Blog
Artsen Willen Bewijs Van De Anti-tumoreffecten Van Wiet
1 min

Artsen Willen Bewijs Van De Anti-tumoreffecten Van Wiet

1 min
News Research

De wetenschappelijke gemeenschap publiceert steeds meer geloofwaardige artikelen over nog een medische toepassingsmogelijkheid van marihuana. Sommige studies verlenen steun aan de theorie dat [...]

Medici vragen om meer bewijs voor de mogelijke anti-kanker eigenschappen van cannabisolie

De wetenschappelijke gemeenschap publiceert steeds meer geloofwaardige artikelen over nog een medische toepassingsmogelijkheid van marihuana. Sommige studies verlenen steun aan de theorie dat cannabinoïden bij dieren op celniveau anti-tumor effecten hebben.

De behandeling bestaat uit cannabisolie, of cannabisextract, die een concentratie van meer dan 50% THC en/of CBD bevat. Dit extract wordt gebruikt bij de behandeling van verschillende soorten gezondheidsproblemen. Deze lopen uiteen van huidproblemen tot kankergezwellen.

Cannabisgebruikers maken vaak melding van succesverhalen. Medici willen echter wel weten of deze verhalen wetenschappelijk valide zijn. Deze verslagen worden steeds geloofwaardiger nu ze vaker samengaan met wetenschappelijk artikelen waarin een verband wordt aangetoond tussen het gebruik van cannabinoïden en de behandeling van sommige tumoren. In deze studies worden anti-tumor behandelingen onder de loep genomen waarin de effecten van cannabinoïden op cellulair niveau bij dieren wordt onderzocht.

De behandeling van kanker met behulp van cannabinoïden kwam meer dan eens ter sprake tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Internationale Cannabinoïden Onderzoeksvereniging.

De Universiteit van Californië in San Francisco presenteerde ook een cursus voor medici. Een medicus die tijdens deze cursus een lezing gaf, Dr. Jeffrey Hergenrather, bracht een lokaal geval uit San Franciso ter sprake. Bij een baby werd een afname van de omvang van een tumor vastgesteld van 90% na een jaar lang voor het slapen gaan cannabisolie toegediend te hebben gekregen op een speen.

Deze medische cursus van een halve dag kreeg de code MMJ13001A op de website van de Universiteit van Californië in San Francisco. Onderdeel van deze cursus waren drie presentaties door drie afzonderlijke wetenschappers die geloofden dat hun persoonlijke onderzoeken naar de gunstige invloed van cannabisolie op de gezondheid door andere medici en wetenschappers genegeerd werden. De drie wetenschappers waren: Stephen Sidney, MD, directeur bij research for Kaiser-Permanente in Noord-Californië, UCLA longarts Donald Tashkin, MD, en Donald Arbams, MD, hoofd Hematologie-Oncologie bij het Algemeen Ziekenhuis in San Francisco.

Deze cursus aan de Universiteit van Californië in San Francisco stelde zestig medici aan ten behoeve van zogenaamde ‘continu medisch onderwijs’. De cursus werd georganiseerd door het Canadees Consortium voor het Onderzoek naar Cannabinoïden. Abrams en de Vereniging van Cannabis Clinici verlenen ook hun steun. De populaire cursus werd de volgende dag tevens in Santa Monica, Californië, gegeven.


Read more about
News Research
Zoeken in categorieën
of
Zoeken