Blog
De Festival Survival Gids
4 min

De Festival Survival Gids: De Essentiële Paklijst

4 min
Festivals News

De zomer staat voor de deur en het festival seizoen nadert al snel. Of je nu een doorgewinterde veteraan of festival maagd bent, een goede voorbereiding kan het verschil maken voor je ervaring.

Allereerst gaat het bezoeken van een festival over plezier hebben. De festival ervaring hoeft niet veel werk te zijn en het is belangrijk niet zo vast te lopen op voorbereiding en organisatie, dat het de magie van de gebeurtenis af haalt. Zolang je dit maar onthoudt, dan kan de volgende kennis je helpen je ervaring enorm te verbeteren. Onthoud: go with the flow!

Je kunt je op vele manieren voorbereiden. Sommige mensen kiezen om te verschijnen met niets minder dan een camper, tot de rand gevuld met alle mogelijke toeters en bellen. Hoewel er zeker voordelen kleven aan deze benadering, is het veel werk en kost net zoveel geld. Het andere uiterste is niet- of slecht voorbereid zijn, overtuigd dat "het universum wel zal leveren." In een ideale situatie ligt de juiste weg in het midden, niet gebukt onder je bezittingen, maar ook niet verlegen zitten om een tandenborstel.

Daarom hebben we een lijst samengesteld met essentiële benodigdheden. Je kunt altijd meer meenemen, maar je zult het wellicht missen als je minder meeneemt. Er is niets vervelender dan een festival bezoeken, flink feesten en je dan realiseren dat je een basisvoorraad vergeten bent mee te nemen. Dit kan echt een domper zijn.

De basis voor elk festival:

1. Kampeeruitrusting

Kampeeruitrusting

Festivalgangers 101, je moet echt je tent, slaapzak en luchtbed niet vergeten. Zelfs als je niet van plan was te gaan slapen, is het hebben van een comfortabele plek om uit te rusten, je spullen te bewaren en je even terug te trekken, enorm belangrijk voor het behouden van een goed humeur.

Sommige festivals bieden uitgeruste yurten en tipi's aan, van alle gemakken voorzien, voor het ultieme kampeercomfort. Dit staat bekend als "glamping" of "glamoureus kamperen". Deze grote yurten zijn vaak ingericht met volledige bedden, verlichting en ontspannende chill out gedeelten waar jij en je vrienden in kunnen ontspannen. Natuurlijk is deze luxe optie vaak gelimiteerd en daarom duur, maar als het idee van kamperen je niet trekt en je wel wil genieten van de andere aspecten van het festival, dan kan dit voor jou een optie zijn.

2. Een waterfles of waterhoudende rugzak

Een waterfles of waterhoudende rugzak

Het klinkt wellicht simpel, maar het is van het grootste belang gehydrateerd te blijven als je van plan bent het festival te doorstaan. Een simpele, aluminium waterfles is prima en, als je erg veel dorst hebt, is een waterhoudende rugzak zoals de CamelBak een perfecte keuze. Nog een voordeel van een water rugzak is dat je altijd ruimte hebt om spullen met je mee te dragen.

3. Aanstekers

De kans is groot dat je in alle pret en chaos, je aansteker kwijtraakt. Neem een paar wegwerpaanstekers mee, zodat je niet zonder komt te zitten.

Aansteker Clipper Soft Touch EditionBekijk Product

Gerelateerd verhaal

Top 5 Festival Must-Haves

4. Zonnebrandmiddel

Zonnebrandmiddel

Nog een inkopper. Je kan aannemen dat je veel tijd buiten doorbrengt en je wil vast niet verbranden. Zorg ervoor dat je genoeg zonnebrandcrème meeneemt. Verbranden kan enorm vervelend zijn wanneer je aan het feesten bent en zelfs een serieus probleem worden.

5. Babydoekjes en droge shampoo

Babydoekjes en droge shampoo

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk deze zijn als we het hebben over je comfort en hygiëne, zeker op festivals die een week duren. Douchefaciliteiten worden niet altijd aangeboden op festivals en, wanneer dit wel het geval is, kunnen ze duur of behoorlijk ranzig zijn. Babydoekjes en droge shampoo komen dan van pas als eenvoudige manier om jezelf te wassen.

6. Andere toiletartikelen

Andere toiletartikelen

Hygiëne is belangrijk en kan zeker invloed hebben op je uitstraling en moraal tijdens het festival. Dus onthoud dat je een tandenborstel en tandpasta meeneemt, maar ook je eigen toiletpapier (in de mobiele toiletten raakt het meestal op), desinfecterend middel voor je handen (er is wellicht geen stromend water of zeep in de buurt), insectenspray, deodorant, condooms/anticonceptie, eerste hulp kit, etc.

7. Oordoppen/gezichtsmasker

Deze producten kunnen je echt helpen slapen op een luidruchtige camping, voor het geval dat je even een pauze wil houden van het feesten. Voor volledige stilte om je heen, gebruik je zowel oordoppen als professionele oorbeschermers.

Blind Spot 3000Bekijk Product

8. Kleding voor diverse weersomstandigheden

Kleding voor diverse weersomstandigheden

Kleding uittrekken is nooit een probleem, maar wanneer het koud wordt of gaat regenen, zijn een paar extra laagjes handig. Je hoeft niet veel kleding mee te nemen, maar een warme trui en broek, een regenjas en misschien kaplaarzen kunnen echt fijn zijn als het weer omslaat. Daarnaast kan het misschien warm zijn overdag, maar de nachten kunnen een heel ander verhaal zijn.

9. Genoeg geld om het festival uit te zingen

Genoeg geld om het festival uit te zingen

Het is belangrijk wat geld mee te nemen voor eten, drankjes en andere noodzakelijke spullen tijdens je verblijf. Zorg dat je een veilig plekje hebt om het te bewaren (zoals een geldriem) en natuurlijk laat je het niet ergens liggen waar het gemakkelijk kan worden gestolen.

Op sommige festivals staat een pin automaat; het loont dus de moeite om dat even te controleren voor festivals die jij wilt bezoeken en ook of ze (vaak hoge) toeslagen in rekening brengen voor het gebruik. Als je kan pinnen, hoef je minder geld mee te nemen, waardoor je minder risico loopt op verlies/diefstal. Breng in ieder geval genoeg klein geld mee voor kleine aankopen.

10. Eten

Eten

Hoogstwaarschijnlijk zullen er kraampjes met eten zijn op het festival, maar het is altijd een goed idee om wat snacks mee te nemen voor als je een beetje trek hebt. Een zakje nootjes, rozijnen en gedroogd fruit is lang houdbaar.

11. Vitaminen en supplementen

Dit lijkt een keuze die niet direct voor de hand ligt, maar een simpele multivitamine en sommige supplementen kunnen echt helpen lichaam en geest te revitaliseren na een dag flink feesten, zeker als bepaalde stoffen worden gebruikt. Wist je dat Acetylcysteïne (NAC) een van de meest efficiënte supplementen is om een kater te genezen?

Vitaminen en supplementen

Bekijk Product

12. Zaklantaarn en multigereedschap

Zaklantaarn en multigereedschap

Een zaklantaarn kan van pas komen als je in het donker wandelt of iets in je tent moet zoeken. Headlights, die je rond je voorhoofd draagt, zijn het beste. Een multigereedschap kan ook handig zijn, voor het openen van een biertje, een blik bonen of kleine reparaties op de kampeerlocatie.

13. Een powerbank op zonne-energie

Hopelijk spendeer je niet teveel tijd aan de telefoon, maar zorg ervoor dat je batterij vol genoeg is, zodat je een verloren vriend kan bellen, als het nodig is.

14. Vergeet je kaartjes niet!

Vergeet Je Kaartjes Niet!

Dit gebeurt veel te vaak. In de haast om alles bij elkaar te pakken, worden de meest belangrijke papiertjes vergeten. Controleer of je je kaartjes wel echt hebt.

15. Neem niets mee wat je niet wil verliezen

Neem Niets Mee Wat Je Niet Wil Verliezen

Als je hart breekt als je iets zou verliezen, moet je het niet meenemen. Hoewel op de meeste festivals degelijke beveiliging aanwezig is, blijft diefstal een probleem. Dus wat er ook in je tent ligt, kan worden gestolen. Breng zo min mogelijk waardevolle spullen mee en houd je geld, ID en andere belangrijke zaken altijd bij je, het liefst op je lichaam.

Als je uitsluitend meebrengt wat op deze lijst staat vernoemd, zit je gebakken. Natuurlijk kan je altijd meer meenemen, jongleer apparatuur, instrumenten, mobiele gasfornuizen, comfortabele stoel, etc. Maar het meest belangrijk: Jijzelf in een opperbeste stemming!

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Festivals News
Zoeken in categorieën
of
Zoeken