Hoe Cannabis kanker doodt

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogMedicinale cannabis

Hoe Cannabis kanker doodt


Nu de anti-tumor kwaliteiten van cannabis steeds bekender worden, vertrouwen meer en meer mensen op uitsluitend cannabis als geneesmiddel. Maar hoe maakt cannabis nu precies korte metten met kanker?

Het uitkomen van de documentaire "Run from the cure" was een openbaring. Hoewel studies, waarin de anti-kanker effecten van cannabis uit de doeken werden gedaan, al terug dateren tot de jaren '70, was deze kennis niet echt bekend. De laatste paar jaar is dit drastisch veranderd, nu nieuwe onderzoeken de bevindingen bevestigen en een meer gedetailleerd begrip over het proces bieden.

Er zijn meer dan 30 onderzoeken waarin aangetoond wordt dat cannabis tumoren kan laten krimpen; het eerste onderzoek dateert uit 1974. Intussen zijn er ontelbare onderzoeksprojecten gedaan die de nadruk leggen op een bepaald type carcinoom. Van hersenkanker, tot longkanker en borstkanker, de resultaten zijn hetzelfde: cannabis doodt kanker.

Alle onderzoeken zijn echter uitgevoerd op muizen of in een in-vitro omgeving. In een van de meer recentere onderzoeken, waren Dr. Prakash Nagarkatti van de universiteit van South Carolina en zijn onderzoekers in staat kanker volledig uit te roeien in reageerbuisjes, dus er werd een vervolgonderzoek op muizen uitgevoerd. Ze stonden versteld van wat zij ontdekten: 25 tot 30 procent van de muizen werd compleet genezen; hun tumor was 100% weg. De rest van de muizen lieten een aanzienlijke afname zien in de grootte van hun tumor.

Onderzoeken op mensen beginnen nu pas langzaam te verschijnen. De legale status van cannabis maakt onderzoeken op mensen aanzienlijk meer ingewikkeld, maar de hoge kosten, die samenhangen met onderzoek op mensen, werken ook niet mee. Er is echter een snel groeiende gemeenschap rond de cannabis pionier Rick Simpson die het geneesmiddel tegen kanker onderzoekt met net zulke verbazingwekkende resultaten. Getuigenissen van mensen die succesvol hun kanker hebben genezen kunnen op het internet gemakkelijk worden gevonden.

Hoe cannabis kanker doodt

Er is een overweldigende hoeveelheid laboratiumbewijs die aantoont dat cannabis kankercellen kan doden op diverse manieren. Deze zijn:

Antiproliferatieve effecten

Een van de centrale eigenschappen van een kankercel is dat hij zich steeds opnieuw blijft produceren, dat is hoe kanker zo snel groeit en verspreidt. De antiproliferatieve eigenschappen van cannabis remt dit proces van eindeloze vermenigvuldiging, waardoor voorkomen wordt dat de kankercellen oneindig kunnen reproduceren en de tumor dus wordt gestopt.

Anti-angiogene effecten

De anti-angionene effecten van cannabis voorkomen de groei van kanker op een andere manier. Cannabinoïden, zoals THC en CBD, voorkomen de formatie van nieuwe bloedvaten naar de tumor. De tumor heeft deze bloedvaten nodig om te groeien, dus door dit te stoppen, wordt ook de groei van de tumor gestopt.

Anti-metastatische effecten

De anti-metastatische effecten voorkomen dat kanker zich naar andere organen in het lichaam verspreidt. Dit is enorm belangrijk omdat zo de tumor vastgehouden wordt op slechts een plek in het lichaam.

Apoptotische effecten

Het apoptopische effect is waarschijnlijk een van de meest verbazingwekkende capaciteiten van cannabinoïden. Apoptose is het vermogen van de cannabinoïden om de dood van abnormale cellen te versnellen. Niet alleen doodt het abnormale cellen, maar het laat ook de gezonde cellen helemaal intact, zonder schade, dit in tegenstelling tot chemotherapie.

Het endocannabinoïden systeem

"Endo" is Grieks en betekent letterlijk "van binnenuit". Verbazingwekkend genoeg, produceert ons lichaam stoffen die enorm overeenkomen met diegenen die gevonden worden in cannabis; de endocannabinoïden. Ons endocannabinoïden systeem is betrokken bij een aantal belangrijke fysiologische processen, zoals homeostase, slaapregulatie en immuunfuncties. Het endocannabinoïdensysteem bestaat uit verschillende receptoren die samenwerken met zowel cannabinoïden van de plant en onze zelf-geproduceerde endocannabinoïden. De twee belangrijkste receptoren zijn de CB1 en CB2 receptoren. De CB1 vinden we in de hersenen en het zenuwstelsel, terwijl de CB2 receptoren verschijnen in het immuunsysteem. Cannabinoïden zoals THC en CBD hebben direct invloed op ons eigen endocannabinoïdensysteem, blijkbaar in ons voordeel. De precieze mechanismen over hoe deze interactie eruitziet en werkt wordt echter nog steeds niet helemaal begrepen.

Het roken van marihuana vs. olie of eetbare producten

Bewijs suggereert dat het roken van cannabis niet veel helpt bij de behandeling van kanker. Een reden hiervoor is dat de effectieve dosis met roken niet kan worden behaald. Het proces van het verbranden van cannabis resulteert in de directe vernietiging van een groot percentage cannabinoïden, waardoor de impact aanzienlijk wordt verlaagd. Zelfs bij het gebruiken van een meer zachtaardig proces, zoals vaporiseren, is de hoeveelheid die het systeem bereikt te klein om effectief te zijn. Rick Simpson heeft het al ontdekt; de meest effectieve methode is een volledig spectrum olie, die geproduceerd wordt door een extractie op basis van oplosmiddelen. Grote hoeveelheden van deze krachtige olie worden ingenomen over een periode van tenminste 3 maanden.

De laatste paar jaar is er veel vooruitgang geboekt om cannabis beschikbaar te maken als medicijn. Er moet echter nog veel meer worden gedaan. Deze vorm van behandeling is nog steeds buiten bereik voor de meesten en degenen, die wel deze weg bewandelen, bevinden zich in een grijs gebied, of worden ronduit strafbaar gesteld. Het is allang tijd geweest om de oorlog tegen drugs te stoppen en de weg vrij te maken voor een eerlijke en wetenschappelijk onderbouwde aanpak inzake drugs en medicatie.