Blog
Empire Glassworks: Meesters In Functionele Glaskunst
3 min

Empire Glassworks: Meesters In Functionele Glaskunst

3 min

Sinds de oprichting in 2013 maakt Empire Glassworks furore in de wereld van cannabis-gerelateerd glaswerk. Het team heeft ruim 40 jaar gecombineerde ervaring in het maken van unieke, hoogwaardige en functionele apparaten met verschillende thema's. Heb je het vakwerk van Empire Glassworks nog niet bewonderd? Laat je dan verrassen!

Bij cannabis glaswerk willen unieke, opvallende designs nog wel eens ten koste van de functionaliteit gaan. Maar het glaswerk van Empire Glassworks bewijst dat stijl en functie perfect samengaan. Ben je op zoek naar een bijzonder rookapparaat van glas voor een eersteklas rookervaring? Laat ons je meenemen naar de wereld van Empire Glassworks.

Maak kennis met Empire Glassworks

Maak kennis met Empire Glassworks

Empire Glassworks, gevestigd in Los Angeles, beschrijft zijn producten als 'aansprekend, nostalgisch en meeslepend'. Het bedrijf werd in 2013 opgericht en heeft een team van ervaren glasexperts, met samen meer dan 40 jaar ervaring, die verfijnde glastechnieken gebruiken om met de hand pijpjes, bongs en bubblers te maken. Daarnaast heeft het bedrijf een breed assortiment aan glazen accessoires, zoals bowls, bangers en dabbers. In plaats van alledaagse producten creëert Empire Glassworks unieke, opvallende en uiterst functionele designs in verschillende thema's. Zo krijgen je rooksessies een extra dimensie!

De artikelen van Empire Glassworks

De artikelen van Empire Glassworks

Wat kun je verwachten als je een product van Empire Glassworks koopt? Zoals vermeld, zijn er allerlei thema's om te ontdekken. Laten we daarom eens kijken naar een aantal designs waarmee Empire Glassworks met kop en schouders boven de rest uitsteekt.

Om op te eten

Om op te eten

Helaas zijn de producten van Empire Glassworks niet eetbaar, hoewel ze dat vaak wel lijken. Het team heeft glaswerk ontworpen dat precies op je favoriete eten en drinken lijkt. Als je een zoetekauw bent, is de Donut Bite Me Glazen Pijp waarschijnlijk wel iets voor jou. Deze ronde pijp is met de hand gemaakt van borosilicaatglas, heeft een diameter van 7,62cm en is de ideaal als je heerlijk wilt genieten van wat fijngemalen wiet.

Heb je liever iets hartigs? De Shrimp Nigiri Glazen Pijp is geïnspireerd op verrukkelijke sushi, zodat deze glazen pijp rechtstreeks uit een Japans restaurant lijkt te komen. Hij heeft een ruime bowl, waar je flink wat wiet in kwijt kunt. Dankzij de bescheiden lengte van 11,5cm kun je dit wietpijpje makkelijk meenemen, maar natuurlijk ook thuis gebruiken.

Ben je niet op zoek naar een nieuw rookapparaat, maar wil je gewoon je huidige bong opleuken? Wat denk je dan van de Bierpul Bowl? Deze glazen accessoire ziet eruit als een grote, ijskoude pul bier. De veelzijdige bowl heeft een 14mm mannelijke aansluiting, zodat je hem makkelijk op allerlei bongs kunt bevestigen, en is groot genoeg voor een stevige rooksessie met je vrienden.

Rook eens door een paddo!

Rook eens door een paddo!

Empire Glassworks liet zich ook inspireren door onze favoriete schimmels! Het team heeft een aantal glazen kunstwerkjes ontworpen waar zelfs Mario trots op zou zijn. Zeg nou eerlijk, er gaat toch niets boven de Mushrooms Pijp? Het design is ontzettend gedetailleerd: verschillende paddenstoelen met een rode hoed die uit een boomstam groeien, versierd met mos en lieveheersbeestjes. Deze bijzondere wietpijp is sierlijk en perfect voor de cannabisfans die echt een statement wil maken. Deze pijp, gemaakt van borosilicaatglas, heeft een hoogte van 10,7cm en trekt daarmee zeker de aandacht tussen de rest van je rookaccessoires.

En dan is er nog de handgemaakte, limited edition Red Mushroom Bowl, die zo uit een bekend Nintendospel lijkt te zijn ontsnapt. De bowl is gemaakt van borosilicaatglas en staat gegarandeerd prachtig op je favoriete bong. De details zijn verbazingwekkend en de bowl geeft zelfs licht in het donker om je sessies een magisch tintje te geven. Dankzij de mannelijke verbinding van 14,5mm past deze bowl op bijna elke bong.

Gerelateerd artikel

Borosilicaatglas: Een Uitstekende Keuze Voor Glazen Bongs

Voor ieder wat wils

Voor ieder wat wils

Bij Empire Glassworks zijn de artikelen niet alleen geïnspireerd op paddo's en eten, maar vind je een breed scala aan ander indrukwekkend glaswerk. Heb je wel eens gedroomd dat het water in je bong in een prachtig onderwaterlandschap veranderde? Met de Under The Sea Bong wordt dit werkelijkheid! Deze unieke en elegante bong is gemaakt van stevig borosilicaatglas en pronkt met levendig koraal, kleurrijke vissen en een octopus die de basis voor je vasthoudt. En dit alles in een bong van 18cm hoog, waar je urenlang naar kunt staren.

Als het onderwaterleven je geen innerlijke rust oplevert, kan de Zen Bonsai Mini Tube je waarschijnlijk wel helpen. Deze mini bong is gewoon gemaakt voor heerlijke trekken. In de unieke stijl van Empire Glassworks heeft de bong een ingewikkelde percolator in de vorm van een waterval, compleet met een bonsaiboompje. Maar dat is nog niet alles, want het apparaat reageert ook op uv-licht en geeft licht in het donker. Dit zal het roken nog serener maken.

Ben je vaak onderweg en zoek je een geschikt rookapparaat? Dan moet je de Spoon Pipe hebben. Met keuze uit verschillende kleuren en designs vind je er altijd een die bij je past. Natuurlijk is dit portable wietpijpje niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook heel gebruiksvriendelijk! Net als alle andere artikelen van Empire Glassworks is ook deze spoon pipe gemaakt van hittebestendig borosilicaatglas.

Tot slot komen we aan bij de Bomber Spoon Pipe. Dit is weer zo'n wietpijpje dat speciaal bedoeld is voor nostalgische Nintendo stoners. De ruime bowl heeft de vorm van een cartoonachtig bommetje. Daarmee blaast deze pijp je helemaal van je sokken, maar dan op de best mogelijke manier! Met een lengte van iets meer dan 10cm past de Bomber Spoon Pipe gemakkelijk in je zak of tas. Op die manier heb je je explosieve metgezel altijd bij de hand, waar je je ook bevindt.

Ervaar Empire Glassworks zelf

Ervaar Empire Glassworks zelf

Als je tot hier gelezen hebt, is het je vast wel duidelijk geworden dat Empire Glassworks een eigen koers vaart. Met een rijke fantasie en ongelooflijk veel talent maakt het team unieke, opvallende en verbluffende glazen rookapparaten die de wereld van bongs, pijpjes en rookaccessoires op zijn kop zetten.

Je weet nu waar Empire Glassworks voor staat, maar hoe kun je ervaren wat het bedrijf te bieden heeft? Gelukkig is dat heel eenvoudig! Ga naar de Zamnesia shop en kies uit het beste glaswerk dat vandaag de dag op de markt is. Maar let op: sommige artikelen zijn exclusief in een limited edition beschikbaar. Wees dus snel om teleurstelling te voorkomen!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken