Blog
Bruce Banner 3
5 min

Nieuwe Zamnesia Soort: Bruce Banner 3

5 min

Zamnesia brengt een van de krachtigste soorten ter wereld naar kwekers buiten de VS. We laten je alles zien wat er te weten valt over de opwindende nieuwe onthulling en waar alle commotie om te doen is. Ontdek de legendarische Bruce Banner #3.

Zamnesia heeft het weer voor elkaar! In navolging op de lancering van C. Banana, Girl Scout Cookies en Gorilla Glue - alle drie afkomstig van Amerikaanse genetica - lanceren ze nu weer een knaller van een soort om in Europese aarde te kweken. We hebben het over Bruce Banner 3.

Gerelateerd artikel

De Oorsprong Van Gorilla Glue Cannabis En De Top 3 Gorilla Glue Variëteiten

Hiermee zet Zamnesia haar nalatenschap en passie voort om ons te voorzien van alle Amerikaanse soorten die de harten van stoners overzees hebben veroverd. Zamnesia brengt ons de planten die een geheel nieuwe generatie van kweek hebben geïnspireerd. Genen die voorheen niet verkrijgbaar waren, zijn nu slechts één klik van ons verwijderd. Wat een geweldige tijd om in te leven! Zo kunnen tegenwoordig ook de Europeanen onder ons meepraten over deze waardevolle soorten en ze zelf kweken!

Voor sommigen, met name de stripliefhebbers en Marvel-fanaten, kan de soort bekend klinken. Ook geeft de naam een hint over de plant zelf. “Bruce Banner” is het alter ego van de beroemde stripheld "The Incredible Hulk". Ken je deze grote groene gast? Dan weet je vast wat er zo speciaal is aan hem - jawel, zijn pure kracht!

Dat betekent dat Bruce Banner 3 ultra-krachtig is: niet voor de zwakkelingen. De geweldige kracht is iets wat we zijn gaan verwachten van de nieuwe generatie Amerikaanse soorten. Hebben we je interesse gewekt? Wil je weten of je deze superkracht aankunt? Laten we de soort dan eens nader bekijken.

DE VERSCHILLENDE FENOTYPEN VAN BRUCE BANNER

Verschillende Typen Van Bruce Banner

Voordat we in de details van de soort zelf duiken, moeten we het hebben over waar de 3 in de naam vandaan komt en waarom het ertoe doet. De geschiedenis van Bruce Banner is erg interessant. Het toont namelijk aan hoe de dispensaria-cultuur in de VS de opkomst van bepaalde soorten stimuleert.

De zaden zijn in 2009 in Colorado gecreëerd; kort daarna, in begin 2010, werden ze beschikbaar voor het publiek via zorgverleners. De soort werd direct een enorme hype in de medicinale scene van Colorado.

Vooral door mond-tot-mondreclame en de publiciteit op sociale media werd Bruce Banner de stratosfeer ingeschoten. Deze vroege media-aandacht zorgde uiteindelijk voor een verspreiding van de populariteit naar andere Amerikaanse staten. Met haar hoogwaardige ouderplanten, een zorgvuldige selectie van fenotypen en slimme marketing is de soort echt een creatie van het "dispensaria"-tijdperk. Daarbij is ze inmiddels in de meeste van die dispensaria onmisbaar geworden.

Het nummertje 3 staat voor een specifiek fenotype dat het meest populair en gewild bleek. In eerste instantie werden 5 fenotypen ontdekt. Daarvan raakten #2 en #4 destijds verloren in het kleine circuit van kwekers in Colorado. Bruce Banner is een kruising tussen OG Kush en Strawberry Diesel (we bespreken dit verder in de volgende paragraaf). Daarbij is fenotype #1 een mix van beide ouders, #3 de OG Kush-dominante soort en neigt #5 meer naar Strawberry Diesel.

De soort werd vanaf het begin geprezen door critici. De vraag naar de eerste oogsten was zo gigantisch dat mensen in de wachtrij moesten staan of speciale kaartjes moesten bemachtigen om slechts een klein beetje (3,5g) van de veelgevraagde cultivar te verkrijgen. Tegenwoordig is Bruce Banner nog altijd een geprezen favoriet onder zowel connaisseurs als kwekers. Dit geeft je een beeld van de invloed die de soort heeft. Bovendien toont het aan waarom het niet niks is dat Zamnesia het populairste Bruce Banner 3 fenotype naar Europa haalt.

DE KWALITEITEN VAN BRUCE BANNER

Kwaliteiten Van Bruce Banner

Zoals hierboven vermeld, is Bruce Banner een kruising van OG Kush en Strawberry Diesel. Om specifieker te zijn, de OG Kush lijn is onbevestigd, maar het wordt verondersteld de extreem geprezen Ghost OG stek te zijn. Ze is daarbij gekruist met een mannelijke Strawberry Diesel, wat Kyle Kushman’s kruising is tussen Strawberry Cough en Sour Diesel. Dit maakt Bruce Banner een sativa-dominante hybride (60% sativa/40% indica) met zeer beroemde ouders.

Het aroma is dieselachtig, met een complexe versmelting van zoete, fruitige, gemberachtige en pikante noten. De geur is in feite een combinatie van beide ouders. Afhankelijk van het fenotype kunnen er bessige, zure en aardachtige tonen worden waargenomen. De sterke geur wordt verlicht door een extra dosis zoetigheid van Strawberry Diesel.

Maar dit doet niets af aan de benzine-achtige en skunkachtige kenmerken die liefhebbers van OG Kush zoeken. De smaak van dit geselecteerde fenotype is zoet en smaakt naar bessen. Hij neigt echter wat meer naar de OG zijde. De smaak heeft daarbij pittige en gemberachtige tonen met een vleugje brandstof. Alles bij elkaar is dit een geweldig voorgerecht dat je een heftige eetkick oplevert.

De echte en meest uitzonderlijke kwaliteit van Bruce Banner (en daar hebben we nu al enkele malen naar verwezen) is echter haar effect en kracht. De plant wordt zelfs als een van de krachtigste soorten ter wereld beschouwd! Het THC gehalte kan waarden tussen de 24–29% halen, waardoor de soort hard en vlug inslaat.

Doordat ze sativa-dominant is, kunnen de effecten wat aan de jachtige kant zijn. Dit voel je onmiddellijk in je voorhoofd en gezicht. Bruce Banner neemt je volledig mee in een achtbaan na slechts een paar trekjes. Je wordt daarbij gestimuleerd en krijgt heldere gedachten. Zeer geschikt voor sociale gelegenheden. Dit gaat later over in een kalmere, maar nog altijd zeer intense toestand.

Veelvoorkomende sensaties zijn een opbouw van druk in het gezicht en achter de ogen en een zweverige euforie door het lichaam. Maar laat je niet voor de gek houden. Zelfs doorgewinterde blowers zijn namelijk niet in staat om volledig functioneel te blijven. Ondanks haar sativa-dominante aard. Zo krachtig is ze! Je voelt je heel blij en ontspannen, maar ook fantasierijk en bewust. Dit maakt Bruce Banner geweldig voor creatieve activiteiten. Je geest staat daarbij in vuur en vlam met nieuwe ideeën en unieke perspectieven.

DE GROEIKENMERKEN VAN BRUCE BANNER

Groeikenmerken Van Bruce Banner

Simpel gezegd is Bruce Banner een prachtige plant! Laat in de cyclus nemen de bladeren een rijke, donkere magenta kleur aan. Deze contrasteert mooi met de limoengroene toppen en het diep rood-oranje van de stampers. Vrijwel de gehele plant is bedekt met trichomen en enorm harsrijke toppen. Het groeipatroon lijkt op dat van een OG Kush; dichte, licht gebolde toppen ontstaan overal op de slungelige plant. Maar de hoofdtoppen zijn steviger dan bij typische OG’s. Het is een lange plant die meer dan 2m hoog kan worden.

De bloeifase duurt gemiddeld zo'n acht tot tien weken, waarna je beloond wordt met rijkelijk bedekte toppen. De opbrengst hangt af van de ervaring die de kweker heeft, variërend tussen de 250–500g/m². Dat betekent dat Bruce Banner 3 een soort van connaisseur kwaliteit kan zijn met zware opbrengsten als je weet wat je doet.

Het telen van Bruce Banner is van gemiddelde moeilijkheidsgraad. Wil je de oogsten echt volledig maximaliseren? Dan moet je een bloeistimulator en hoge doseringen voeding gebruiken. Doe dat echter alleen als je daarmee ervaring hebt. Buiten heeft de soort een warm, droog klimaat nodig. De plant is daarbij goed bestand tegen schimmels en plagen.

VOOR WIE IS BRUCE BANNER 3?

Voor Wie Is Bruce Banner 3?

Bruce Banner is zeker geen soort voor de beginner! Ook als superkrachtige variëteiten niet je ding zijn, is ze niet voor jou. Zoals hierboven uitgelegd, kunnen de effecten soms wat overweldigend zijn. Zelfs voor doorgewinterde rokers. Vooral degenen die aanleg hebben voor paranoia zouden uit haar buurt moeten blijven. Houd je echter je dag vrij en heb je verder geen verantwoordelijkheden? Dan kunnen de effecten van Bruce Banner veel plezier en beloning geven. Ze veegt de verveling helemaal weg. Dat is in ieder geval zeker!

Je hoeft geen deskundige kweker te zijn om een fatsoenlijke opbrengst van Bruce Banner 3 te oogsten. Maar de soort is ook weer niet voor de beginner. De plant kan erg lang worden en je moet over de basiskennis van voeding beschikken voor je het meeste uit deze cultivar kunt halen. Heb je al eerder succesvolle kweekcycli gedraaid met gemakkelijkere soorten? Dan zou je absoluut moeten overwegen om deze schoonheid te telen.

Bruce Banner 3 staat echt in de schijnwerpers van de medicinale arena. Lijd je aan klachten als een depressie, angst, ADHD, stress, misselijkheid of een gebrek aan eetlust? Dan kan de soort je veel voordeel brengen. Ze is ook goed tegen alledaagse pijn. Denk aan hoofdpijn, rugpijn of voetklachten. Als je een kwaal hebt die baat heeft bij een hoog CBD-gehalte, dan moet je echter waarschijnlijk naar andere soorten kijken. De kracht van Bruce Banner zit 'm namelijk in het hoge THC gehalte.

Dat was het dan! Ben je klaar om de machtige Hulk te roken? Ga dan naar onze shop om Bruce Banner 3 te kopen! Maar we hebben je gewaarschuwd—ze is een heftige!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken