Hoe Kies Je De Juiste Cannabis Weegschaal?


Laatst bewerkt :
Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabis

Hoe Kies Je De Juiste Cannabis Weegschaal?


Zou je graag je gebruik willen bijhouden, of de opbrengst van een paar planten? Dan heb je wat weegschalen nodig.

Weegschalen zijn niet alleen voor dealers; ze kunnen ook extreem handig zijn voor de hobbykweker. Met een fatsoenlijke set weegschalen, kan je je voorraad wegen en ontdekken hoe groot je oogsten zijn. Hoewel dit voor een hobbykweker misschien niet direct noodzakelijk is, kan deze informatie wel helpen je gebruik bij te houden, maar het geeft je ook een idee over de effectiviteit van je kweektechnieken. Maar welke weegschalen moet je hebben? Nou, er zijn een paar opties, dus laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van beiden.

ALGEMENE AANDACHTSPUNTEN

Allereerst wil je accuraat te werk gaan als het gaat om het wegen van cannabis. Voor de hobbykweker zijn de marihuana voorraden een eindige en dierbare bron, dus het bezitten van accurate weegschalen is essentieel, zodat je exact kan afwegen en geen algemene schatting krijgt. Om deze reden worden vaak digitale weegschalen gebruikt. Het is echter zo dat niet elke willekeurige digitale schaal geschikt is. Als je accuraat wil wegen, moet je er eentje hebben die minimaal 1/10de van een gram weegt (0,1g), maar eenheden van 1/100ste (0,01) zijn ideaal. Op deze manier kan je verzekeren dat je mettertijd niet meer gebruikt dan verwacht, wat wel kan gebeuren als de wegingen slechts tot 0,5 gram nauwkeurig zijn.

Ten tweede is het belangrijk te weten dat je weegschalen gemaakt zijn met hoogwaardige, betrouwbare onderdelen. Weegschalen zijn zeer fijn afgestelde, technische apparaatjes en daarom hebben ze hoogwaardige en gevoelige componenten nodig als ze een tijdje moeten worden gebruikt en accurate resultaten moeten leveren. Een setje weegschalen van €5,- is daarom misschien wat minder geschikt; als het gaat om weegschalen, krijg je waar je voor betaalt.

Tot slot is er nog het punt van ijking. Veel weegschalen van slechte kwaliteit worden niet geijkt geleverd. In deze situatie moet je dat zelf doen, maar als je het fout hebt, ook al gaat het slechts om een tiende van een gram, zal je weegschaal altijd onjuiste resultaten laten zien. Het is daarom gemakkelijker om weegschalen te kopen die in de fabriek zijn geijkt. Indien dit niet het geval is, kies dan een setje gewichten om te kunnen kalibreren, zoals deze.

ZAKWEEGSCHALEN

Fuzion FA (100 x 0.01g)

Dit is zonder twijfel de meest voorkomende set weegschalen die je zal zien in de verzameling apparatuur van een hobbykweker. Dit zijn vaak kleine setjes digitale weegschalen, voorzien van batterijen. Ze zijn nauwkeurig, draagbaar en ontzettend handig. Vaak bevatten ze een extra blad zodat ze redelijk veel toppen kunnen dragen en het maximale gewicht varieert tussen 50-500 gram. Voor iemand die slechts een paar plantjes kweekt voor persoonlijk gebruik, zijn ze ideaal.

Voordelen:

- Klein en compact voor eenvoudige opslag en transport

- Nauwkeurig, simpel aflezen

- Eenvoudig verkrijgbaar

- Goedkoop, zelfs die van hoge kwaliteit

Nadelen:

- Door batterijen aandreven

- Klein oppervlak, zelfs met extra blad

STEALTH WEEGSCHALEN

Fuzion Lite Weight (100 x 0.01g)

Dit zijn in feite ook zakweegschalen, maar vermomd in een niet opvallende verpakking, zoals een CD-hoes of boek.

Voordelen:

- Enorm discreet

- Klein en draagbaar

- Meestal net zo goed als een standaard, draagbare weegschaal

Nadelen:

- Door batterijen aangedreven

- Soms worden kwaliteit en nauwkeurigheid opgeofferd voor het slimme, stiekeme ontwerp

PLATFORM WEEGSCHALEN

MyWeigh 3001p (3000 x 1g)

Dit zijn de grote broers van de draagbare zakweegschalen. Ze bieden diverse voordelen, maar ook nadelen. Ze lijken het meest geschikt te zijn voor het wegen van grotere hoeveelheden.

Voordelen:

- Groot oppervlak om te wegen

- Krijgt meestal stroom via het lichtnet

- Gewoonlijk enorm nauwkeurig tot in de hogere decimalen

- Kan grotere hoeveelheden wegen

- Formaat kan nog steeds compact zijn

Nadelen:

- Niet erg discreet

- Overkill voor de behoeften van de meeste hobbykwekers

- Duurder

POEDER WEEGSCHALEN

ProScale Spoon (300 x 0.1g)

Poeder weegschalen zijn uitstekende apparaatjes, maar uitsluitend voor diegenen die graag hun eigen concentraten maken. Vaker wel dan niet wordt er in milligrammen gewogen, waardoor ze enorm nauwkeurig zijn, maar ze zijn vaak te klein voor het wegen van gewone toppen. Geweldig voor het wegen van je hasj en kief, maar daar blijft het dan ook bij.

Voordelen:

- Enorm nauwkeurig

- Het weegoppervlak is een kom, zodat je concentraat veilig kan worden gewogen

Nadelen:

- Duur

- Niet praktisch voor het afwegen van standaard wiet

- Door batterijen aangedreven

Zoals je hebt kunnen lezen, geldt over het algemeen dat je het beste een draagbare zakweegschaal kan kiezen, maar andere weegschalen bieden hun eigen set met voordelen. Dit houdt in dat er een weegschaal is voor elke situatie.