Blog
Hoe Bereid Je Je Voor Op Een Veilige Psychedelische Trip?
4 min

Meest Gemaakte Fouten Bij Een Psychedelische Trip

4 min

Door deze veelgemaakte psychedelica-fouten te vermijden, mag je rekenen op een vreugdevolle ervaring die wellicht je leven wel verandert. Van oudsher zijn reeds miljoenen mensen je voorgegaan in het gebruik van paddo's - maar onderschat de werkingskracht ervan niet.

Het recreatieve en spirituele gebruik van psychedelische middelen is een eeuwenoud cultureel verschijnsel en nog steeds populair. Toch hebben de middeltjes soms nadelen bij ondeskundige en verkeerde consumptie. Een spirituele ontmoeting met het goddelijke kan een zalige ervaring zijn, die je leven verandert. Als de boel echter uit de klauwen loopt, loopt zelfs de geestelijke gezondheidstoestand van de sterkste psyche een risico. Voor psychonauten is welingelicht en verantwoordelijk gebruik van psychedelica dan ook van levensbelang.

MAGIC MUSHROOMS ZIJN RELATIEF VEILIG

Magic Mushrooms Zijn Relatief Veilig

Magic mushrooms en hun onderaardse neefjes magic truffles behoren tot de veiligste drugs die er bestaan. Dat is bewezen. Na het enquêteren van 12.000 reguliere drugsgebruikers, concludeert de Global Drug Survey van 2017 dat paddo's tot de minst schadelijke, recreatieve drugs behoren. De maatstaf voor het bepalen van de veiligheid: het aantal noodzakelijke ziekenhuisbezoeken. Slechts 0,2% van de bijna 10.000 geënquêteerde paddogebruikers moest ooit een beroep doen op de eerste hulp, vergeleken met 1% gebruikers van zwaardere substanties, zoals cocaïne en LSD. Als je paddo's echter verkeerd gebruikt, kunnen ze wel degelijk een bad-trip veroorzaken. Lees daarom verder en ontdek wat je niet zou moeten doen als je ze tot je neemt.

Gerelateerd artikel

Magic Mushrooms Zijn De Veiligste Drugs

DE MEEST GEMAAKTE FOUTEN BIJ PSYCHEDELICA

Vermijd de onderstaande fouten en je ervaart gegarandeerd een inspirerende en weldadige trip, in plaats van het tegenovergestelde.

VERKEERDE SET & SETTING

Verkeerde Set & Setting

Timothy Leary drukte tijdens zijn onderzoeken iedereen al nadrukkelijk het belang van set & setting op het hart. Voordat je gaat trippen, zou je moeten zorgen voor een rustige en veilige omgeving. Tenzij je ervaren bent, doe je er verstandig aan onbekende of stressrijke locaties te mijden. Overdrukke straten en benauwende locaties genereren soms teveel prikkels.

Je eigen huisje of dat van een vriend is ideaal. Wellicht met toegang tot de natuur, als je bloemetjes wilt zoenen of van de sterren wilt genieten. Probeer plekken te vermijden waar onbekende lieden kunnen opduiken. Ongerustheid, levensangst en geïrriteerdheid voorafgaande aan een trip, veroorzaken soms een bad-trip. Gelukzaligheid bereik je dan ook door kalm en onbevangen te blijven.

TRIPPEN IN SLECHT GEZELSCHAP

Trippen In Slecht Gezelschap

Slecht gezelschap is sowieso een slechte zaak, maar als je tript, ervaar je soms de ergste nachtmerries. Je ervaring delen met mensen die de kracht van psychedelica niet waarderen, is vaak zonde van de portie puike paddo's. Bovendien leidt het soms tot paranoia.

Ga op zoek naar oprechte medetrippers en vermijd luidruchtige en roezemoezerige lieden. Of lui die je uitlachen om je verbaasde gelaatsuitdrukkingen of die je plagen omdat je misselijk bent. Dat is overigens natuurlijk en verwachtbaar. Het inzetten van een tripsitter is ook hoogst aanbevelenswaardig. Dat is iemand die geen paddo's tot zich neemt en voor je zorgt als je in hogere sferen verkeert. Een persoon die, indien noodzakelijk, een dekentje voor je pakt, je tijdens panieksituaties bedaart of gewoon een luisterend oor biedt.

Gerelateerd artikel

De Psychedelische Gids Voor Trip-Sitters

COMBINEREN MET ALCOHOL EN ANDERE DRUGS

Combineren Met Alcohol En Andere Drugs

Paddo's gebruiken doe je het best zonder andere substanties, met uitzondering van cannabis. Dat heeft namelijk soms positieve effecten. Paddo's' zijn van zichzelf al sterk genoeg. Het is dan ook niet nodig ze met andere substanties te combineren om de ervaring te verbeteren. Dit geldt zeker voor beginners.

Alcohol lokt soms geestesverwarring, desoriëntatie en gewelddadige gedachten uit. Drinken voordat je paddo's neemt, verergert bovendien vaak misselijkheid, met als gevolg dat je over je nek gaat. Behalve het onnodige ongemak, kan overgeven tijdens een trip de intensiteit en tijdsduur van je ervaring verminderen. Andere drugs zijn op zichzelf ook al sterk genoeg. Als je die dus combineert met paddo's heeft dat soms een onaangename ervaring tot gevolg. Wil je wat werkingskracht toevoegen, neem dan eventueel wat meer paddo's. Ben je echter nieuw in deze wondere wereld, doe het dan maar een beetje rustig aan.

IN EEN PESTBUI VERKEREN

In Een Pestbui Verkeren

Psilocybine kan gezien worden als een stemmingsversterker - dus als je in een pestbui bent, leidt dat soms tot een slechte ervaring. Paddo's staan bekend als katalysator van positiviteit in een niet-klinische omgeving. Als je ze echter gebruikt terwijl je duistere gedachten hebt of in een existentiële bestaanscrisis verkeert, ben je snel de pineut. Als het je niet lukt om vrolijk te zijn of minimaal een open manier van denken op te roepen voordat je gaat trippen, is het beter de psychedelische ervaring uit te stellen, tot je weer alles op een rijtje hebt.

HET AANSCHOUWEN VAN VERONTRUSTENDE BEELDEN

Het Aanschouwen Van Verontrustende Beelden

Hallucinaties maken de hoofdmoot uit van een paddotrip. De intensiteit ervan is echter afhankelijk van de naar binnen gewerkte hoeveelheid. Hallucinaties manifesteren zich van lichte visuele verwringingen en intensere kleurervaringen tot synesthesie en het ervaren van onontdekte dimensies. Je psyche is werkelijk fascinerend.

Jezelf blootstellen aan verontrustende of verwerpelijke beelden leidt soms tot een slechte ervaring. Als je dingen bekijkt onder invloed van paddo's neem je beelden niet alleen waar; je ervaart ook de gevoelens die ze opwekken. En vaak ook nog eens uitvergroot. Als je naar verontrustende beelden kijkt of naar spookachtige muziek luistert, versterkt je psyche de associatieve gevoelens soms dusdanig dat je helemaal gek wordt.

OEVERLOOS GEZWETS

Oeverloos Gezwets

Het is verleidelijk je trip, de kleuren, verwringingen en alle wonderen van de ontketende psyche te beschrijven. Als je echter teveel praat, gaat de essentie van de ervaring teloor. Oeverloos gezwets weerhoudt de psyche van diepzinnige verkenningen van het onderbewustzijn en die wil je nu juist ervaren. Enthousiasme is begrijpelijk - een trip is een geweldige ervaring - maar het is verstandig kalm en bedaard te blijven, als je op zoek gaat naar je diepste zieleroerselen. Na afloop heb je nog zeeën van tijd om je tripervaring te bespreken. Je wilt geen slechte naam als gezelschap krijgen omdat je maar door blijft kwekken.

INEFFICIËNTE TIJDSPLANNING

Inefficiënte Tijdsplanning

Een door psilocybine opgewekte trip duurt minimaal 6 uur. Je agenda meer dan 8 uur vrijhouden, is dan ook aanbevelenswaardig.Tijdsdruk veroorzaakt soms achtervolgingswaan en dat is onterechte angst. Bovendien heeft dit vaak een verwoestende uitwerking op je psychedelische ervaring. Tijdens een trip ontdek je veel over jezelf en de aard van de realiteit. Gun jezelf de tijd om van de ervaring te genieten en die zonder druk te verwerken.

DOELLOOS TRIPPEN

Doelloos Trippen

Paddo's zijn er niet alleen voor de roes en de sensatie. Het zijn soms ook krachtige hulpmiddelen voor zelfbewustzijn. Behandel ze dus met respect. Als je een einddoel voor ogen hebt voordat je gaat trippen, heeft dat vaak positieve psychologische effecten, waar je de rest van je leven plezier van ervaart. Paddo's stellen je in de gelegenheid een openhartig gesprek met jezelf aan te gaan en je te confronteren met onhebbelijkheden. Concentreer je op je emoties; dat genereert wijze levenslessen.

Suggesties:

  • Wat zijn je levensdoelen?
  • Wat zijn de hindernissen die je moet overwinnen om deze doelen te bereiken?
  • In welke werkelijkheid leef je?
  • Waar en hoe zijn verbeteringen te realiseren?

En dit is nog maar het begin! Er zijn nog veel meer andere zaken om te overwegen voordat je op reis gaat naar de meest kleurrijke ruimtes van je psyche.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
How To Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken