Blog
LSD Onderzoek Van Start In Het Verenigd Koninkrijk, Na Een Verbod Van 40 Jaar
1 min

LSD Onderzoek Van Start In Het Verenigd Koninkrijk, Na Een Verbod Van 40 Jaar

1 min

Psychedelisch onderzoek begint eindelijk uit de donkere kelder van de wetenschappelijke onderdrukking te kruipen.

Voor de Oorlog tegen Drugs, stond LSD in hoog aanzien bij psychiaters en therapeuten. De drug werd razendsnel populair vanwege haar unieke mogelijkheid om de voordelen van jaren psychotherapie te leveren in slechts een enkele sessie. Al snel werd begrepen dat LSD gigantisch potentieel had, maar het beleid van onderdrukking voorkwam dat de drug verder werd bestudeerd. Dat is nu langzaam aan het veranderen, nu een nieuwe golf van psychedelisch onderzoek van start is gegaan.

Een van deze onderzoeksprojecten bevindt zich in het Verenigd Koninkrijk en de wetenschappers gaan zo ongeveer verder waar zij voor het verbod gebleven waren. Opgemerkt moet worden dat de drug, onder de verhandeling misbruik van drugs uit 1971, nog steeds illegaal is, maar er is speciale toestemming verkregen om de mogelijkheden te onderzoeken.

Dr. Robin Carhart-Harris leidt de weg met dit nieuwe onderzoek, met als doel te beoordelen of LSD therapeutische toepassingen heeft en zo ja, welke (en we weten allemaal dat die er in overvloed zijn). Tot dusver is Dr. Carhart-Harris door middel van MRI hersenscans in staat geweest de effecten van LSD op 6 deelnemers te beoordelen en de eerste resultaten zijn veelbelovend.

Volgens de dokter lijkt LSD veel positieve activiteit te veroorzaken binnen de hippocampus, het belangrijkste gedeelte van het geheugen. Als verdere resultaten overeenkomen, is het waarschijnlijk dat het onderzoek deze route zal vervolgen.

Je kunt je wellicht voorstellen dat een testgroep van 6 deelnemers behoorlijk klein is en misschien wel onbelangrijk. Het moet echter allemaal ergens beginnen en voordat grotere, meer uitgebreide onderzoeken plaatsvinden, is het belangrijk een basis te leggen. Deze basis is zeker gelegd en de personen, betrokken bij het onderzoek, zijn allemaal verheugd over de mogelijke toekomstige onderzoeken die wellicht nog volgen.

Hoewel LSD onderzoek pas recent weer op gang gekomen is, staat dit niet op zichzelf in het ontdekken van psychedelica. Het aantal onderzoeken neemt steeds meer toe, nog heel voorzichtig, maar allemaal vinden ze positieve, therapeutische en medische toepassingen voor de stoffen die worden getest, waaronder psilocybine, MDMA en Ayahuasca.

Wetenschappelijke onderzoeken, die de mogelijkheden van entheogenen bevestigen, staan centraal in een eventuele acceptatie van deze stoffen als een geldige vorm van therapie. Tenslotte is het woord "psychedelica" afkomstig van het Griekse woord voor "geest-onthullend." Albert Hoffman, de uitvinder van LSD, beschreef het als "medicijn voor de ziel". Laten we hopen dat deze nieuwe ronde van onderzoeken niet verpletterd en verboden wordt door de autoriteiten, zoals de vorige keer het geval was, en dat het licht schijnt op manieren waarop we voordeel kunnen halen uit de kracht van psychedelica en de mogelijkheid de geest vrij te maken.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken