het alsof de Wall Street Journal het daarmee eens is.

Een nieuw onderzoek door Wall Street Journal heeft aangetoond dat het versoepelen van de cannabiswetten in de VS een van de populairste onderwerpen is, populairder zelfs dan nieuwe 'gig economy' diensten als Airbnb en Uber.

Het is een waanzinnig statement, zeker als je bedenkt hoe populair deze diensten zijn. Maar van de 1000 mensen die in het onderzoek betrokken werden was slechts 38 procent voorstander van diensten als Airbnb en Uber. Ter vergelijking, van dezelfde groep zei 47 procent dat het versoepelen van cannabiswetten belangrijk is en een stap in de goede richting voor het land. Dit in tegenstelling tot de 30 procent die aangaf niet voor de legalisatie van cannabis te zijn. De rest wist het niet zeker.

HET POLITIEKE CHAGRIJN: DE NADRUK LIGT OP HET LEGALISEREN VAN WIET

De groeiende populariteit van de marihuanalegalisatie wordt voor veel Amerikaanse politici die hoopten dat de kwestie wel zou overwaaien een soort vergif. Zij worden nu gedwongen om de confrontatie met de legalisatie aan te gaan, nu steeds meer mensen het een van de belangrijkste onderwerpen gaan vinden, en daar zijn ze niet blij mee.

Barack Obama werd onlangs geïnterviewd door VICE, hij gaf in dit interview aan dat hij gefrustreerd was dat de Amerikaanse jeugd zoveel belang hechtte aan de cannabislegalisatie.

"Het zou niet de prioriteit moeten zijn van jonge mensen", zei Obama. "Laten we het in perspectief zien. Jonge mensen, ik begrijp dat dit belangrijk voor jullie is, maar jullie zouden je druk moeten maken om klimaatverandering, de economie, banen, oorlog en vrede. Als laatste zouden jullie misschien aan marihuana moeten denken."

Dit is natuurlijk een belachelijk statement, want de cannabislegalisatie is op elk van deze punten van invloed. De legalisatie zou dus helemaal bovenaan moeten staan, het heeft namelijk de potentie om het leven voor iedereen beter te maken. Het is een belangrijke kwestie voor de jeugd van vandaag, en dat is gerechtvaardigd, want de jeugd - zonder cheesy te willen klinken - zal ooit de maatschappij erven.

Gelukkig steken niet alle politici en openbare figuren hun kop in het zand. Er zijn een paar presidentskandidaten die niet tegen legalisatie zijn, er zijn zelfs een paar senatoren die proberen om het verbod op federaal niveau te schrappen.

Anderen, zoals Sonia Sotomayor, rechter bij het Supreme Court, zijn gewoon blij dat de politiek gedesillusioneerde jeugd van vandaag geïnteresseerd is in politiek, om welke reden dan ook. In haar recente toespraak op het Amherst College zei ze: "Het interesseert mij niet echt waar je passie naar uit gaat. Misschien zelfs de cannabislegalisatie, maar weet je, wat echt belangrijk is, is dat jullie in ieder geval geïnteresseerd zijn.

De groeiende populariteit bewijst boven alles dat de kwestie van de legalisatie niet gewoon over zal waaien. Steeds meer mensen realiseren zich dat de cannabismarkt ook voordelen biedt. Politici, het is tijd geworden dat jullie je vingers uit je oren halen.


Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken