Blog
Recept: Kokosmakronen met cannabis
1 min

Recept: Kokosmakronen met cannabis

1 min

Laat je culinaire kunsten los in de keuken en leer hoe je deze geweldig smakende kokosmakronen met cannabis maakt! Ze zijn perfect voor na het eten, maar zorg er wel voor dat je gasten weten wat er in zit!

Makrons zijn Franse delicatessen die over de hele wereld geliefd zijn. Het is lastig een manier te vinden ze te verbeteren, tenzij je natuurlijk geniet van het koken met cannabis! In dit overheerlijke recept laten we je zien hoe je zelf kokosmakronen maakt, voorzien van cannabis. De voorbereidingstijd is 10 minuten en de baktijd is 15 minuten, dus dit tover je in een handomdraai op tafel!

Opmerking: Voor dit recept heb je cannaboter nodig. Hoe je dit maakt, lees je hier!

INGREDIËNTEN

  • 100 gram kokos schilfers
  • 75 gram suiker
  • 2 eetlepels bloem
  • Een snufje zout
  • 2 Eiwitten
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels cannaboter
  • Chocolade stukjes of bakkerschocolade (beide zullen werken)
  • Gehakte noten (optioneel)

WERKWIJZE

1. Verwarm de oven voor op 160°C en vet een bakplaat in.

2. In een mengkom combineer je de kokos, suiker, bloem en zout. Mix zorgvuldig door en zorg dat je alle klonterige stukjes breekt!

3. Giet de eiwitten in een andere kom.

4. Mix je halve theelepel vanille extract erdoor en gebruik een garde om de mix op te kloppen, tot je een beslag hebt met een dikke, glanzende en kleverige consistentie.

5. Giet het eiwitbeslag bij het kokosmengsel en meng goed door. Je moet een luchtig, donzig mengsel overhouden.

6. Eenmaal klaar, schep je met een eetlepel beetjes beslag op de ingevette baklaat. Doel op 10-15 kokosmakronen.

7. Zet de bakplaat ongeveer 15-18 minuten in de oven tot de kokosmakronen een goudbruine kleur hebben. Houd ze goed in de gaten om te voorkomen dat ze verbranden. Dit gebeurt soms aan de onderkant.

8. Nu maak je de cannabis chocolade. Giet wat water in een pan en zet er een glazen kom bovenop. Verwarm het water tot het kookt en voeg nu de cannaboter toe aan de glazen kom, zodat het kan smelten.

9. Wanneer de boter gesmolten is, voeg je de chocolade toe aan de kom en combineer je beide ingrediënten tot je een gladde, zijdeachtige chocoladesaus hebt.

Als de kokosmakronen iets zijn afgekoeld, dip je ze in de cannabis-chocoladeaus. Laat de chocolade uitharden. Wees voorzichtig met je dosering omdat je koekjes steeds krachtiger worden als je meer chocolade gebruikt!

Nu zijn je kokosmakronen klaar om van te genieten! Onthoud dat het tot twee uur kan duren voor edibles effect hebben, dus ga niet te ver!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken