Blog
De Festival Survival Gids: Top 15 Do's en Don'ts
4 min

De Festival Survival Gids: Top 15 Do's en Don'ts

4 min
Festivals Nieuws

Het meenemen van de juiste uitrusting is slechts het begin. Bewapen jezelf met gedegen kennis over festivals en etiquette, zodat je zeker het meeste uit je ervaring zal halen.

Het maakt niet uit hoe ervaren je bent, je komt altijd verrassingen tegen als je gevangen bent in de sfeer van een evenement. Hier volgt een lijst met zaken die je wel en niet moet doen, zodat je weet hoe je alles op je pad kunt afhandelen. Met deze kennis in handen, ben je vrij om je geest los te laten.

Gerelateerd artikel

Beste Psytrance Festivals Van 2020 In Europa

 1. Zoals we ook bij onze essentiële paklijst hebben vermeld: Breng niet meer mee dan je daadwerkelijk nodig hebt. Hoe minder bagage je mee moet slepen, hoe beter. Het is dan ook verstandig om het advies van organisatoren, dat je toch vooral de trein moet nemen, te negeren en met de auto te reizen. Nu heb je veel meer ruimte om spullen mee te nemen en het geeft je ook een redelijk veilige plek om niet-essentiële, niet-waardevolle spullen te bewaren, zoals extra kleding en voedsel.

 2. Kies het juiste festival voor jou. Zelfs festivals met hetzelfde muziekgenre kunnen enorm verschillen voor wat betreft lokatie, faciliteiten en sfeer. Doe een beetje onderzoek, voordat je kaartjes koopt. Hopelijk maakt onze Top 10 Psychedelische Festivals die je niet mag missen deze zomer, de keuze wat gemakkelijker.

 3. Laat waardevolle spullen thuis. Festivals zijn druk, vies en vol met mensen. Je spullen raken gemakkelijk kapot, kwijt of gestolen. Pak ook niet je beste kleren en overweeg een goedkope mobiel aan te schaffen, waarvan het niet erg is als hij kwijtraakt of beschadigt.

 4. Probeer vroeg te arriveren op het festival terrein. Hierdoor kan je rustig zoeken naar jouw perfecte kampeerplek, uit de buurt van de toiletten en het voortdurende geluid van de podia, maar niet zover weg dat het een missie op zich wordt om erheen te wandelen.

 5. Ga met een groep vrienden die je vertrouwt. Een festival bezoeken met bekenden, waar je op kan vertrouwen en waarmee je je op je gemak voelt, kan een groot verschil maken in de algehele ervaring. Daarnaast, als er iets mis mocht gaan, heb je mensen in de buurt die je vertrouwt.

 6. Zorg ervoor dat je gehydrateerd blijft! Festivals kunnen een snelle, hete, van drugs en alcohol voorziene, speeltuin zijn, waardoor het gemakkelijk is je te laten meeslepen en je dus vergeet te drinken. Uitdroging kan heel vervelend zijn, dus onthoud dat je regelmatig water drinkt.

 7. Voordat je gaat, lees je alle informatie op de website van het festival. Dit mag onnodig lijken, maar geloof ons als we zeggen dat je soms kleine details vindt die van onschatbare waarde blijken. Ook vind je er informatie over de aanwezige faciliteiten, maar ook wat eventueel niet is toegestaan, waardoor je beter kan beslissen wat je meeneemt.

 8. Hang geen slot op je tent. Niets schreeuwt harder dat je waardevolle spullen hebt als een afgesloten tent. Tenten met sloten zijn nog steeds eenvoudig toegankelijk en je tent valt op tussen de rest.

 9. Neem niet aan dat je daadwerkelijk met drie personen kan slapen in een driepersoons-tent. Jij en je vrienden kunnen dan rekenen op een onvergetelijke en knusse ervaring.

 10. Tenzij je een of andere super spoorzoeker bent, die altijd de exacte locatie weet, kan het vinden van je tent in een zee van zeer gelijk uitziende, andere tenten een uitdaging zijn, zeker als je dronken of high bent. Maak dus iets unieks vast aan je tent/kampeerplek zoals een ballon of vlag. Dit kan je helpen je tent van ver weg te spotten (onthoud alleen dat iemand die langsloopt wel eens kan besluiten dat de ballon er beter uitziet in hun handen dan op jouw tent).

 11. Denk eco-vriendelijk. Een probleem met festivals is dat er veel afval geproduceerd wordt. Draag jouw steentje bij en zorg ervoor dat je alle rommel weer meeneemt. Vertrouw er niet op dat iemand anders wel opruimt, dat is soms niet het geval.

 12. Klim niet op schouders van anderen om een beter zicht te hebben op het podium. Ja, het kan er geweldig uitzien in de verslaglegging voor televisie en ja, je hebt geweldig uitzicht, maar de mensen achter jou zijn niet gekomen om tegen jouw rug aan te kijken. Dit is een snelle manier om iedereen achter je te irriteren.

 13. Zeur niet. Je gaat naar een festival om lol te hebben. Ja, ze zijn vies en ja, je loopt risico op een kater, maar zeuren zal je niet helpen en verpest alleen maar de sfeer. Houd dus je goede bui vast en geniet!

 14. Probeer ervoor te zorgen dat jouw tent geen andere tenten raakt. Er is niets irritanter wanneer je wakker wordt tegen het hoofd van een ander… door 2 dunne laagjes nylon.

 15. Op een festival kan het eenvoudig zijn je te laten meesleuren door de hoofdacts. Wees niet bang om op ontdekking te gaan en een aantal minder bekende optredens te bekijken. Je vindt misschien wat verborgen juweeltjes en de podia waar zij optreden zijn waarschijnlijk iets minder druk. De combinatie van deze twee punten kunnen dit tot een zeer intiem en onvergetelijk optreden maken. Sommige van de beste festival ervaringen ontspruiten uit dit soort situaties.

Drugs en Drank

We zijn allemaal volwassenen hier, dus uiteindelijk moet je zelf beslissen over drugs en alcohol. Hoewel drugs in de meeste gevallen net zo illegaal zijn op festivals als daarbuiten, zal elk festival bol staan van de drugs en alcohol. Daarom hoef je nog niet direct los te gaan. Doe rustig aan en maak het niet te gek op de eerste dag. De voorraad drugs en drank gaan hoogstwaarschijnlijk nergens heen. Als je dat wilt, kan je altijd meer nemen, maar nooit minder.

Het is belangrijk te weten wat je naar binnen werkt. Drugs kunnen versneden zijn met andere stoffen en velen zijn gevaarlijker dan de daadwerkelijke drug. Een goed voorbeeld hiervan zijn XTC-pillen. In een ideale situatie bevatten deze MDMA, maar vaker wel dan niet zijn ze gemengd met allerlei vulmiddelen om meer winst te maken. Dit betekent dat ecstasy van alles kan bevatten, van speed tot kalk, steengruis en bloem. Zog dat je je bron kent en dat je krijgt wat je denkt dat het zou moeten zijn. Sommige festivals leveren de uitstekende service van een drug controlepunt, waar je je pillen direct door een ervaren team of een labtest kan laten controleren.

Als het om alcohol gaat, lijkt er een eindeloze, legale voorraad te koop te zijn op het festival terrein (op de meeste festivals is zelf meebrengen verboden). Drank kan een geweldige, legale manier zijn om in de stemming te komen, maar zorg ervoor dat je het binnen de perken houdt. Je wil niet overgeven in het midden van een rave, of ergens bewusteloos raken terwijl je vrienden je niet kunnen vinden. Maar ook: Waarom zou je dronken raken op een psychedelisch festival, terwijl er zoveel andere opties open liggen?

Na al deze voorbereidingen, moet je niet vergeten plezier te maken!

Ja, voorbereiding is belangrijk. Maar het bouwt slechts een kleine fundering, voor een zorgeloos gevoel. En dat is echt de meest belangrijke insteek voor elk festival! Maak lol, laat jezelf gaan en laat je meeslepen!

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Festivals Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken