Blog
Lava Cake Cannabis Strain
3 min

Lava Cake: Cannabis Strain Review & Informatie

3 min

Lava Cake is een ware smaaksensatie die uit meerdere verrukkelijke planten is ontstaan. Ze bevat een overvloed aan fruitige terpenen, veel THC en laat zich gemakkelijk kweken. Deze strain wordt daarmee al snel je nieuwe favoriet!

Lava Cake is een indica dominante strain die door onze eigen breeders is gecreëerd. Ze ontwikkelt ongelooflijk veel THC en trakteert je op zoete en fruitige smaken. Daarmee doet ze haar indrukwekkende ouders echt eer aan. Het is geen wonder dat een nakomeling van Thin Mint en Grape Pie fantastisch is. Maar deze soort overtreft alle verwachtingen!

Lava Cake is gemakkelijk te kweken en zorgt voor royale oogsten. Deze wietplant is daarmee ideaal voor de beginnende teler, maar ook voor de doorgewinterde veteraan. Wil je het nog gemakkelijker? Weet dan dat Lava Cake ook verkrijgbaar is als autoflowering wietzaadje!

Lava Cake (Zamnesia Seeds) feminized

(36)
Ouders: Girl Scout Cookies (Thin Mint Cut) X Grape Pie
Genetica: 70% Indica / 30% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 23%
CBD: Laag
Bloei soort: Fotoperiode

Kenmerken van Lava Cake

Kenmerken van Lava Cake

Lava Cake is een hybride, wat overigens voor de meeste moderne soorten geldt. Haar kenmerken hellen echter iets meer over naar de indica kant. Ze is krachtig en zoet en daarmee perfect te roken in de avonduren en op luie dagen. Maar laat je niet foppen door haar ontspannen karakter. Met 23% THC is ze namelijk in staat een vette stone op te wekken!

Genetica indica-dominante hybride
Ouders Thin Mint (fenotype van GSC) x Grape Pie
THC 23%
Smaken zoet gebak, bessen, druiven
Effecten sterk, ontspannend

De ouders van Lava Cake zijn op zichzelf al erg populair en leveren kracht en sensationele smaken. Thin Mint, de eerste ouder, is een fenotype van de erg geliefde Girl Scout Cookies, die bekendstaat om haar ongelooflijke effect en zoete smaak. Zoals de naam al doet vermoeden, trakteert Grape Pie, de tweede ouder, je op fruitige smaaktonen, aangevuld met wat kruiden om het spannend te maken!

Hoe kweek je Lava Cake?

Hoe kweek je Lava Cake?

Lava Cake is een veerkrachtige strain. Ze is ook erg vergevingsgezind, waardoor ze zeer geschikt is voor beginners. Dat gezegd hebbende, zijn de resultaten doorgaans zo goed dat ook doorgewinterde telers hun voordeel met deze soort kunnen doen. Als je haar blootstelt aan koudere temperaturen, zie je aan het einde van de bloei mogelijk ook wat paarse tinten verschijnen.

Moeilijkheidsgraad beginner
Meest geschikt voor binnen / buiten / kas
Variant feminized (autoflower verkrijgbaar)
Bloeitijd 60–65 dagen (8–9 weken)
Oogst binnen 400–450g/m²
Oogst buiten 550g/plant

Als je Lava Cake binnen kweekt, kun je met bepaalde trainingstechnieken het meeste uit haar halen. Met SOG of ScrOG ligt een oogstgewicht van 450–500g/m² voor het oprapen, bestaande uit toppen met de heerlijke smaken van bessen. Kweek je liever buiten, om op de kracht van de zon te vertrouwen? Dan oogst je maar liefst maximaal 550g/plant.

Vanwege de indicagenen duurt de bloei vrij kort. Lava Cake rijpt in slechts 60-65 dagen.

Een makkelijk project: Lava Cake Automatic

Klinkt dit allemaal interessant, maar wil je sneller en zonder gedoe wietplanten kweken? Kies dan voor Lava Cake Automatic! Deze autoflowering versie verlegt de grenzen van moderne breeding. En met maar liefst 23% THC verliest ze ook niets aan kracht!

Bovendien kun je op dezelfde oogsten rekenen als je binnen kweekt: met Lava Cake Automatic is het mogelijk tot wel 500g/m² te behalen, wat een behoorlijke buit is voor een autoflowering strain. Daarnaast blijft ze vrij klein met een gemiddelde hoogte van 60cm. Dat maakt haar ideaal voor een kleine kweekkast en discrete projecten.

Lava Cake Automatic (Zamnesia Seeds) feminized

(75)
Ouders: Thin Mint GSC x Grape Pie x Ruderalis
Genetica: Indica dominante autoflower
Bloeitijd: 10-11 weken van zaadje tot oogst
THC: 23%
CBD: 0-1%

Lava Cake: smaak en effecten

Lava Cake: smaak en effecten

Als je dol bent op fruitige terpenen past Lava Cake precies in je straatje. Dankzij haar geweldige ouders trakteert deze wietplant je op diverse verleidelijke, licht verfrissende smaken en geuren. Beeld je in dat je langs een bakkerij of patisserie loopt, waarbij de uitnodigende geuren de straat verrijken. Bovendien is dit afgewerkt met iets sterkere vleugjes druiven en bessen. Je smaakpapillen zullen tintelen van genot!

De high is redelijk gebalanceerd, maar helt over naar een zware stone. De wiet is daarmee erg ontspannend en leidt waarschijnlijk tot een couch lock: ideaal voor in de avond of op dagen dat je geen andere verplichtingen hebt. Lava Cake is, kortom, perfect om lekker mee te ontspannen.

Gerelateerd artikel

Top 10 Cannabis Strains Voor Relaxen

Eindoordeel Lava Cake: een overwinning in breeding

De genen van Thin Mint en Grape Pie vullen elkaar buitengewoon goed aan. Dankzij deze combinatie is een moderne, opwindende strain ontstaan. Toch is het effect ervan bekend genoeg om comfort te bieden.

Lava Cake is daarbij eenvoudig te kweken en heel productief. Daarmee verdient ze zeker een plekje in je kweekruimte, ongeacht je vaardigheden als teler. Als je nog onbekend bent met het kweken van wiet zul je dus ook goede resultaten behalen. Ben je wat meer ervaren, dan heb je hiermee de kans wat te experimenteren en je vaardigheden aan te scherpen.

Toch schittert Lava Cake het meest als het aankomt op de smaak. Deze is fruitig, zoet en super opwindend. Een prachtig voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is in de wereld van creatieve breeding!

Max Sargent
Max Sargent
Max schrijft al meer dan tien jaar en is de afgelopen jaren in de cannabis- en psychedelische journalistiek beland. Hij heeft allerlei artikelen geschreven voor bedrijven als Zamnesia, Royal Queen Seeds, Cannaconnection, Gorilla Seeds, MushMagic en nog veel meer. Hij heeft dus een brede ervaring in deze branche.
Seedshop Strain Review
Zoeken in categorieën
of
Zoeken