Hoe maak je glutenvrije, kosmische mueslirepen met cannabis

Gepubliceerd op:
Categorie: BlogCannabisRecepten

Hoe maak je glutenvrije, kosmische mueslirepen met cannabis

Ons nieuwe recept biedt ruimte voor wat experimenten in de keuken. Je zal je lichamelijk en geestelijk verkwikt voelen, waardoor alles net een beetje beter voelt.

We zitten echt te springen om dit met jou te delen, want het is een van onze favoriete cannabis recepten tot nu toe. De mueslireep met cannabis. Het is zo simpel als het klinkt, maar biedt enorm veel flexibiliteit en smaak.

Voor de meer gezondheidsbewuste stoners onder ons, zijn deze repen een geweldige manier om je favoriete cannabis in te nemen terwijl je toch alle proteïnen, vezels en energie krijgt om de dag door te komen. De vulling mag je helemaal zelf bepalen, dus gebruik je fantasie. Onze favorieten zijn rozijnen, walnoten en stukjes chocolade. Deze repen zijn kleverig, zacht en vullend. Als je ze iets knapperiger wil, kan je de helft van de mix gebruiken in dezelfde vorm.

We hebben ook een methode toegevoegd voor het maken van cannabis-kokosolie, maar je kan deze repen ook zonder cannabis maken, waardoor ze geschikt zijn voor de hele familie door gewone kokosolie te gebruiken of bijvoorbeeld boter.

JE HEBT NODIG

Twee grote mengkommen

Pollepel

Bakvorm van 15 x 20cm

Vetvrij papier

Oven

Slowcooker of steelpan/au bain marie pan

NATTE INGREDIËNTEN

100g cannabis-kokosolie (zie hieronder voor ons snelle recept of vind ons gedetailleerde recept hier)

125g pindakaas (gebruik biologische pindakaas van hoge kwaliteit die scheidt in het potje)

55 gram margarine op basis van zonnebloemolie

240ml amandelmelk

Een scheutje vanille essence

Een beetje lokale honing (laat dit weg als je een veganistische versie wil)

DROGE INGREDIËNTEN

225g gewalste haver

80 gram biologische bruine rijstebloem

100g bruine basterdsuiker

50g witte rietsuiker

1/2 theelepel gemalen roze Himalaya zout

1/4 theelepel gemalen kaneel (optioneel)

30g cacao poeder (optioneel)

250g aanvullende vulling naar keuze

De gebruikte verhoudingen mag je helemaal zelf bepalen. Wees creatief! Probeer rozijnen, geglazuurde kersen, gedroogde cranberries, plakjes banaan, gekristalliseerde gember, gehakte noten, gemalen kokos of, voor een zoet (en minder gezond) alternatief, probeer je chocoladestukjes, stukjes toffee of gelatine-vrije mini marshmallows.

INGREDIËNTEN VOOR CANNABIS KOKOSOLIE

800ml rauwe, biologische kokosolie

240ml lecithine korrels of vloeibare lecithine

(Je kan elke soort lecithine gebruiken, maar zonnebloem is het beste. Dit is wat je lichaam gebruikt om hersenmassa te maken. Het helpt de olie gelijkmatig op te stijven en wordt dikker tijdens het koken, waardoor THC beter wordt geabsorbeerd. Dit ingrediënt verbetert absoluut je product).

Droge cannabis. Wij gebruiken graag 50 gram top- en knipresten. Wij vinden ook dat indica soorten betere edibles maken, maar de duur van de effecten varieert. De laatste tijd gebruiken we "Mazar", een heerlijke Afghani soort met een hoog CBD niveau. Geweldig voor de verlichting van pijn en slapeloosheid.

HET MAKEN VAN DE KOKOSOLIE MET CANNABIS

Kokosolie met cannabis is een van de beste manieren die we hebben gevonden om je favoriete kruid te eten. Kokosolie is goed voor je en het bevat meer verzadigde vetten dan alternatieven, zoals boter of olijfolie, dus de THC wordt gemakkelijker onttrokken. De kokos heeft ook een lekkere smaak die goed past bij allerlei zoet gebak.

1. Verwarm je oven voor op 115° C.

2. Vermaal je kruid. Voor grotere hoeveelheden, gebruiken wij graag een koffiemolen. Je kan net zoveel cannabis gebruiken als je wil, maar wij vinden dat een sterker concentraat beter werkt omdat er minder olie nodig is voor een effect in je eindproduct.

3. De volgende stap is decarboxyleren. Dit proces zet de inactieve THCA en CBDA in de plant om in het oraal psychoactieve THC en CBD. Om dit te doen, plaatsen we de droge, gemalen cannabis op een bakplaat, dek af en bak dit ongeveer 30-40 minuten in de oven. Halverwege even omscheppen om te verzekeren dat het gelijkmatig roostert. Het moet slechts iets bruiner zijn dan het was. Je keuken zal nu erg lekker moeten ruiken.

4. Voeg nu de olie en lecithine toe aan je slowcooker en zet op HOOG tot het allemaal samen gesmolten is. Je kan dit ook op het fornuis doen. Verwarm het dan voorzichtig au bain marie. Zodra de olie en lecithine versmolten zijn, strooi je wat kief in de mix als je dit hebt; het voegt net die mooie afwerking toe.

Voeg het kruid toe, deksel erop en twaalf uur laten staan, waarbij je af en toe roert. Sommigen zullen het overdreven vinden, maar wij laten het ook wel eens vierentwintig uur staan om te verzekeren dat we alle actieve bestanddelen uit de cannabis te pakken hebben.

Je moet een donkergroene olie overhouden en een huis dat ruikt naar kokos en cannabis. Zeef het mengsel door een paar lagen kaasdoek in een potje en laat het opstijven in de koelkast. Deze olie is krachtig! Wees dus voorzichtig. Gebruik het in gebak of gebruik het als zalf. Kokosolie werkt als natuurlijk vochtinbrengend middel en de cannabis zal ook een diep doordringend, pijnstillend element toevoegen.

Oké, de mueslirepen. De vorige keer dat we ze maakten, likten we de lepel af en tegen de tijd dat alles in de oven stond, waren we zo high dat we ze bijna vergaten uit de oven te halen!

HET MAKEN VAN DE MUESLIREPEN

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Bedek een bakvorm van 15x20cm met vetvrij papier. Laat een stukje papier erbovenuit steken zodat je de repen later gemakkelijk uit de vorm kan halen.

3. Mix je natte ingrediënten in een kom tot je een glad mengsel hebt. De kokosolie wordt hard als het koud is, dus misschien moet je het licht verwarmen om het goed te kunnen mengen.

4. Mix je droge ingrediënten in een andere kom en voeg de vulling als laatste toe.

5. Nu combineer je langzaam je natte en droge ingrediënten. Je moet achterblijven met een zwaar, klef mengsel dat aan de lepel plakt.

6. Verdeel het mengsel over je bakvorm en plaats dit ongeveer 30 minuten in de hete oven, of totdat het mooi bruin is en stevig aanvoelt. Wij strooien er graag aan het einde een paar stukjes chocolade overheen ter decoratie.

7. Haal de bakvorm uit de oven, strooi er wat poedersuiker overheen en laat afkoelen. Tijdens het afkoelen zal de suiker smelten en de repen zullen wat steviger worden. Zodra je plak op kamertemperatuur is, zou je er gemakkelijk repen van moeten kunnen snijden.

Geniet ervan! Deze repen kunnen worden ingevroren waardoor je ze langer kan bewaren. Persoonlijk eet ik graag een halve reep tijdens mijn wandeling in de ochtend en als ik dat doe, loop ik met een grote grijs tot het lunchtijd is. Onthoud dat je langzaam begint totdat je weet hoe sterk ze zijn. Het kan 45-90 minuten duren voor je effect voelt, dus ga niet te ver.