Blog
Paarse Cannabis Toppen
3 min

Hoe Je Kleurrijke, Paarse Cannabis Toppen Kweekt

3 min
Kweken Seedshop

Paarse cannabis toppen zijn een lust voor het oog. Ze lijken een legende, maar dit botanische genot is het resultaat van specifieke cannabis genetica en kan enorm worden versterkt met bepaalde tips en trucs.

Door de jaren heen, heeft er een exponentiële groei plaatsgevonden in de wereld van de cannabis, maar ook in de fotografische technologie. Deze twee domeinen hebben een symbiotische relatie als het gaat om "cannabis porn" die viral gaat op sociale media. De afbeeldingen bestaan vaak uit grote, ijzige toppen die zo rijkelijk bedekt zijn met trichomen dat het lijkt alsof ze door vermalen glas zijn gerold.

De hoogtepunten van deze artistieke vertoningen zijn de foto's waarop paarse cannabis toppen te zien zijn. Het heeft de allure van iets zeldzaams. Samen met de prachtige, donkerpaarse pigmentatie van plantenmaterie, is het een beeld waar alle stoners vol bewondering naar staren. Paarse cannabis toppen zijn geen Photoshop manipulaties. Ze bestaan echt en het is zeker mogelijk zelf thuis zo'n wonderbaarlijke levensvorm te kweken.

SOMMIGE SOORTEN HEBBEN MEER PAARSE KRACHT DAN ANDERE

Sommige Cannabis Soorten Hebben Meer Paarse Kracht Dan Andere

Op het internet staan diverse technieken waarbij mogelijkheden worden besproken om cannabisplanten paars te laten kleuren. Deze beweringen zijn echter meestal onjuist en de beschreven technieken zijn vaak nutteloos.

Sommige kwekers zetten toch bepaalde methoden in, zoals hun cannabis gewas ontdoen van cruciale gassen, terwijl anderen de hoeveelheid stikstof verhogen. Het laatste kan ervoor zorgen dat er bruine, verschroeide plekken verschijnen op de planten, maar het leidt zeker niet tot een gezond paars exemplaar.

De eerste stap voor het kweken van een paarse cannabisplant is het vinden van de correcte genen. Het kleurrijke uiterlijk kan worden verbeterd met de juiste methodes. Maar de fundering van de tint zit stevig verankerd in de genetica van de plant. Voordat we in de technieken duiken die je kunt gebruiken om je paarse gewas te versterken, moeten we dus eerst de beste soorten weten.

Blueberry Automatic van Zamnesia Seeds

Blueberry Automatic Zamnesia

Blueberry Automatic is een autoflowering hybride die gekenmerkt wordt door paarse toppen, genesteld tussen opvallend groene bladeren. Deze soort bevat een gezonde hoeveelheid van de cannabinoïden THC en CBD. Hierdoor is Blueberry Automatic een geweldige medicinale en recreatieve cannabisplant met een verbluffend paars uiterlijk. De autoflowering genetica van deze soort zorgen voor een snelle en gemakkelijke kweekcyclus.

Blue Mystic van Royal Queen Seeds

Blue Mystic (Royal Queen Seeds)

Blue Mystic deelt wat genetische eigenschappen met de reeds genoemde Blueberry Automatic, waardoor planten het potentieel bezitten om donkerpaarse toppen te ontwikkelen. Deze soort is een indica-dominante hybride, afkomstig van een kruising tussen Blue en Northern Lights. De plant bevat veel THC en gematigde concentraties CBD.

Purple 1 van Dutch Passion

Purple 1 (Dutch Passion)

Purple 1 wordt gekenmerkt door een diepe en donkerpaarse kleur met roodachtige tinten. De soort bestaat uit een gelijkmatige balans tussen indica en sativa genetica, met een soepele smaak en een fruitige nasmaak.

Berry Bomb van Bomb Seeds

Berry Bomb (Bomb Seeds)

Berry Bomb ontwikkelt toppen die pronken met een lichtpaarse kleur. Ook deze soort heeft een genetische relatie met Blueberry. Berry Bomb is een indica-dominante hybride met een indrukwekkend THC niveau. Het uiterlijk van deze soort is niet beperkt tot paars, want er kunnen ook lila en roze tinten worden herkend.

HOUD DE TEMPERATUUR ONDER CONTROLE

Zodra je je gewenste paarse soort gekozen hebt, is het tijd een aantal andere factoren te overwegen die de levendigheid van je planten kunnen versterken.

De temperatuur is een belangrijke variabele hierbij en kan de kleur sterk beïnvloeden. Sommige soorten maken het gemakkelijk en kleuren paars ongeacht de hoogte van de temperatuur. Andere soorten hebben een thermaal zetje nodig om de gewenste tint te krijgen.

Sommige soorten lijken de geliefde paarse tinten beter te kunnen produceren als er een contrast is tussen de dag- en nachttemperatuur. Het doel is hierbij om het gewas te voorzien van prettige dagtemperaturen in combinatie met koelere temperaturen in de nacht. Deze strategie helpt bepaalde soorten van kleur te veranderen, zeker tegen het einde van de groeicyclus. Een warme dagtemperatuur van 25°C in combinatie met een koudere nachttemperatuur van 20°C zou optimale resultaten moeten opleveren.

Cannabis Hygrometer / ThermometerBekijk Product

VERLICHTING EN PH BIJ DE WORTELS

Cannabis Verlichting En Ph Bij De Wortels

Licht speelt een belangrijke rol in het proces van fotosynthese en is bepalend voor de energiesynthese van de plant. Daarnaast is licht een integraal onderdeel bij het tot stand komen van de paarse tint van de plant. Sterk, helder en direct licht blijkt paarse tonen uit te lokken bij planten met een genetische aanleg hiervoor.

De pH van een oplossing staat voor de zuurgraad of alkaliteit ervan. Hoe hoger de pH-waarde, hoe alkalischer de oplossing; hoe lager de meting, hoe zuurder de oplossing. Een waarde van 7 representeert een neutrale oplossing.

Gerelateerd artikel

Hoe Pas Je De pH-waarde Aan Bij Het Kweken Van Cannabis?

Gezegd wordt dat de pH bij de wortels ook een invloedrijke factor is als het gaat om paarse cannabis toppen. We weten dat andere bloemensoorten enorm worden beïnvloed door de pH-waarde van de aarde wat betreft kleuren. Maar onderzoek op dit gebied is niet doorslaggevend. Als je echter de tijd en bronnen hebt, is het raadzaam om verschillende pH opties in de bodem te testen met verschillende planten. Hiermee kun je uitvinden welke het beste resultaat oplevert.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Kweken Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken