Blog
Top 10 Plaatsen Om Te Trippen
3 min

Top 10 Plaatsen Om Te Trippen

3 min

Een psychedelische trip is op zichzelf al een behoorlijk avontuur. Om de ervaring te verbeteren, moet je een aantal factoren overwegen. Als je tript met goede vrienden of mensen waarbij je je prettig voelt, geniet je meestal van een geweldige sfeer. Diepzinnige gesprekken of zinloos geklets dragen bij aan de collectieve stemming. Maar ook de locatie speelt een belangrijke rol bij het verruimen van je geest.

Een aantal zaken zijn hierbij belangrijk. Zorg dat je op een veilige locatie bent tijdens je trip. Vermijd drukke of hectische plaatsen en begeef je niet in het openbaar voordat je op het hoogtepunt bent. Als je piekt in een openbare ruimte, kan paranoia de kop opsteken. En daarmee verpest je een ervaring die leuk had kunnen zijn. Tot slot vraag je altijd een nuchter persoon om een oogje in het zeil te houden.

Gerelateerd artikel

Hoe Bereid Je Je Voor Op Een Veilige Psychedelische Trip?

TOP 10 PLAATSEN OM TE TRIPPEN

Na het treffen van deze voorzorgsmaatregelen, kan je avontuur veilig beginnen. Dit zijn de 10 beste locaties om je psychedelische ervaring te inspireren en te verruimen.

10. GA NAAR EEN EcsTATIc DANCE PARTY

Ga naar een ecstatic dance party

Extatische dance heeft een lang verleden. Het is bekend onder diverse religies en stammen. Dit type dans moedigt je aan om jezelf volledig over te geven aan de muziek. Je kunt jezelf helemaal uiten, terwijl je lichaam beweegt op het ritme. Dat kan leiden tot euforische gevoelens of zelfs een trance. Op traditionele extatische danceparty’s hoor je ritmisch drummen of andere live instrumenten. Er zijn ook moderne 'rave style' versies met een DJ. Welke stijl of party je ook kiest, je lichaam blijft in beweging!

9. BEZOEK EEN YOGA SHALA

Bezoek een yoga shala

Yoga draait om het verenigen van geest, lichaam en ziel om een hoger bewustzijn te bereiken. Dit doel streven de meeste psychonauten ook na. Westerse yogastudio’s richten zich meestal op activiteiten die je helpen om fysieke doelen te bereiken. In een yoga shala ligt de focus echter op spiritualiteit. In deze intieme yoga heiligdommen zijn mentale oefeningen zoals meditatie heel gebruikelijk. Deze inwaartse reis kan behoorlijk opzwepend zijn tijdens een trip. Je voegt hiermee een geheel nieuwe dimensie toe aan je zelfbewustzijn.

Gerelateerd artikel

Psychedelica Als Hulpmiddel Voor Groei En Spiritualiteit

8. DOMPEL JE ONDER IN DE NATUUR

Dompel je onder in de natuur

De natuur is prachtig en brengt ons rust in elke staat van denken. Stel je eens voor dat je tript terwijl je omgeven bent door groen. Maak een wandeling door een leuk park, waarbij je drukte uiteraard vermijdt. Nog beter, bezoek een botanische tuin boordevol unieke planten en bloemen! Je zult merken dat niet alleen de visuele indrukken intenser zijn, maar ook de andere zintuigen. De geur van bloemen bijvoorbeeld, of het gevoel van het zachte gras onder je voeten.

7. GA IN HET BOS KAMPEREN

Ga in het bos kamperen

Klinkt het idee van een park al intrigerend? Ga eens een stapje verder en trek het bos in. Het is vrij betoverend om omringd te zijn door bomen. Daarnaast is het makkelijker ontspannen in een afgelegen gebied, zonder veel mensen in de buurt. Maak het extra gezellig en leuk door met een groep vrienden te kamperen. Geniet van de ritselende blaadjes en tsjilpende bosdieren als de dag overvloeit in de nacht. Blijf tijdens je trip echter wel in de buurt van je kampeerplaats!

6. VERLIES JEZELF IN EEN PANORAMISCH UITZICHT

Verlies jezelf in een panoramisch uitzicht

Je voelt je soms een klein stipje in het universum als je je middenin een prachtig, uitgestrekt landschap bevindt. Om te genieten van een echt panoramisch uitzicht, moet je het wel wat hogerop zoeken. Denk aan een heuvel boven een vallei, of een terras met uitzicht op de oceaan. Of zoek een plek waar je de skyline van de stad ziet. De eindeloze luchten zien er magisch uit. Laat het adembenemende uitzicht je overspoelen.

5. GA STERREN KIJKEN

Ga sterren kijken

Nu we het toch hebben over de magische hemel: niets sprankelt zo mooi als de sterren in de nacht. Je hoeft helemaal nergens heen te gaan, zolang de nacht helder is en er geen bewolking is voorspeld. Maak het jezelf gemakkelijk met een kussen en wat warme dekens. Geniet van de sterrenhemel, gewoon vanuit je achtertuin. Als je geluk hebt, is de maan vol of zie je een vallende ster! Hoe dan ook, psychedelica versterken de grandeur van het heelal.

4. NEEM DEEL AAN EEN CEREMONIE

Neem deel aan een ceremonie

Er zijn best wat organisaties die een psychedelische ervaring faciliteren in een ceremoniële setting. Het fijne aan dit soort ceremonies is dat je in een veilige omgeving bent met een ervaren gids. Zorg ervoor dat de door jou gekozen ceremonie wordt geleid door een legitieme beoefenaar/organisatie. Een ceremoniële setting geeft je echt de kans om de transformatieve effecten van psychedelica te ervaren met een kleine groep mensen. Bovendien zijn er veel bijzondere ceremonies waaruit je kunt kiezen. Voorbeelden zijn ademwerk, mantra zingen of gongbaden.

3. GENIET VAN EEN ZONSONDERGANG OP HET STRAND

Geniet van een zonsondergang op het strand

Zacht zand kietelt je tenen, warme zonnestralen en een zilte zeebries. Het strand is een fantastische plek voor een psychedelische trip. Met name bij zonsondergang als de zwoele kleuren extra levendig zijn en de zon bijna verdwijnt in de kabbelende zee. Luister naar het kalmerende geluid van de golven die aanspoelen op het strand. Dit is ongetwijfeld een van de meest euforische manieren om een psychedelische trip te ervaren.

2. DANS OP EEN PSYCHEDELISCH FESTIVAL

Dans op een psychedelisch festival

Er kleven risico's aan trippen in een drukke omgeving. Daarom raden we trippen op festivals af als je geen ervaring hebt met psychedelica. Er zijn echter specifieke festivals die juist hiervoor zijn bedoeld. Deze richten zich wel op de iets meer ervaren recreatieve gebruiker. Psy-trance muziekfestivals vind je overal in Europa. Je kunt daar genieten van rustig publiek dat persoonlijke ruimte respecteert. Daarnaast valt er genoeg te beleven, met fantastische optredens en kleurige decors.

1. BLIJF LEKKER THUIS

Blijf lekker thuis

De allerbeste plaats om te trippen, vind je toch echt in je comfortabele, nederige, eigen stulpje. Het is nergens zo goed als thuis. Misschien denk je dat het saai is om psychedelica te gebruiken op een vertrouwde plek. Maar het omgekeerde is eerder waar. Er is geen andere plaats waar jij je veiliger en prettiger voelt dan thuis. Een vertrouwde omgeving is precies wat je nodig hebt om je over te geven en alles los te laten. Geniet van de trip!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Smartshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken