Blog
Legalisatie van cannabis heeft geen invloed op gebruik onder
1 min

Legalisatie van cannabis heeft geen invloed op gebruik onder

1 min
Nieuws Wetgeving
Een grote zorg van de legalisatie van cannabis is het gebruik onder minderjarigen, maar de wetenschap neemt deze zorg weg.

Een van de grootste zorgen, en argumenten tegen de cannabis legalisatie beweging, is dat het gebruik onder tieners zou toenemen. Deze zorg is begrijpelijk. Gelukkig lijkt het erop dat deze zorg ongegrond is, nu in nieuw, langdurig onderzoek is ontdekt dat legalisatie niet leidt tot een toename van cannabis gebruik onder minderjarigen.

De onderzoekers, die hun resultaten gepubliceerd hebben in het tijdschrift Lancet Psychiatry, vertellen dat ze de laatste 24 jaar nationale, jaarlijkse enquêtes hebben gehouden. Oorspronkelijk werd dit gedaan om te beoordelen of het gebruik onder minderjarigen was toegenomen in staten die medische cannabis hadden gelegaliseerd. De resultaten worden nu als extreem belangrijk gezien, omdat staten ook recreatief gebruik beginnen te legaliseren.

"Marihuana gebruik door tieners neemt niet toe nadat een staat medische marihuana legaliseert," zei Dr. Deborah Hasin, auteur van het onderzoek. Het onderzoek liet ook zien dat het gebruik in bepaalde leeftijdsgroepen lijkt te dalen, voornamelijk bij 13- en 14-jarige kinderen.

Gedacht wordt dat het aantal minderjarige gebruikers niet toeneemt, omdat oudere tieners het nog steeds als een taboe beschouwen, terwijl jongere tieners zijn opgegroeid met het idee dat het een medicijn is.

Het onderzoek zelf werd uitgevoerd tussen 1991 en 2014, waarbij 1.098.270 tieners de enquete hebben ingevuld. Het is een extreem belangrijke enquete, omdat er niet alleen veel gegevens zijn verzameld, maar dit werd over een lange periode gedaan, waarbij een trend op de lange termijn kan worden aangetoond. Hopelijk laten de resultaten de gemeenschap zien dat de legalisatie van cannabis helemaal veilig is, mits het juist wordt geïmplementeerd.


Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken