Blog
PSY Trance Festivals
4 min

Beste Psytrance Festivals Van 2024 In Europa

4 min

De zomer staat voor de deur en daarmee ook het festival seizoen. Als je van ruimtereizen, psytrance, positieve vibes en festivals houdt, stop dan met zoeken. Check de ultieme Psytrance Festivals van 2024.

De zomer is de tijd om los te breken, te ontspannen en je geest te openen. Dit doe je natuurlijk het beste op een psychedelisch muziekfestival, waar geweldige muziek, liefde, vrijheid en de kracht van psychedelica samenkomen, zodat je de tijd van je leven hebt! 

Hier is de ultieme lijst van de beste Psytrance Festivals die in 2024 plaatsvinden. Dit is het jaar, mensen! Geweldige optredens en psychedelische vibes zullen je bewustzijn verlichten met liefde en positiviteit. 

NOISILY FESTIVAL

Verenigd Koninkrijk // 9–12 juli
Info: https://noisilyfestival.com/

 

De stille, rustige bossen van Coney omringen de idyllische Noseley Hall. Dit stukje platteland, net buiten Leicester, is meestal heerlijk vredig. Behalve tijdens dit speciale weekend in juli. De locatie is enorm aantrekkelijk voor mensen die speciale verbindingen zoeken met de natuur. De weelderige, groene omgeving is echt ideaal voor dit festival. Er zijn diverse opties voor je verblijf. Van "boutique-camping" tot het meebrengen van je eigen camper.

Eenmaal op locatie, worden intense, psychedelische geluiden ten gehore gebracht door de meest innovatieve dj's ter wereld. Ook legt het festival de nadruk op kunst, optredens en uitvoerende kunstuitingen. Daarnaast vind je er geweldige workshops en alternatieve therapieën. Hier moet je zijn deze zomer om alle remmen lekker los te gooien.

PSYCHEDELIC EXPERIENCE

Duitsland // 2831 mei
Info: https://www.psyexperience-festival.com/

 

Als je houdt van diepe, psychedelische vibes die via superieure speakers recht in je ziel komen, dan heeft Psychedelic Experience alles wat je hartje begeert. Dit ongelooflijke festival spreekt redelijk voor zich; psychedelische ervaringen zijn te verwachten.

Het hoofdpodium, Sungate Stage, zal gedecoreerd worden met buitengewoon spacende kunst. Liquid Viking, Anatomic en Astrix zijn sommige van de topartiesten die te gekke klanken zullen laten horen. Van 28 tot 31 mei vindt dit festival plaats in Noord-Duitsland, in een stadje genaamd Lübz. Je zal ontdekken dat dit spectaculaire evenement ook overheerlijk eten en coole psychedelische nevenactiviteiten biedt.

TRIPLICITY

Verenigd Koninkrijk // 2125 mei
Info: https://www.triplicityfestival.com/index.html 

 

Dit ongelooflijke festival vindt diep in de Britse jungle plaats. Triplicity is een psychedelisch festival met alleen maar natuurlijke vibes. Meer dan 100 artiesten treden op, van Psy-Trance, Psy Dub, Psy-Breaks, Techno, Neurofunk en veel andere supere genres. De geluid- en lasersystemen zullen de festivalfreaks gegarandeerd entertainen met bizarre special effects.

Er zal genoeg te eten en te drinken zijn, naar verwachting heerlijk ethisch verantwoord geproduceerd. Triplicity is bomvol coole kunsttentoonstellingen, nevenactiviteiten en natuurlijk chille mensen. Dit geweldige evenement vindt plaats van 21 tot 25 mei, ergens diep in het Verenigd Koninkrijk.

Gerelateerd artikel

9 (Legale) Drugs Die Een Psychedelische Trip Veroorzaken

FLOW FESTIVAL

Oostenrijk // 1416 augustus
Info: https://www.flow-festival.at/ 

 

Als je je volgende psychedelische festivalervaring aan het plannen bent, zet het festival FLOW dan op je lijst. Geweldige muziek van artiesten zoals Astrix, Atmos, Chacruna en nog veel meer zullen bovennatuurlijke gevoelens en metafysische sensaties opwekken.

Dit spectaculaire festival vindt plaats in Oostenrijk, van 14-16 augustus. Het zomerse weer en de felle zon zullen het kunstwerk dat het hele festivalterrein omringt, verlichten. Je kan jezelf ook trakteren op heerlijk eten en drinken, wat op het terrein te koop is.

SHANKRA FESTIVAL

Zwitserland // 812 juli
Info: https://shankrafestival.ch/ 

 

Shankra Festival is een spectaculair evenement met veel verschillende genres psychedelische muziek en kunsten. Het beste aan dit festival is waarschijnlijk de locatie: gesitueerd tussen twee adembenemende bergen, midden in de natuur.

Het Shankra Festival vindt plaats in Lostallo, Zwitserland, van 8 tot 12 juli. Dit evenement is niet alleen vol geweldige muziek, maar ook met conferenties, artistieke workshops, healing gebieden en een “kinderdorp”, waardoor het fantastisch is voor een familie-uitje. Dit is een geweldige ervaring die je niet mag missen!

PSYCHEDELIC CIRCUS

Duitsland // 1418 mei
Info: https://www.psychedelic-circus.de/ 

 

Zoals de naam al suggereert, is Psychedelic Circus erop gebrand je mee te voeren naar een wonderland met bizarre en fascinerende thema's en beelden. Ze brengen zowel internationale als lokale artiesten onder de aandacht en de muziek van Psychedelic Circus varieert van chilled out ritmes, tot het vrolijke, snelle gedreun van psy-trance, maar ook uitstapjes naar de donkere kant. 

Dit openluchtfestival is relatief klein, vergeleken met een aantal van de andere festivals op onze lijst, maar deze mag je niet missen als je een intieme setting zoekt om je geest te bevrijden aan het begin van de zomer.

O.Z.O.R.A FESTIVAL

Hongarije // 2026 juli
Info: https://ozorafestival.eu/ 

 

Astrix, Atmos en meer dan 100 andere artiesten zullen dit festival overnemen met pure psychedelica. Dit festival vindt plaats in Dádpuszta, Hongarije, van 20 tot 26 juli. Ja, dat is een hele week vol te gekke vibes!

Ultieme activiteiten zullen worden verzorgd in de vorm van workshops zoals Amuletten & Talismans, Houtsnijden, Schilderen, Meditatie en nog veel meer. Het is bijna een volledig universum geconcentreerd op een spectaculaire plek. Buitengewone special effects zullen het terrein ’s nachts verlichten.

BURNING MOUNTAIN

Zwitserland // 2528 juni
Info: https://www.burning-mountain.ch

 

Wanneer je wilt genieten van adembenemende uitzichten en de frisse berglucht, is Burning Mountain de plek waar je moet zijn. Als een van de populairste psychedelica/muziekfestivals van Europa, vindt het plaats in Zernez, Zwitserland, van 25 t/m 28 juni 2020. Het festival wordt gehouden in een van de hoogste bergvalleien van Europa — grofweg 1450m boven zeeniveau. Dit staat garant voor adembenemend mooie landschappen, heldere sterrijke luchten en een frisse berglucht als aanvulling op de feestvreugde. 

Burning Mountain Festival biedt een unieke ervaring aan alle aanwezigen, met performancekunstenaars, de beste Psytrance-dj’s en een enorm vuur middenin de vallei — het is tenslotte Burning Mountain! En met dit jaar als thema “Cosmic Journey”, is dit een festival dat je niet wilt missen.

MO:DEM FESTIVAL

Kroatië, 410 augustus
Info: https://modemfestival.com/ 

 

Primislje, Kroatië, 4-10 augustus – zorg dat je er bent. Mo:Dem festival, afkorting van “Momento Demento”, is zeer indrukwekkend. Talloze getalenteerde muzikanten zorgen voor goede psy-vibes via topspeakers waardoor je je hart voelt bonzen.

Artistieke workshops, yoga, een gebied voor kinderen en een cool meer maken dit evenement heel spectaculair. Mo:Dem is de place to be voor iedereen die met vrienden en familie een Kroatische zomer vol psychedelische indrukken van hoge kwaliteit wil ervaren.

PSY-FI

Nederland // 1923 augustus
Info: https://www.psy-fi.nl/

 

Tot slot de achtste editie van het Psy-Fi Festival getiteld “Guardians of Gaia”, is hier om je diepste psychedelische verlangens te stillen. Dit evenement is barstensvol top-dj’s zoals Astrix, Atmos en nog veel meer.

Er zijn verschillende bijzondere onderdelen met stevige, trippy vibes. Het hoofdpodium is natuurlijk niet te missen, waar betoverende perfectie uit topspeakers knalt, soms zo krachtig dat ze je naar een andere dimensie vibreren. Er is ook het “Artistry Plaza”, waar artiesten hun adembenemende caleidoscopische kunstwerken kunnen vertonen, en een “Sacred Island” met lezingen, workshops en chille activiteiten.

Wat Psy-Fi speciaal maakt, is dat magische truffels in Nederland legaal zijn. Hierdoor is het veel veiliger, en gemakkelijker, jezelf te verliezen op het ritme van de muziek, te relaxen op de prachtige stranden of betoverd te raken door de schoonheid van de mystieke bossen. Het festival vindt plaats van 19 tot 23 augustus in Nederland. Neem je vrienden mee en geniet van dit magnifieke evenement dat je perceptie van de realiteit voor altijd zal veranderen!

Magic TruffelsBekijk Magic Truffels

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Festivals Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken