Blog
Kalashnikov Seeds
5 min

Kalashnikov Seeds: Zadenbank Van De Maand Februari 2018

5 min

In de voormalige Sovjet-Unie stond ooit de wieg van de cannabisteelt. Kalashnikov Seeds benut het genetische potentieel van de diverse cannabissoorten die te vinden zijn op deze grootste landmassa ter wereld. Kijk snel welke strains deze grensverleggende zadenbank te bieden heeft.

DE SPELREGELS VERANDEREN EN TERECHT IN DE SCHIJNWERPERS STAAN

De cannabis zadenbanken die meedingen naar Zamnesia’s Zadenbank van de Maand veranderen de spelregels. Ze verdienen het om in de schijnwerpers te worden gezet. Dit, als ze gewone kwekers iets bijzonders bieden, zorgen voor een hogere standaard in de sector en ertoe leiden dat het kwaliteitsbewustzijn wordt vergroot.

De reuzen van de bedrijfstak hebben niet per definitie het beste van het beste. Getalenteerde nieuwkomers en rijzende sterren zijn de toekomst van de cannabisteelt. Wij erkennen en respecteren zowel de legendarische OG-cannabiszaadbedrijven als de kleinere merken die op het punt staan door te breken. Alleen bedrijven die hun eigen unieke marihuana hebben ontwikkeld, komen in aanmerking voor deze ereplaats.

ZADENBANK VAN DE MAAND: KALASHNIKOV SEEDS

De oprichters van Kalashnikov Seeds vormen een levensecht A-Team voor cannabis. Dit bij elkaar geraapte zooitje ex-soldaten begon hun kweekavontuur toen ze nog onderdeel waren van het Rode Leger. Toen het communisme viel, profiteerden ze van de chaos.

Ze veranderden terreinen waar tot dan toe legerbases waren gevestigd, in plantages. Tijdens patrouilles door de Oostelijke regio Primorsky Krai in de herfst van de vroege jaren 90, gebeurde het regelmatig dat een soldaat voor zichzelf een bolletje “matzanka” (hasj) rolde. Dit, tijdens zijn ronde door het landschap met in het wild bloeiende marihuana.

Niet lang daarna was er niet meer één soldaat die experimenteerde met zaden van de meest harsrijke lokale soort, maar werd het een heimelijke bezigheid van meer soldaten die gebruikten. Het is zelfs zo dat de eerste planten werden gekweekt in potten waarbij de deksels van AK-47 behuizingen als plateau werden gebruikt.

Later werd exotische autoflowering genetica uit de Chuy Vallei, met hoge THC-waarden, toegevoegd door een van de oprichters die oorspronkelijk uit Kazachstan kwam. Er groeit naar schatting ongeveer 140.000 hectare wilde cannabis in dit ganja-hof van Eden.

Geruchten doen de ronde dat dorpelingen, gezeten op een paard, naakt door velden met bloeiende cannabis rijden, waar ze vervolgens met een met hars bedekte huid uit tevoorschijn komen. Een ander teamlid heeft erg krachtige variëteiten uit dit Aziatische Altai gebergte aan de diverse genetica voorraad toegevoegd.

Kalashnikov Seeds

Zo rond het jaar 2000 was de tijd gekomen om uit het leger te stappen. Het was tijd om seks te hebben in plaats van oorlog te voeren, eh, zich bezig te houden met de marihuana-missie. Ze begonnen met een intensief teeltprogramma. De belangrijkste doelstelling daarbij was om originele wiet-strains met een authentieke "Russische ziel" te ontwikkelen. De groep getalenteerde kwekers, met een ruim assortiment hoogwaardige genetica, noemde de onderneming Kalashnikov Seeds.

Tegenwoordig heeft het team met succes een indrukwekkende catalogus ontwikkeld van gefeminiseerde zaden, autoflowering zaadjes en zelfs een "express"-lijn met snelbloeiende fotoperiode-strains. Sinds 2013 zijn de zaden beschikbaar op de Europese markt. En er zijn nog veel meer "east-meets-west" hybriden toegevoegd aan het arsenaal van Kalashnikov Seeds. Hieronder geven we een overzicht van onze meest vlammende favorieten. Met de hartelijke groeten uit Rusland.

TOP 5 STRAINS VAN KALASHNIKOV SEEDS

AMNESIA MOLOTOV

Amnesia Molotov is een zeer ontvlambare cannabiscocktail van Amnesia Haze, Chemdawg en Kuban Killer (Kubanskiy Ubiyza). Deze unieke hybride is met recht vurige marihuana. En toch veel minder vluchtig dan je zou verwachten. De planten groeien met fenomenale kracht, waarbij ze middelgroot en zeer productief worden. Ze zijn sterk genoeg om zich te wapenen tegen de meest voorkomende schimmels en ziektes.

Door een combinatie van twee van de misschien wel meest gewenste westerse cerebrale soorten en een frosty AK-47 kruising uit het Oosten, heeft Kalashnikov Seeds deze sativa-dominante strain ontwikkeld. Ze is zo plakkerig dat je denkt dat ze aan het smelten is. Na negen weken bloei druipen de stevige toppen van de hars.

Een rijke mix van zoete en kruidige smaken met een vleugje gember en wierook, is een genot voor de smaakpapillen. Geen enkel ander rookwaar kan hieraan tippen. Amnesia Molotov is een makkelijk te kweken, organisch explosief, bevat 24% THC en is geschikt voor kwekers van elk niveau.

Amnesia Molotov (Kalashnikov Seeds)

MOSCOW BLUEBERRY

Moscow Blueberry is een medicinale cannabis-strain met een sappige, fruitige smaak en veel CBD. De hybride is een mix van AK-47, Blueberry en een andere top-geheime Russische agent. Na slechts acht tot negen bloeiweken, krijgt de sterke kruising stevige, compacte, lavendelkleurige toppen bij binnenkweek. Maar ook buiten in koudere klimaten doet ze het goed.

Als je niet wordt verleid door de verleidelijke geur van bosvruchten en door haar geweldige uiterlijk, dan moet je haar zoete bessen-rook eens proeven. De kalmerende rook die de spieren ontspant en je stemming een boost geeft, overtuigt je van haar kracht.

Moscow Blueberry (Kalashnikov Seeds)

AK KUSH

AK Kush is een zware indica, die wordt gezien als de .50 kaliber dumdumkogel van Kush hybriden. Afghan Kush, AK-47 en Crimean indica wiet zijn met elkaar versmolten om het leven te schenken aan wellicht het meest vette Kush-specimen ter wereld. AK Kush is een taaie hybride met 20% THC. De planten groeien in struikvorm en blijven laag, gedrongen en ontwikkelen veel toppen.

Na zeven tot negen weken bloei, zijn de keiharde, harsrijke nugs en cola’s klaar voor de oogst. Of je nu binnen kweekt of buiten in een koeler klimaat, AK Kush is een cannabissoort van wereldklasse. Je kunt uitkijken naar een royale oogst van krachtige couch-lock cannabis. Muskusachtige, naar munt ruikende wiet, met een lichte citrus twist complementeren een volle Kush-smaak die ervoor zorgt dat je naar meer verlangt.

AK Kush (Kalashnikov Seeds)

BAIKAL EXPRESS

Baikal Express is een zeer krachtige sativa-dominante hybride. Ze is zo snel en heftig dat ze in slechts 45 dagen haar bloei kan voltooien. Toch zet ze een grote oogst van kristalachtige, kleverige nugs met 22% THC op de planken. Door een kruising te maken tussen de beroemde Kuban Killer en een snel groeiend black ops kweekproject, heeft Kalashnikov Seeds een geheimzinnige cannabissoort ontwikkeld. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om eersteklas, stimulerende, cerebrale stash te kweken.

Of je nu binnen kweekt of buiten tijdens korte zomers; ze stelt je niet teleur. Compacte, productieve planten die bestand zijn tegen droogte en hoge temperaturen zijn kenmerken die niet passen bij een sativa-dominante strain. Maar Baikal Express is ook niet normaal. Ze is een buitengewoon beest uit het oosten.

Baikal Express (Kalashnikov Seeds)

AMUR GIANT AUTO

Amur Oblast is de thuisbasis van het Russische ruimtestation "Cosmodrome Vostochny". Maar dat is niet de enige manier om middels Amur bij de sterren te komen. De regio is ook de natuurlijke leefomgeving van een aantal van de meest krachtige ruderalis-soorten op deze planeet. Een verbinding maken tussen zeldzame Russische wiet, de ambitieuze, op sativa gebaseerde Jack Herer en de genereuze opbrengsten van Power Plan. Zo werd dit autoflowering-kind van God verwekt.

Amur Giant Auto is een next-generation autoflowering hybride die alle andere autoflowering soorten voorbij streeft wat betreft THC-waarden en hoogte. Ze wordt maar liefst 1,5m hoog en kan wel 19% THC bevatten. En het beste van alles is dat ze zorgt voor een euforische high.

Amur Giant Auto neemt je mee naar de hemel, nog verder dan de wolken en daarvoor hoef je maar een paar zoete, citrus-achtige trekjes te nemen. Dat is niet slecht, want ze doet 65-75 dagen over haar totale levenscyclus.

Amur Giant Auto (Kalashnikov Seeds)

KALSHNIKOV SEEDS

Het moderne Rusland beslaat ongeveer ⅛ van het aardoppervlak. Het verbaast je dan ook vast niet dat het de thuishaven is van allerlei soorten fantastische cannabis. Wij in het Westen denken bij Rusland aan een land waar het altijd koud is en we stellen ons bevroren toendra’s voor als we denken aan het Russische klimaat.

Maar Rusland is zo groot dat het maar liefst vier klimaatzones bevat en elke soort vegetatie heeft, behalve het tropisch regenwoud. Geweren en wodka zijn voor ons de meest bekende exportproducten, omdat we gewoon niet beter weten.

Kalashnikov Seeds schudt het Westen echter wakker en laat de Russische cannabis herleven. Vergeet niet dat je het als eerste van ons hebt gehoord! Kalashnikov Seeds levert superieure vuurvreters. Het is niet zozeer de vraag "of", maar "wanneer" de kwekers in het Westen dit feit accepteren. Wacht niet met het ontdekken van de geheimen van Kalashnikov Seeds. Deze jonge superkwekers ontwikkelen zich snel tot gewaardeerde veteranen bij cannabiswedstrijden.

WIN GRATIS GOODIES BIJ IEDERE NIEUWE “ZADENBANK VAN DE MAAND”!

Voorgaande Zadenbanken Van de Maand, evenals die waar je nu over leest, verdienen eeuwige roem van ons hier bij Zamnesia! Lees over eerdere en huidige winnaars en blijf onze blog bezoeken voor de toekomstige gegadigden. Elke maand wordt een andere uitmuntende zaadbank in de spotlights gezet, waarbij we aftrappen met een nieuwe ronde fantastische kortingen en verrassingscadeautjes betreffende het specifieke merk. Dus ga je gang. Als je hier eenmaal klaar bent, bekijk dan de huidige Zadenbank Van De Maand en profiteer van de gratis goodies!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Seedshop Zadenbank v/d Maand
Zoeken in categorieën
of
Zoeken