Blog
Zomer Cannabissoorten
3 min

De Top 5 Cannabissoorten Om Deze Zomer Te Proberen

3 min
Seedshop Top Lists

Hier zijn de top 5 cannabissoorten om deze zomer te roken. Of je nu ontspannen wil zonnebaden of juist actief erop uit wil, deze soorten zijn perfect voor jouw situatie!

De zomer is misschien wel het beste seizoen voor stoners. Temperaturen stijgen, waardoor het veel plezieriger is om buiten onder de kalmerende en aangename zonnestralen wat kruiden de verbranden of verdampen. De bomen en bloemen zijn bedekt met prachtige groentinten, wat een prachtig landschap biedt om vanuit je stonede, rode ogen naar te staren. Bovendien is de zomer de ideale tijd om te kamperen. Met wat stoner-vrienden buiten in de bossen of de weides zijn, eten bereiden voor de munchies en avonturen beleven met een aantal zakjes wiet – dat is het recept voor geweldige herinneringen.

Toch is het misschien ook weer niet zo simpel dat je zomaar een willekeurig kruid in een joint kan stoppen om een optimale zomerse high te beleven. Het is geen geheim dat de duizenden soorten die vandaag de dag beschikbaar zijn, zeer verschillende psychoactieve effecten hebben. In principe staan sativa’s bekend om cerebrale, energetische mentale highs. Indica-varianten, daarentegen, worden vooral geassocieerd met lichamelijke effecten die ontspanning en slaperigheid opwekken.

Onder deze twee paraplutermen vallen talloze verschillende soorten, inclusief hybrides, die verschillende cannabinoïde- en terpeenprofielen bieden, wat bijdraagt aan enorme en subtiele verschillen in highs. Dit is belangrijk om te overwegen wanneer je de beste soorten uitzoekt voor de verschillende zomeractiviteiten die je gepland hebt staan.

DE BESTE MARIHUANASOROTEN VOOR DE ZOMER

We hebben een lijst samengesteld met sommige van de allerbeste cannabissoorten om deze zomer te proberen. Deze ongelooflijke varianten zijn Bubba Kush, NYC Diesel, Trainwreck, Super Silver Haze en Pineapple Express.

BUBBA KUSH VAN DINAFEM

Bubba Kush Dinafem

Laten we eens beginnen met de indica-dominante soort Bubba Kush. Met 90% indica-genetica en slechts 10% sativa-genen bevindt deze soort zich zonder twijfel aan de milde kant van het spectrum. Bubba Kush is de perfecte soort om te rollen wanneer je tijdens de zonnige zomermaanden buiten in het park of je tuin aan het relaxen bent.

Vanwege de zware lichaamsstone die deze soort opwekt, brengt het je in de stemming voor wat serieuze chilltijd, of dat nu zonnebaden, een wandeling, of een sport of buitenmeditatie is. De soort heeft een THC-gehalte van 18%, en bevat hele kleine hoeveelheden CBD. De lichaamshigh die je voelt na het roken van Bubba Kush biedt kalmte en slaperigheid. Zet de BBQ maar klaar, want deze soort boost je eetlust. Een Bubba Kush-joint is smakelijk, perfect voor bij een gekoeld drankje. Je proeft smaken van koffie, sandelhout en cederhout.

NYC DIESEL VAN ZAMBEZA SEEDS

NYC Diesel Zambeza

NYC Diesell heeft 60% sativa- en 40% indica-genetica en biedt de middenweg tussen sativa- en indica-effecten. Deze balans maakt NYC Diesel een multifunctionele soort die je in de zomerse zon kan helpen om te ontspannen, of juist om actief te worden en buitenshuis te hiken, skaten of zwemmen. Deze soort bevat 19% THC, waardoor ze zeer krachtig is en flink wat psychoactieve power in huis heeft.

NYC Diesel komt voort uit een kruising tussen Diesel, Hawaiian, Shiva en Northern Lights. Als je naar de genetische achtergrond van deze soort kijkt, is het niet zo verbazingwekkend dat ze zo krachtig is. NYC Diesel heeft maar liefst vijf High Times Cannabis Cup prijzen, drie IC420 Growers Cup-prijzen en twee HighLife Cup prijzen gewonnen.

De evenwichtige lichamelijke en mentale high die NYC Diesel opwekt, wordt geassocieerd met contrasterende effecten, inclusief een kalmerend, slaperig couch-lock-gevoel. Als je haar op het juiste moment en in de juiste setting gebruikt, biedt ze daarnaast ook een opbeurende, energieke en enerverende high. De soort staat bekend om haar complexe geuren en smaken, eigenschappen die haar een echte traktatie maken om buitenshuis bij de gril te roken. Bij het roken van NYC Diesel kan je smaken van grapefruit, limoen, diesel, fruit en kauwgom verwachten. Bij verbranding komen aroma’s van tropisch fruit vrij.

TRAINWRECK VAN HUMBOLDT SEEDS

Trainwreck Humboldt

Trainwreck is een sativa-dominante hybride die erom bekend staat dat haar high hard aankomt. Deze soort zal een normale zomerdag omtoveren tot een meditatieve ervaring met diepgaande gedachten. Trainwreck bevat een redelijk bescheiden THC-percentage van 15%, maar heeft toch een solide en indrukwekkend evenwichtige high. Het psychoactieve effect is sterk en langdurig, waardoor het geweldig is voor allerlei buitenactiviteiten, zoals fietstochten en tijd doorbrengen in de natuur.

De lichamelijke en mentale high die Trainwreck joints opwekken, hebben kalmerende en slaapwekkende eigenschappen die aangevuld worden met opgewekte en meditatieve toestanden. Deze soort heeft zeer grondende smaken, zoals vleugjes aardse, muskusachtige zoetheid. De geuren die bij verbranding vrijkomen zijn met kruidige, zoete noten al even aangenaam.

SUPER SILVER HAZE VAN ZAMNESIA SEEDS

Super Silver Haze Zamnesia

Super Silver Haze is een naam waar de grote meerderheid van cannabisrokers wel bekend mee is. Dat komt door haar legendarische status: ze heeft in totaal wel 25 prijzen gewonnen om haar zeer gewaarde cannabinoïde-, smaak- en aromaprofielen. Deze soort komt voort uit een kruising tussen de soorten Haze, Skunk en Northern Light.

Het THC-gehalte is hoog, versterkt door een lichte aanwezigheid van CBD die geproduceerd wordt in de trichomen van de plant. Dankzij haar energetische effecten zorgt deze sativa-dominante hybride voor een geweldige zomerse smoke. Haar cerebrale, psychoactieve high is perfect voor een extra element van verwondering en ontzag bij je buitenactiviteiten en -hobbies. Je komt bij het skaten, fietsen en hiken meteen in de flow terecht. Ze zal ook je creatieve proces ondersteunen als het aankomt op buitenfotografie en het maken van films.

De sativa-elementen van de high bieden opbeurende, stimulerende en filosofische sensaties. De indica-aspecten kunnen op een ontspannen middag gevoelens van honger en zelfs kalmte opwekken. De smaken van deze soort zijn complex, met zoete, zure, bittere, aardse en hasj-achtige smaken. De aroma’s zijn al even adembenemend – ze ruikt naar citroen, aardbei, bramen, specerijen, bloemen en suiker.

PINEAPPLE EXPRESS VAN BARNEY’S FARM

Pineapple Express Barney's Farm

Pineapple Express is een andere geweldige smoke voor de zomermaanden. Het bevat een bescheiden THC-percentage tussen 12 en 15%, wat haar ideaal maakt voor die momenten waarop je een kleine lift kan gebruiken die niet al te overweldigend is. Deze soort is het resultaat van een kruising van de soorten Cannabis ruderalis, Skunk en Cheese. De indica-dominante eigenschappen van deze plant zorgen voor een aangename, ontspannende en stress-verlichtende smoke.

Een strandfeest aan het plannen? Pineapple Express is de oplossing. Ze wordt natuurlijk gerenommeerd om haar assertieve ananassmaak en vleugjes van andere soorten tropisch fruit, en een opvallende zoete smaak. Ze is een van de feestelijkste en meest legendarische soorten die er zijn, dus hoog tijd voor wat Pineapple Express!

 

         
  Luke Sumpter  

Geschreven door: Luke Sumpter
Luke Sumpter is een journalist, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en gespecialiseerd in gezondheid, alternatieve geneeskunde, kruiden en psychedelisch genezen. Over deze en andere onderwerpen schreef hij onder andere voor mediakanalen als Reset.me, Medical Daily en The Mind Unleashed.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken