Blog
De 10 beste plaatsen om te trippen
4 min

De 10 beste plaatsen om te trippen

4 min
Smartshop Top Lists

Zin in een geestverruimende vakantie? Hier zijn de 10 beste plaatsen om dit te doen!

Hoewel veel soorten drugs een illegale status hebben, dankzij de overheden op de wereld, is het gebruik toch wel diepgeworteld in de menselijke geschiedenis en cultuur. Geestverruimende drugs worden al duizenden jaren gebruikt als onderdeel van religieuze, medische, spirituele en recreatieve praktijken. Hoewel veel van deze, ooit gerespecteerde drugs, nu illegaal zijn, suggereren de huidige trends dat ze steeds populairder worden, ondanks de straffen die tegenwoordig op het bezit staan.

Met zoveel verschillende varianten drugs, elk met hun eigen spirituele en culturele betekenis, die allemaal de geest en het lichaam op verschillende manieren beïnvloeden, is het geen verrassing dat het drugstoerisme over de hele wereld toeneemt. Met dit in gedachte, zijn hier de 10 beste plekken om te trippen.

Amsterdam - Cannabis

Dit is eigenlijk een inkopper. Maar als je de cannabis cultuur echt wil ervaren, dan moet je in Amsterdam zijn. Er zijn genoeg coffeeshops, die allemaal hun eigen sfeer, selectie en ervaring bieden. Het is het Mekka voor cannabis kenners en een bedevaartsoort voor liefhebbers van wiet vanuit de hele wereld. Het zijn alleen niet uitsluitend de coffeeshops die zoveel bezoekers trekken, maar ook de liberale levensstijl, de prachtige architectuur, de adembenemende kanalen en de groene, open parken die Amsterdam een ideale plek maken om high te worden.

Iquitos, Peru - Ayahuasca

Ayahuasca is een DMT bevattend, psychedelisch brouwsel die recentelijk enorm aan populariteit heeft gewonnen, zeker bij jonge, globetrottende backpackers die wat van de wereld willen zien. Iquitos, Peru, ligt in het hart van de Peruaanse Ayahuasca scène en is dus de plek waar je heen moet als je de echte, traditionele, Ayahuasca rituelen wil ervaren.

Bali, Indonesië, Magische paddestoelen

Er zijn maar weinig plaatsen op de wereld waar magische paddestoelen legaal zijn, maar gelukkig is dat in het prachtige Bali het geval. De daadwerkelijke juridische status van magische paddestoelen is hier wel vaag, maar ze worden niet als "illegaal" beschouwd en kunnen worden gekocht in vele gerenommeerde winkels. Als je het perfecte weer, de ontspannen sfeer en de absoluut prachtige omgeving meetelt, kunnen we geen betere plaats bedenken als je je geest wil meenemen op een magische paddestoelen reis.

Gabon, Afrika - Iboga

Iboga is een hallucinerend middel dat in staat is om de waarneming van zowel gelicht als geluid te verstoren. Als je het graag wil proberen, is er geen betere lokatie dan Gabon in Afrika. Gabon ligt aan de westkust in Centraal-Afrika en Iboga wordt daar al eeuwen spiritueel en ritueel gebruikt. Het wordt gebruikt om de banden in de gemeenschap te versterken en spiritualiteit te ontdekken, waardoor innerlijke groei en begrip wordt opgewekt. Als je zelf deze psychoactieve stof wil proberen, moet je op zoek naar een Bwiti Sjamaan. Zij zullen je begeleiden op je spirituele reis.

Sacred Valley, Cusco, Peru - Een plaats voor reflectie

De Sacred Valley in Peru is een plaats van spiritualiteit, geschiedenis en pracht. Met een overvloed historische plekken om te bezoeken, traditionele cultuur om jezelf in onder te dompelen en een rijke, groene omgeving om van te genieten, is de Sacred Valley een geweldige plaats om te stoppen en de diepten van je ziel te ontdekken met traditionele, entheogene rituelen. Met name de cactus staat hier hoog in aanzien.

Oaxaca, Mexico - Thuisbasis van María Sabina

Als je op zoek bent naar een plek met historische en culturele betekenis om magische paddestoelen te gebruiken, dan kan Oaxaca in Mexico precies zijn wat je zoekt. Het was de thuisbasis van María Sabina, een sjamaan die beroemd werd vanwege de teelt en het ceremoniële gebruik van magische paddestoelen om mensen in haar omgeving te helpen. Ze werd bezocht door (en tripte met) de gerespecteerde Albert Hoffman, de ontdekker van LSD, en staat hoog in aanzien omdat ze Oaxaca op de drugskaart heeft gezet.

Dat is echter niet het enige. Dankzij de reputatie van het gebied, wordt er nu baanbrekend werk verricht op het gebied van mycologie. Nu de kweek, educatie en het onderzoek naar magische paddestoelen een speerpunt is in het gebied, wordt de essentie van María Sabina's werk voortgezet.

Goa, India - Voor een bruisende Rave Scene

Goa is al een feestlocatie sinds het zich in de jaren '60 presenteerde als een tropisch feestparadijs. En dit imago heeft de stad tot op heden vast gehouden, want het is een populaire vakantiebestemming voor liefhebbers van partydrugs van over de hele wereld, zeker tijdens de Kerstdagen en Oud en Nieuw. Een van de grootste successtukken (buiten de prachtige omgeving en het weer), is de bruisende rave scène, die zwaar beïnvloed is door Europese electro-trance muziek, maar daar een lokale Goa draai aan geeft. Als je een meer spiritueel, mystiek randje wil toevoegen aan je partydrugs ervaring, dan is dit de plek om dat te doen.

La Paz, Bolivia - Coca

Coca is de plant waar cocaïne van wordt gemaakt en zit diepgeworteld in de Boliviaanse cultuur. Hoewel cocaïne van coca wordt gemaakt, is het een misleide bewering om te zeggen dat beiden hetzelfde zijn. De lokale bevolking zou zeggen dat dit overeenkomt met de bewering dat druiven hetzelfde zijn als wijn en als zodanig zullen de Bolivianen op coca kauwen met trots. Wanneer het in zijn rauwe vorm gekauwd wordt, zal coca een milde, mentale stimulatie opwekken. Helaas voor diegenen die niet willen dat coca geassocieerd wordt met cocaïne, is La Paz gelegen in een regio die ideaal is voor de productie van cocaïne en daarom zijn ook daar een aantal van de eerste cocaïne bars ter wereld gevestigd.

Marokko - Thuisbasis van de hasj

Het Rifgebergte in Marokko heeft een verborgen juweel: In de vele grotten vinden we een hasj wonderland. Hasj, ook wel bekend als "kif" bij de lokale bevolking, heeft een grote betekenis in de omringende Berber cultuur en levensstijl en dit is tot op heden constant gebleven, ondanks pogingen van de overheid om het in te dammen. Dit gedeelte van Marokko staat bekend als het gebied waar de beste hasj ter wereld wordt geproduceerd. En dit is eigenlijk geen verrassing omdat de lokale bevolking zeer bewerkelijke en strikte productiemethoden gebruikt.

Velen zijn van mening dat hasj een high opwekt waar marihuana gewoon niet tegenop kan. Het dringt door tot de bovenste regionen van de geest, waarbij gevoelens van gewichtloosheid en spirituele tevredenheid worden opgewekt. Wanneer je dit combineert met de pure kwaliteit van de Marokkaanse hasj, en het ontspannende, uitgestrekte netwerk van grotten om in te roken (die vele Berbers thuis noemen), kan je rekenen op de ultieme en allesomvattende Marokkaanse hasj ervaring, zoals het bedoeld is.

Portugal - Waar alles kan!

Hoewel de productie en verkoop van drugs hier illegaal blijft, en er geen legale verkooppunten zijn waar je drugs kan kopen (wees dus voorzichtig), zijn alle drugs gedecriminaliseerd als je ze individueel bezit (je kan maar een type drugs bezitten), in kleine hoeveelheden. Dit maakt Portugal een geweldige lokatie om lekker te ontspannen, rond te kijken en algemeen recreatief drugs te gebruiken. Zorg er alleen voor dat je respectvol bent naar de lokale bevolking en veilig te werk gaat.

Met deze locaties in handen, ben je klaar voor een globetrotting, geestverruimend avontuur. Ongeacht of je op zoek bent naar een bestemming om even op adem te komen van je werk of een paar jaar wil besteden om de culturen van de wereld op te snuiven, deze plekken zijn allemaal de moeite van een bezoek waard. Natuurlijk bestaat deze top 10 uit onze favorieten, maar er zijn ontelbare kansen om te leren, te groeien en jezelf onder te dompelen in de spirituele en drugsgerelateerde praktijken op aarde. Let op je veiligheid, zowel nuchter als high. Dus, waar wacht je nog op? Trek erop uit en geniet ervan!


Read more about
Smartshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken