Blog
Higher Standards
3 min

Higher Standards — Een Nieuwe Gouden Standaard In Wietproducten

3 min

Sinds de oprichting in 2016 heeft Higher Standards echt naam gemaakt in de wereld van de wietproducten. In hun assortiment vind je hoogwaardige accessoires en waterpijpen, waarmee het merk wereldwijd bekend is geworden onder wietgebruikers. Maar hoe hebben ze dat geflikt? Dat gaan we bekijken en ook laten we je kennismaken met hun beste producten!

'Higher Standards' is niet alleen een slimme naam, maar ook een bedrijf dat jou als wietgebruiker uitstekende accessoires, tools en reinigingsproducten biedt. De producten van Higher Standards zijn daarbij geschikt voor elk type gebruiker. Toegankelijkheid, stijl en bovenal functionaliteit voor iedereen, van de casual roker tot de echte cannabiskenner, staan daarbij hoog in het vaandel. Maar wat is hun verhaal precies en waardoor is Higher Standards zo’n toonaangevend bedrijf geworden?

We verdiepen ons hieronder in de geschiedenis van het bedrijf en laten een aantal van hun producten zien, zodat je een goed beeld krijgt van wat ze allemaal te bieden hebben!

Higher Standards: eenvoudig begonnen, enorm gegroeid

Higher Standards: eenvoudig begonnen, enorm gegroeid

Higher Standards werd in 2016 opgericht door Adam Schoenfeld en Sasha Kadey. Kadey begon het bedrijf toen hij merkte dat veel wietgebruikers onvoldoende aandacht aan hun wiet besteedden. Hij legt uit: “Mensen geven enorm veel geld uit aan kwalitatief goede wiet, maar vervolgens consumeren ze het op een inferieure manier”.

Mensen geven enorm veel geld uit aan kwalitatief goede wiet, maar vervolgens consumeren ze het op een inferieure manier.

Kadey zag dan ook een gat in de markt en richtte zich in eerste instantie op luxe reinigings- en onderhoudsproducten voor bongs en bijbehorende accessoires. Items als Salt Rox, Dot Wipes en Pipe Dreamz vonden al snel hun weg naar de consument en steeds meer wietliefhebbers werden enthousiast.

Vanaf dat moment koos Higher Standards voor een breder assortiment, met nog betere spullen. Ze openden zelfs een winkel in New York City. Met esthetisch supermooie producten, komen fans van hoogwaardige wietaccessoires hier echt aan hun trekken.

In het assortiment vind je diverse onderhouds- en reinigingsproducten, maar ook zelf ontworpen waterpijpen. Aangezien er in New York destijds beperkingen golden wat betreft wietgebruik, opende Higher Standards de winkel met het oog op therapeutische wietgebruikers. Daarmee werden ze niet door juridische beperkingen gehinderd. Maar Higher Standards heeft altijd zeer duidelijk gemaakt dat het bieden van een eersteklas wietervaring hun topprioriteit is, aan wie dan ook.

Gerelateerd artikel

Hoe Maak Je Je Bong Schoon?

Met zijn goede reputatie heeft Higher Standards ook samengewerkt met andere cannabisbedrijven, zoals Storz & Bickel en Banana Bros. Daardoor konden ze hun producten in nog meer winkels aanbieden en nog meer wietliefhebbers bereiken. Dit heeft hen dan ook geen windeieren gelegd en eraan bijgedragen dat ze een superbekend merk zijn geworden.

Nu zijn we bijna vijf jaar verder en is Higher Standards een superbekende naam. Regelmatig lanceren ze nieuwe, innovatieve producten, waarmee ze aantonen goed op de hoogte te zijn van de steeds veranderende eisen van wietgebruikers. En niets wijst erop dat Higher Standards rustig zal gaan genieten van zijn succes; met elk product dat ze lanceren, leggen ze de lat namelijk nog hoger, voor een nog betere wietervaring.

Higher Standards: hoogwaardige producten voor wietkenners

Higher Standards: hoogwaardige producten voor wietkenners

Maar aan wat voor producten moet je dan denken? Elk accessoire van Higher Standards is een product van onschatbare waarde. En kwaliteit wordt nooit opgeofferd om snel geld te verdienen. Met dat in gedachten bespreken we hieronder een paar opvallende items van Higher Standards die je absoluut eens moet proberen!

Heavy Duty Riggler: supertrekken van een hoogwaardige pijp

De Heavy Duty Riggler is een van de eerste bongs van Higher Standards. Het is een complete waterpijp die geschikt is voor zowel kruiden als concentraten. Het design is simpel, maar innovatief en stijlvol, en je krijgt hiermee perfecte milde trekken op het gewenste moment. Gemaakt in Amerika en geproduceerd van 7mm medisch borosilicaatglas, is dit een stevige en sterke waterpijp, die elke klus kan klaren.

Dankzij de verwisselbare 14mm bowl en banger kun je deze pijp heel makkelijk vullen en nog makkelijker roken. Beide bieden genoeg ruimte, waarmee het geen wonder is dat dit zo'n populaire waterpijp is. Eén trek van deze pijp en je weet dat je de goede beslissing hebt genomen. Dankzij de diffuse downstem zijn de trekken bovendien koeler en milder dan je voor mogelijk hield. En dat allemaal dankzij het team van Higher Standards.

Salt Rox en Salt Chute: telkens opnieuw sprankelende bongs

Wil je je waterpijp zonder veel gedoe glanzend schoonhouden? Gebruik dan Salt Rox van Higher Standards. In eerste instantie denk je misschien: het is gewoon zout, en dat is inderdaad een voor de hand liggend schoonmaakmiddel. Maar door de manier waarop je het gebruikt, is dit product superpopulair onder waterpijp-gebruikers. De fijn gemalen steenzoutkristallen zijn licht schurend en verwijderen zelfs het meest hardnekkige vuil. Doe wat isopropylalcohol bij het zoutmengsel en schud even, en je pijp ziet er weer als nieuw uit!

Maar hoe krijg je de Salt Rox in je waterpijp? Met de Salt Chute natuurlijk! Houd dit handige accessoire simpelweg boven de opening van je pijp, bong of zelfs je vape en giet het schoonmaakproduct erin. Geen troep, geen gedoe, gewoon simpel schoonmaken; zoals het hoort.

Pipe Dreamz en Dot Wipes — tegen hardnekkige vlekken op je waterpijp

Het is belangrijk om een waterpijp in goede conditie te houden. Soms kan het echter net wat te lang duren voordat je eraan toekomt om je bong te reinigen. De eerst zo subtiele vlekken worden dan steeds hardnekkiger en zijn steeds moeilijker te verwijderen. Als je hiermee te maken hebt, is dit het moment om op zoek te gaan naar 'groter geschut'. Maak kennis met de Cue Dot Wipes en Pipe Dreamz. Met deze handige schoonmaakproducten maak je zo korte metten met elke vlek op je kostbare waterpijp.

Dot Wipes zijn duurzame alcoholdoekjes die geschikt zijn voor glazen, metalen en siliconen pijpen. Wrijf simpelweg met deze doekjes over het oppervlak van je pijp en je zult verbaasd zijn over hoeveel vuil ze verwijderen. Zo maak je je waterpijp in een oogwenk moeiteloos schoon.

Voor de plekken die wat moeilijker te bereiken zijn, is er Pipe Dreamz. Dit is een pakketje met 60 pijpragers met fijne haartjes, waarmee je eenvoudig spleten en andere lastig te bereiken delen kunt reinigen. Voeg een beetje isopropylalcohol toe en je hebt in een mum van tijd weer een schone bong!

Accessoires van Higher Standards: nu verkrijgbaar!

Accessoires van Higher Standards: nu verkrijgbaar!

Higher Standards heeft een zeer omvangrijk assortiment, dus we kunnen hier niet alle producten noemen. En er moet natuurlijk ook een verrassingselement overblijven! Je kunt de accessoires, tools en waterpijpen van Higher Standards nu bij Zamnesia kopen. Sommige bedrijven vinden het een hele opgave om stijl, functionaliteit en eersteklas kwaliteit te combineren, maar Higher Standards bewijst keer op keer dat dit wel degelijk mogelijk is!

Bekijk snel wat ze allemaal te bieden hebben, en probeer eens een of twee items, en til je rookervaring naar een hoger niveau.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken