Blog
Festival Survival Guide: Lijstje Met Essentiële Items
4 min

Festival Survival Guide: Lijstje Met Essentiële Items

4 min

Jezelf voorbereiden op een festival kan een hele klus zijn, maar wij helpen je graag. Bekijk onze top 10 items voor het festivalseizoen. Van koelboxen tot babydoekjes, wij behandelen wat je allemaal mee moet (of kunt) nemen.

Het festivalseizoen is weer in aantocht, dus is het tijd om je jaarlijkse checklist door te nemen. Zo ben je er zeker van dat je er helemaal klaar voor bent. In deze blog vind je de top 10 items die onmisbaar zijn op elk festival om een geweldige tijd te hebben!

Top 10 items voor elk festival

De volgende lijst is niet uitputtend en moet worden gezien als richtlijn, niet als iets definitiefs. Als je het ergens niet mee eens bent, laat het dan lekker thuis. En waarschijnlijk is er veel meer dat je mee moet nemen dan we hier kunnen vermelden, dus gebruik naast ons nuttige advies ook je gezond verstand.

1. Kampeerspullen

Kampeerspullen

Als je kampeert op een festival, heb je natuurlijk kampeerspullen nodig. Degenen die in staat zijn om drie of vier dagen niet te slapen, kunnen dit misschien achterwege laten, maar voor de meeste mensen is het belangrijk om wat rust te nemen. Hoe graag je ook blijft dansen!

Essentiële kampeerspullen zijn onder andere:

  • Tent
  • Slaapzak
  • Slaapmat

Zonder deze spullen zul je je niet erg op je gemak voelen. Minder essentieel, maar nog steeds nuttig, zijn de volgende items:

  • Partytent
  • Gasbrander
  • Campingstoel (je zult dankbaar zijn dat je de moeite hebt genomen!)

2. Oordopjes/oogmasker

Oordopjes/oogmasker

Slapen op een festival kan lastig zijn, maar het is het zeker waard. Een paar uur slaap kan al een enorm verschil maken.

Het is geen verrassing: festivals zijn luidruchtig! Daarom is het verstandig om ten minste één paar oordopjes mee te nemen. Beter is het om meerdere mee te nemen; je raakt ze namelijk heel gemakkelijk kwijt. Oordopjes kunnen je helpen om de rust te krijgen die je echt nodig hebt!

In de zomer zijn de nachten kort en de dagen lang, en ga je misschien pas naar bed als de zon al opkomt. Een oogmasker kan dan erg handig zijn als je wilt slapen!

3. Zonbescherming

Als de zon schijnt, moet je jezelf beschermen!

Zonnebrandcrème is dus echt een must. Zorg ervoor dat je genoeg meeneemt, anders kom je alsnog als een kreeft thuis. Vergeet je het op een gegeven moment toch aan te brengen, dan is het altijd handig om een hoedje of pet achter de hand te hebben om in ieder geval je gezicht te beschermen.

Bescherm ook je ogen met een zonnebril. Deze helpt je ogen bovendien te verbergen wanneer je pupillen ongewoon groot zijn geworden!

3.1 Regenkleding

Op een festival hoop je natuurlijk alleen maar op mooi weer. Maar helaas gebeurt het maar al te vaak dat het een modderig, doorweekt feestje wordt. Dit kan de pret aardig bederven, dus is het belangrijk om je goed voor te bereiden.

Je GORE-TEX-jas, -broek en -schoenen kun je echter beter niet meenemen. Dit ziet er niet alleen eng uit als de zon eenmaal onder is, maar je kunt door het dragen ervan ook flink oververhit raken. Kies dus voor een dunne poncho en rubberen laarzen, vooral als het warm wordt.

En als het echt heel warm is, dan is je huid misschien wel de beste waterafstotende oplossing. Soms zijn simpelweg een korte broek en een T-shirt de comfortabelste manier om de regen te doorstaan!

4. Koelbox

Koelbox

Nu dwalen we misschien wat af naar luxe en gaan we ervan uit dat er sprake is van een continue aanvoer van koud bier of ijs. Hoe dan ook, als alternatief voor een koelkast (misschien ga je met een camper), kan een koelbox perfect zijn.

Dat gezegd hebbende, onderdeel van de festivalervaring is ook wel een beetje het drinken van warm bier!

5. Recover-E

Recover-E

Recover-E capsules zitten boordevol noodzakelijke voedingsstoffen, mineralen en vitamines om je lichaam te helpen herstellen na een lange nacht drinken (of misschien het nemen van iets sterkers).

Deze capsules kunnen niet toveren - ze zullen een meedogenloze kater niet wegnemen. Ze zullen je echter wél helpen om weer op de been te komen en je klaar te voelen voor de komende dag. Na een korte nacht kan het handig zijn om zoiets eenvoudigs als een Recover-E capsule te nemen. Zeker omdat je op de meeste festivals voor een paar frietjes al zo'n tien euro betaalt! Voedingsstoffen zijn duur en schaars!

Gerelateerd artikel

Hoe Herstel Je Van Een Kater

6. Essentiële accessoires

Essentiële accessoires

Er zijn ook enkele accessoires die je leven op een festival net wat makkelijker maken. Misschien wel het belangrijkste is de heuptas. Dit handige item komt goed van pas op festivals en maakt je leven veel, veel gemakkelijker!

Houd alles veilig om je middel en maak je geen zorgen over dingen die uit je zakken kunnen vallen terwijl je danst. Koop een heuptas met op zijn minst een paar vakjes. Op die manier kun je je telefoon, portemonnee en je rookaccessoires allemaal in een ander vakje doen. Dit helpt voorkomen dat je alles kwijtraakt als je om drie uur 's ochtends je telefoon tevoorschijn haalt om je verdwaalde vriend te zoeken.

Andere accessoires die je zou kunnen meenemen:

7. Rookaccessoires

Rookaccessoires

Wiet roken gaat hand in hand met naar festivals gaan. En je wilt niet zonder rookaccessoires komen te zitten op een festival. Je realiseren dat je alles hebt behalve vloei of een aansteker, is een van de frustrerendste dingen ter wereld, zeker als je pas maandagochtend weer naar huis gaat. Dit is wat je nodig hebt:

8. Telefoonoplader/powerbank

Telefoonoplader/powerbank

We leven in een digitaal tijdperk en tijdens festivals is dat helaas niet anders. Neem dus een powerbank mee om te voorkomen dat je tien euro per uur moet betalen om je telefoon op te laden. Hoewel een lege telefoon soms bevrijdend kan zijn, kan het ook frustrerend zijn als je al trippend verdwaald bent en weer bij je vrienden wilt zijn.

9. Stash gear

Stash gear

Afhankelijk van naar welk(e) festival(s) je gaat, kan het naar binnen smokkelen van drugs zonder problemen gaan of zeer moeilijk zijn. Voor de zekerheid kun je wat stash gear meenemen om te zorgen dat zoiets als je wiet verborgen blijft.

Er zijn allerlei oplossingen, maar een stash-onderbroek is waarschijnlijk de beste. Dit komt omdat bewakers niet in je ondergoed mogen kijken, en zelfs de politie hiervoor overtuigend bewijs nodig heeft.

Drugs die je op een andere plek verstopt, wordt waarschijnlijk wel gevonden. Als je denkt dat je geheime Coca-Cola-blikje een goede plek is, vergeet dan niet dat de politie waarschijnlijk ook gegoogeld heeft hoe je drugs naar binnen moet smokkelen, en dus op de hoogte is van deze truc.

Gebruik de wet in je voordeel; verstop je drugs in je onderbroek!

Gerelateerd artikel

De Beste Geheime Plekjes Om Je Cannabis Stash Te Verstoppen

10. Babydoekjes, droogshampoo en andere toiletartikelen

Babydoekjes, droogshampoo en andere toiletartikelen

Persoonlijke hygiëne kan een verre herinnering lijken op de laatste dag van een festival. Voor sommigen maakt smerigheid nu eenmaal deel uit van de festivalervaring. Anderen blijven zichzelf liever goed verzorgen. En voor hen kan zoiets eenvoudigs als een paar babydoekjes 's ochtends helpen om lichaam en geest te verjongen en de losbandigheid van de avond ervoor deels weg te wassen.

Overweeg om het volgende mee te nemen:

  • Babydoekjes
  • Droogshampoo
  • Handdesinfectiemiddel
  • Deodorant

Festivals: een ietwat chaotische aangelegenheid

Grote kans dat je iets vergeet als je naar een festival gaat, maar hopelijk heeft een vriend of vriendin er wél aan gedacht! Hoe dan ook, het zou niet uit moeten maken. Op een festival gaat het er namelijk niet om wie het best voorbereid is.

Bekijk voor meer inspiratie al onze Party producten en beleef een festivalseizoen als nooit tevoren!

Max Sargent
Max Sargent
Max schrijft al meer dan tien jaar en is de afgelopen jaren in de cannabis- en psychedelische journalistiek beland. Hij heeft allerlei artikelen geschreven voor bedrijven als Zamnesia, Royal Queen Seeds, Cannaconnection, Gorilla Seeds, MushMagic en nog veel meer. Hij heeft dus een brede ervaring in deze branche.
Festivals Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken